Select Page

El Rapido Mexican Grill Food – Chilli con carne

El Rapido Mexican Grill Food – Chilli con carne

A múltheti kamu hírek után miszerint elhunyt a pofonosztás koronázatlan királya Bud Spancer, úgy gondoltam ideje lerónom tiszteletem a mester előtt így valami mexikói vonalon kezdtem törni a fejem. A Netpincér átalakulása után végre találtam olyan funkciót is ami tényleg hasznos, így egy klikk után megvolt a mexikói étellel foglalkozó éttermek listája. Nem mondom, hogy annyi a lehetőség mint csillag az égen, de pár éttermet azért kidobott eredményként.

Mivel a mester szinte minden filmében betol két tányér chillis babot így nem volt kérdés, hogy mit kell nekem is rendelnem. Leírás alapján sok mindent nem tudni meg elöljáróban az ételről, de szegényes fantáziával is ki lehet találni mi lesz majd benne. Lesz mellé chips amit egyedül talán nem mondható mindennapinak ennél az ételfajtánál. Hús fronton jóféle marha-sertés kombót ígér az étlap, csábítóan hangzik máris az egész. Na rendelés pipa, vamos-vamos!

Esztétikai megjelenés: Kis túlzással de ennél egyszerűbb és spártaibb csomagolást nehezen tudok elképzelni az ételnek, egy áttetsző puha műanyag doboz mely csordultig töltve van az étellel, melyhez párosul egy alufóliába rejtett adag chips. Nem egy elit megoldás, de kitudja hogy messze Amerikában mivel operálnak az ombrék valójában. A fedelet eltávolítva már a sajt is jobban felismerhető, mely a melegtől szépen ráolvadt az étel tetejére, ami láthatóan tartalmaz bőségesen húst és babot is. A doboz méretét elnézve az öreg Bud nem biztos hogy ennyivel jól lakna, de ez majd az illetékes szekciónál kiderül mire elég.

Pont: 6/10

Ízvilág: Szuszogok mint billencs Kamaz hirtelen piros lámpánál, mert olyan meleg az étel de ennek pontos okát majd egy soron következő pontnál kifejtem bővebben. Pár perc lelkes fújdogálás után fogyasztható hőmérsékletűre hűl az étel, így végre neki lehet állni enni is. A sajt kikerülhetetlen, de ez teljesen pozitív mivel látványosan nyúlós fajtába tartozik, így mintha egy tésztát kellene felcsavarni úgy kell megküzdeni vele. Ízre teljesen rendben van az étel, én rendelésnél beböktem a csípős opciót is és szerintem átlag ember számára ez egészen erős is lett. A bab nincs puhára főve, pont ideális ahogy van. A hússal totálisan meg vagyok békélve, azaz egész étellel ahogy van. A chips nagy csodát magában nem hordoz, ez olyan mint bármely tortilla chips amit a sarki boltban megvásárolhatunk, egy szósz mindenképpen kellene mellé mert magában nagyon száraz, a chilis babba mártogatva kicsit javul a helyzeten.

Pont: 8/10

Mennyiség: Ránézésre nem az a bitang adag, Bud is csak kuncogna ha ezt tolnánk az asztalára neki, hogy ez az ebédje. A feltétek arányait figyelembe véve, az ég egy adta világon semmi gond nincsen az étellel, egy teljes hízókúrát kellene rajta eszközölni, hogy megfelelőbb adag legyen egy egyszerű halandó számára is. A chips kicsit javít a helyzeten, de olyan sokat nem tud hozzá tenni, hogy nyugodt szívvel ráfogjuk a rendelésre hogy ez elég volt ebédre. A másik oldala a dolognak, hogy ahogy amennyire én tudom a bab tipikusan az az étel ami hirtelen kicsit telítettséget kelt de utána 1-2 órával már szinte nyoma sincs vagy gázzá válik. Egy könnyed három órát saccolok az ételre, egy kicsivel nagyobb doboz szintén így csurig jobban teljesítene.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: Több okból is le a kalappal az étterem előtt, először is azért mert nem telt többe mint 23 perc mire megérkezett a kajám, ez eléggé rekordgyanús teljesítmény. A másik ami miatt jár a respekt hogy nem motoros vagy autós futár hozta az ételt, hanem egy bicajos aki nem kormolja tele a város levegőjét maximum metánnal ha ő is netán babot ebédelt. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy talán nincsen az egész út amit meg kellett tennie több 800 méter, de én akkor is értékelem. A fent említett kaja hőfoka valószínűleg ennek is köszönhető, hogy nem volt ideje kihűlnie az utazás rövidsége miatt. Egyetlen számomra érthetetlen dolog ezzel kapcsolatban a 200 Ft-os felár, szerintem olcsóbb a bab és a víz mint a benzin, illetve a csomagolás se high-tech így nem értem miért?! Remélem egyre több étteremnél futunk majd bele ilyen futárokba a jövőben, hajrá-hajrá!

Pont: 7/10

Ár/érték: Az ár nálam most kicsit csalóka, 825 Forint magában az étel de én belefutottam egy -15%-os Happy Hour kedvezménybe. Erre rájött a 200-as fuvardíj így matek doktori nélkül is kijön a 1025 Ft-os végösszeg ami talán így kicsit sok egy sima chillis babért amiben valójában sok egzotikum nincsen csak hús és egyszerű feltétek. Maga az étel kategóriájában finom, de nincsen benne például cápaszem ami érthetően emelné az árat. A 800 körüli ár végére reálisabb lenne szerintem mindent figyelembe véve, adagra sem mondanám rá hogy egész nap lehetne enni, picit polírozni kellene rajta és közel a tökéletes megoldás véleményem szerint.

Pont: 7/10