Select Page

El Rapido Mexican Grill (Kazinczy) – Kukoricakrémleves, Burrito csirkehúsos, Gringa csirkehúsos, Poco Loco Tortillachips chilis

El Rapido Mexican Grill (Kazinczy) – Kukoricakrémleves, Burrito csirkehúsos, Gringa csirkehúsos, Poco Loco Tortillachips chilis

A tegnapi libamániát elkerülve inkább egy mexikói habzsolás mellett döntöttem. Az El Rapido kétfajta étlappal van jelen, az egyik étterem a Kazinczy jelzőt kapta pluszba a Netpincéren. Ez sokkal bőségesebb kínálattal bír, még instant poharas leveseket is találunk az étlapon. Egy komplett lakomát sikerült összeállítani amiben van egy kukoricakrémleves, burrito, gringa és tortilla chips. Ebből a gringára tökéletesen pislogtam, hogy mi lehet.

A gringa egy amerikai lányról kapta a nevét aki Mexikó város egyik negyedében élt és tacoját fehér tortillába és sajttal tele kérte. Egy idő után mindenki így kérte már, így tiszteletüket kifejezvén elnevezték gringának az ételt. Más források szerint a gringokra (fehérek) utalva kapta nevét. Az étterem leírása szerint így fest: darált csirkehús, hagyma, gomba, kaliforniai paprika, paradicsom, sajt, lime leve, friss koriander, fűszer, salsaszósz mindezek 2 nagy tortilla között.

A burrito talán mindenkinek ismerősen cseng, darált csirkehús, hagyma, rizs, babpüré, kaliforniai paprika, tejszín, fűszer, salsaszósz melyek tortillába tekerve érkeznek. A leves sajttal és torillával az igazi, ezt az étlapon is remekül feltüntetik. Az esti Barátok Közt izgalmaira tekintve pedig rendeltem egy zacskó tortilla chipset chilis fűszerezéssel.

Esztétikai megjelenés: Egész nagy csomagként érkezett, a két főétel papírtálcán foglal helyet, amit szorosan körbetekertek alufóliával. A gringa esetében ez kevésbé szerencsés esetemben, a tálcához ragadt és kicsit feltépi róla a felső papírréteget. A burritonál ez alig észre vehető. A leves olyan melegen érkezett, hogy a doboza is kicsit megrogyott, magyar húsleveshez szokott szemeknek kicsit rémisztő lehet állaga. Láthatóan sűrű, mint a kása és fűszeres. A zacskós chips szerintem semmi extrát nem rejteget, bármelyik bolt polcain találkozhatunk hasonló kinézetűvel. A burritot alaposan vizsgálat alá vettem melynek során igen étvágygerjesztő látvány fogadott. A tortilla mérnöki pontossággal lett tekerve és a tölteléket olyan szorosan fogja közre, hogy egy fogpiszkáló se férne bele. Egyedül annyi az eltérés a leírástól, hogy darált csirkehús nem mindig érvényes, 1-2 kocka is feltűnik benne. A gringa nagyon hajaz a quesadillara, elsőre nagyon nehéz lenne megkülönböztetni őket, főleg egy divatmexikóinak, mint jómagam.

Pont: 8/10

Ízvilág: A leves sűrű, nagyon sűrű. A kis pikszisben kapott mini tortilla chipset mindenképpen szórjuk bele, anélkül oda a varázsa, nem ropog szánkban. Intenzíven sajtos íze van. Krémleves révén nem fog személyes kedvenceim közé kerülni, de amúgy minden frankó benne. A gringa talán látványra nem egy topmodell, de ízre máris egy szuper szexi dög. Sütött étel, de olyan frissé varázsolja a lime leve és a fűszerek közöse, hogy alig bírom felfogni, fascinante! A paradicsomkockák külön csodaként rejtőznek benne, tényleg nagyon telitalálat lett a gringa. A burrito egy sokkal nehezebb ételnek tűnik a gringa mellett, sokkal töményebb ízre és mennyiségre is. Kellemesen fűszerezett, a paprika itt is kicsit élénkít, de a gringánál sokkal intenzívebben jelenik meg ez az érzés. A chips lágyan csipeget, nem mondanám, hogy tűzokádó sárkány lettem tőle, de lehet csak azért nem tűnt fel, mert a rosszfiú Berényi Miki visszatérése mindennél boldogabbá tett. Egy mártogatós mindenképpen kell az egészhez, én ezt otthoni készletből pótoltam, de természetesen lehet tőlük rendelni többfajtát is.

Pont: 9/10

Mennyiség: Természetesen ez nem egyetlen átlagos emberre tervezett adag, ha ennyit kellett volna egy zuggal eltüntetnem akkor már valahol gyomorfalrepedéssel szenvednék. A két főfogás közül a burrito a kiadósabb, a babtól laktatóbb és masszívabb. A gringa a látszat ellenére nem egy párperces falatozásra való semmiadag, a 4 darab szelet egészen meglepő, hogy milyen kiadós. A leves tovább fejeli az egészet, de bevallom ezt nem faltam be az utolsó cseppig. A chips 200 gramm ez több Barátok Közt részre is tökéletesen elegendő lesz. Egyik fogásnál se éreztem, hogy valami hiányozna a leírt feltétek közül, nagyon jól eltalált hozzávaló arányok, melyek remekül harmonizálnak egymással. A burrito egy erős négy órás, a gringa egy gyenge négy órás adag, ha mindenképpen követni akarom az eddigi viszonyítási alapokat.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A táv egy hajszállal egy kilométer alatt van a térkép szerint, így mondhatni szinte a szomszédból hozzák és gyalog is megvan egy jó tíz perc alatt. Az e-mailben 45 percet vállaltak amit túl is teljesítettek mivel a 31. perc után csörrent meg a kaputelefon. A futár közölte, hogy bankkártyás és jó étvágyat, borravalóra meg meglepetten nézett, amit most se értek miért. Az étterem a flyerük alapján nem vállal 10 kilométeres körzetben kiszállítást, mint más étterem és talán ennek köszönhető a remek teljesítmény részben.

Pont: 9/10

Ár/érték: A lakoma elmeire bontva, a boldog órás -10%-ot kihasználva ami 14 és 18 óra között érvényes: leves 405 forint, burrito 1125 forint, gringa 1395 forint végül a chips 590 forint ami helyett inkább egy jó mexikói sört kellett volna rendelnem, de későn ébredtem már rá. Külön-külön az ételek simán megérik az árukat, egyáltalán nem drágák és minőségre pedig szinte kifogásolhatatlannak számítanak. A papírtálcával tudnék egyedül kötekedni, azt valami kevésbé átázós fajtára kellene cserélni, ilyen ételeknél, mint a gringa. A Kazinczy utcába már nem csak a millió-egy romkocsma miatt érdemes ellátogatni, már az El Rapido is feliratkozott a listára.

Pont: 8/10