Select Page

El Rapido Mexican Grill Food – Chiquito cheese and nuggets saláta, pomodoro dresszing

Szerző: | 2016. Már. 10. | Saláta

A Kazinczy utcában megforduló mexikói kaja szerelmeseknek, biztosan nem kell bemutatnom az El Rapido Grill & Tequila Bart. Nálunk is szerepeltek már, de az a helyzet, hogy éjszakás kollégánkat sem a kukorica krémlevesük, sem az egészen egzotikus kaktuszos quesadillajuk nem kápráztatta el. A korábbi tapasztalatokkal mit sem törődve, úgy döntöttem, hogy én az otthon melegében fogok letesztelni egy az étlapjukon szereplő fogást. A választékban számos olyan étel szerepel, amihez a Google segítségét kellene hívnom, hogy el tudjam képzelni, ha nem állna rendelkezésre a fényképes étlap. A képek pásztázása alapján sikerült választanom egy salátát, ami azért nem a szó leghétköznapibb értelmében saláta.

Bár a korábbi években nem mi voltunk a salátabemutatás nagymesterei, de ha most a saláta kategóriánkra tekintek azt merem mondani, hogy ebben a tekintetben is fejlődtünk. A tavaly nyáron bemutatott saláta után idén januárban jelentkeztünk először salival és azóta, ezt már 3 ízben is megismételtük. Ami most következik, az egy olyan saláta, ami kifejezetten a hozzánk hasonló hús és sajtkedvelők ízlése szerint lett kifejlesztve.

Chiquito cheese and nuggets saláta

Mexikói panírban rántott csirkefalatkák, rántott sajtfalatkák, nagy búzatortilla lap, jégsaláta, kukorica, lila hagyma, lila káposzta, paradicsom, kaliforniai paprika

Fekete dobozban, a szósszal a tetején alaposan bebugyolálva érkezett meg a Chiquito. Mivel a spanyolom nem az igazi, de tudtam, hogy a szót már hallottam valahol, így megkerestem azt a szövegkörnyezetet, ahonnan ismerős volt. Rá kellett, hogy jöjjek, hogy nem a chiquito, hanem chiquita szó ami ismerős, ami kislányt jelent. Minden bizonnyal egy érzelmes drámai műben hallottam a következő mondatot: “¿ Cómo está hoy nuestra chiquita?”, ami amúgy annyit jelent, hogy “Hogy van a kislány?”. A chiquito egy melléknév, ami amúgy aprót jelent.

A kalandozást félretéve nézzük a salátát. Ahogy már írtam nem a szó megszokott értelmében saláta ez. A tál tortillalappal van kibélelve, ami már alapból egy ízléses megjelenést biztosít. A tortilla ágyon rengeteg zöldség, számos színben pompázik. Van itt piros, lila és még zöld is, többek között a paprika, hagyma és saláta daraboknak köszönhetően. Az egész fogás tetején, glóriaként ragyognak a mexikói panírban sütött csirkemell és sajt darabkák. A sötétbarna panír és az élénk sárga sajt szint rákényszeríti az embert, hogy neki is álljon falatozni.

image003

Csirke, sajt, zöldségek és szósz

Az első falat a csirkéé a második pedig a sajté. A csirke, omlós, a panírba zárva esélye sem volt kiszáradni. A panír valóban más, mint az itthon megszokott. Amellett, hogy keményebb, az íze is más, ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy valamilyen kukorica dara vagy kukorica liszt is került bele. Az olajat nem szívta be, a jó íz mellet igazán szaftos is volt a csirke. A sajtdarabkák karakteres ízzel és enyhén nyúlós állaggal büszkélkedhetnek. A zöldségek ropogósak, a hús és a sajt biztos nem melegen került rájuk, mert egyáltalán nem fonnyadtak meg, még a salátalevelek sem.

Mexikói panírban

Mexikói panírban

A saláta színvonalának további emelésért az öntet a felelős. A közepesen csípős jalapeno dresszinget, ez esetben nem vállaltam be, így érkezett meg a pomodoro dresszing. Kicsit kezdek belegabalyodni, de az biztos, hogy ez egy olasz szó és paradicsomot jelent. Az öntet amúgy elsősorban majonézes és emellett még némi zöld-fűszeres íz is érződik rajta. Az elnevezést nem értem, bár a szín alapján elképzelhető, hogy valami minimális paradicsompürét kevertek bele. Amúgy az íze rendben van a panírozott csirkéhez tökéletesen passzol.

Majonézes

Majonézes

Bár a megnevezés magyarra fordítva apró, egyáltalán nem éreztem, hogy a saláta kevés lett volna. Rengeteg csirke és sajt és még több zöldség. A nagyméretű tortilla lap felér vagy 3 pirítóssal, így ezzel kiegészülve egy hastelítő lakomát lehet csapni a salival.

Sajt és zöldség

Sajt és zöldség

Nem egész egy órát vett igénybe az El Rapidonak az étel kiszállítása, amiért még 200 forintot is elkértek. A sebesség nem mondanám, hogy mámorító, de még a tűréshatáron belül van. Plusz infó, hogy ez az étel nem a Kazincyból érkezik, vagyis a honlapjukon található információk erre engednek következtetni.

A nagy adag salátáért 1590 forintot kérnek, ami a minőséget és a mennyiséget figyelembe véve egyáltalán nem vészes. Simán ki merem jelenteni, hogy ez az egyik legjobb saláta amit valaha ettem. Sajnos, azt muszáj megemlítenem, hogy egy sima csirkemell sonkás light öntettel szerelt sali azért formabarátabb, de ha jót akartok magatoknak akkor ezt legalább egyszer tesztelitek.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték