Select Page

El Santo Étterem – Egyedi hamburger

El Santo Étterem – Egyedi hamburger

Hétvégi döglés közepette megjött a nagy ötlet, miszerint bevezetem a hamburger hétfőt és a pizza pénteket. Értelme az egésznek nem sok van, de meglátjuk meddig tudom ezen elv alapján rendezni az ebédjeim és ettől mennyire fogok lefogyni vagy meghízni, tehát kezdetét veszi az én saját “diétám”. A kuponok fénykorát éljük, velük egész jókat lehet falatozni a városban, most se tettem másként egy jó két fős kuponnal célba vettem az El Santo Éttermet. A kupon két főre szól, ami két egyedi általunk választott hamburgert és fejenként 2 nutellás palacsintát tartalmaz.

Elsőre egy flyer szerű lapot kaptam, amivel pár pillanatig nem is törődtem, de akkor szóltak hogy azon kell összeállítanom álmaim hamburgerét. A bucit, húst, feltéteket, sajtot, szószokat és minden kutyafülét kiválaszthatunk csak lelkesen kell X-elgetni a lapra. Gondos tervezés után megszületett az álomburger, ami a következő feltéteket tartalmazza: szezámmagos óriás buci, 25 dkg hús, mexikói csípős majonéz, jégsaláta, paradicsom, lilahagyma, pirított hagyma, grillezett füstölt sajt és sült bacon.

Esztétikai megjelenés: Méretes nagy benga hamburgert rittyentettek elém, már előre rettegek tőle, hogy hogyan fogom én ezt kézzel magamba tuszkolni. A konyhában valószínűleg nem németek dolgoznak, mert a precizitás az elkészítés során nem volt az elsődleges szempontok között. A buci maga, körülbelül feléig lett késsel vágva utána inkább a nyers erő győzedelmeskedett és ahogy látom tépve lett. A szezámmagok olyan nagyon nem fedik be, a buci tetejét de ha jól hallottam ez nem az étterem sara, sokkal inkább a péké akitől rendelik. Fentről lefele haladva, elsőnek a csípős majonézzel találjuk magunkat szembe, ami ránézésre legalább annyi, hogy gyengébb cunami riadót eredményezne kisebb földrengés esetén. Ebben úszik a sült bacon és ezeket alulról tartja a nem éppen hajszálvékony sajt szelet. Félúton járunk mikor bemutatkozik a lényeg azaz a negyed kilós húspogácsa, ami ránézésre jól átsült és igencsak ínycsiklandozó. Alul vannak a kecske tápok azaz a zöldfélék, sajnos a pirított hagyma itt sem az amire számítottam, de nem adom fel valahol tuti létezik olyan burger ahol olyan van hozzá amit én keresek. A széthullás ellen egy méretes vámpírkaró gondoskodik itt is. Az egészet tekintve, nem egy topmodell, de azért bőven előrébb van egy átlagos osztályzattól.

Pont: 8/10

Ízvilág: Igazi gitáros burger, a szósz millió irányba folyik és gond nélkül össze tudjuk magunkat kenni fülig már az első pár falatnál. A zsömi hála a jó égnek nem édes, marad a jó öreg hagyományos ízvilágnál. Az előbb említett szósz szerintem majonéz összeverve pár csipet erős pistával és íme így született a mexikói csípős. A húspogácsa rendesen átsült és kellemesen fűszeres, a másik hús a bacon ami gyengéden sós, de csak pont annyira hogy ne tegye tönkre a többi feltét ízét. A grillezett sajt, minimálisan füstöt ízzel bír, de ennél már ettem füstösebbet is. A zöldségek közül csak a hagymával van bajom, de ezt már említettem, ezen túllépve minden korrekt. A buci alja talán picit pirítva lett, de sajnos így könnyedén ketté törik és csúszik az egész ezer irányba. Grátiszként úgy érzem én kaptam gombát is, holott ezt nem jelöltem a listán, na mindegy.

Pont: 8/10


Mennyiség: Mostanában megszoktam, hogy a hambik mellé alapból jár némi sült krumpli, ami jelen esetben elmaradt így kicsit féltem nem lesz elég. Ránézésre viszont egy kisebb mamutot képes lefölözni, valójában nem tudom miért ijedtem meg hirtelen. A buci tényleg óriási, de egészen rendben van arányait tekintve. A hús korrekt méretű szerintem tényleg megvolt annyi amennyit írtak. Egyetlen egy összetevő van amiből túlságosan sok került bele ami nem más mint a majonézes csípős csoda, ebből a fele is elég lenne bele akkor sem érezném száraznak a hamburgert. A sajt külön piros pont, ilyen vastag szelettel csak kevés étterem operál szerintem. Kecske lelkű vendégek is megtalálják számításukat, mivel jégsaláta is került annyi bele, hogy a fülemen folyik vissza.  Az elején hisztiztem, hogy akár kevés is lehet, na ez totálisan fölösleges volt, mert miután befaltam úgy éreztem másnap reggelig rá sem tudok más ételre nézni. A végítélet szerint bőséges 5 órás adag az amit az El Santo produkált.

Pont: 10/10

Ár/érték: A kupon két fő részére, csupán két ezer Forint, ami szerintem nagyon baráti ajánlat ezért a kajákért. A palacsintát nem elemeztem, ennek okait most nem fejteném ki és úgysem hinné el senki, hogy igaz. A listán ami alapján összeállítottam a burgert, 1740 lett volna csupán a hambi és úgy gondoltam a kuponon felül lévő részt ki kell majd fizetnem, de ezt sem kérte az étterem, tehát még jobban megérte, nem tudom hogy ez egy kilós hús esetén is így lenne. Nem a legszebb hamburger amit életemben láttam, de adagra nagyon brutális. Ajánlott mindenkinek, tudomásom szerint még kapható a kupon, így senki sem maradt még le az akcióról. Az étterem nem alkalmas több száz fős vendégsereg kiszolgálására, de 8-10 főig gond nélkül megoldható egy közös asztal.

Pont: 8/10