Select Page

El Santo Étterem és Pizzéria – El Santo két kardja

El Santo Étterem és Pizzéria – El Santo két kardja

Három a magyar igazság, tartja a mondás. Az El Santo Étterem és Pizzéria a mai alkalommal immár harmadjára szerepel a repertoárunkban. Első alkalommal egy pizzát faltam, majd helyszínen egy burgert amit saját ízlésem szerint állítottam össze. Eljött hát a várva-várt harmadik alkalom is mikor az étlapjuk új szegmenséből kezdtem keresgélni. A lista szinte sosem ér véget, rengeteg fajta étel közül csemegézhetünk. A főételek között szemet szúrt egy bizonyos El Santo két kardja nevű fogás.

A bővített leírás szerint lilahagyma, gomba, kaliforniai paprika, cukkini és fűszeres csirkemellfalatokból áll, melyeket egy nyársra tűzdelnek fel. A névből következtetek rá, hogy egyből két nyárssal is meglepnek, bár ezt pontosan nem részletezik a leírásban amit a Netpincér portálon adtak meg. Hasonló stílusú nyárssal eddig talán egyszer találkoztam mióta firkálom a postokat, azt anno még a nagy nyári melegben Balatonlellén a Favágó Étteremben sikerült elejteni.

Esztétikai megjelenés: Kisebb sátorra elegendő fóliába tekerték a dobozt, aminek végül is előnye is van mivel nem hűl ki a benne lévő étel. A bal felső sarkában megakadt a szemem egy pillanatra. Az már egészen biztossá vált ekkora, hogy két nyárs van benne, mivel azok nem férnek bele a dobozba, csak úgy hogy a végük kilóg, ez aztán a végtelenül biztonságos megoldás. Felpattintva meglátjuk milyen cselesen is ékelték bele a két pálcát. A következő meglepetést a zöldségek sötétes árnyalata okozta. Szinte már mikroszkopikus vizsgálatra volt szükség, hogy megtudjam különböztetni a zöldségeket egymástól. Legtöbbjük egészen szénfeketére bírt sülni. A két nyárs között pár haloványabb salátalevél piheg, rendes köretnek pedig nyoma sincsen, sajnos ez az én hibám, mert vadul bíztam benne, hogy kapok mellé. A csirkefalatokat gond nélkül fel lehet ismerni, mivel ezek maradtak barnábbak, szinte világítanak a sok fekete zöldség között. A leírással szembe, jutott 1-1 darabra bacon is, melyeknek szélet természetesen szenessé pirult.

Pont: 5/10

Ízvilág: Mindkét végéről hagymák utalják a kardot, ezek alaposan átpirultak, ízre pedig egészen rosszak. A fűszeres csirkefalatok kissé jobban viselték a pörkölést, bár ezek is eléggé kiszáradtak és megkeményedtek. Azon verziójuk mely kapott egy réteg bacont a hátára kicsit jobban bírták, azok puhábbak maradtak. Fűszerességük egészen egyszerűen konvergál a nullához, inkább sima csirkemell kockák. Sajnos a cukkini se menekült, ez is alaposan kiszáradt. A paprika eredetileg piros volt, mely a pár milói fok hatására felvette a feketés árnyalatot, íze pedig ezzel a lendülettel tova is szállt. A gomba viszonylag jól ellenállt a hősugárzásnak, ez egészen friss és ízletes maradt. A nyársak közötti saláta egy kicsit javít a helyzeten, ennek érezhető íze van, de ettől sem ültem a szék mellé. Az összkép nem túl meggyőző finoman szólva. Egy adag agyonsózott krumpli is segített volna, de így nagyon szenes lett.

Pont: 4/10

Mennyiség: Részben én is hibásnak vallom magam, de annyi tényleg nem ártana, hogy az étlapon a kiegészítő infók közé bekerüljön egy apró megjegyzés, miszerint ez köret nélkül értetendő. A két nyárson leginkább a csirkefalatok azok melyek valamelyest is képesek csillapítani az éhségünket. A szenesített zöldségek is tudnak ebben segíteni, de ezek inkább úgy, hogy elveszik az étvágyunkat. A saláta középen pár falat csupán. A köret kötelezően kellene mellé, mert ez így nem tesz ki egy komplett fogást. Sajnos ez így csak megcsiklandozta a bendőmet, maximum két órát vagyok el egy ekkorka adaggal.

Pont: 4/10

Kiszállítási idő: Az e-mail alapján 50 perc környékére tehető a kiszállítási idő. A távolság 2 kilométer kereken amit tovább segít, hogy a futárnak egyetlen kanyart kell teljesítenie és utána szigorúan egyenesen. A köridő pontosan 31 perc ami igencsak jónak számít. A futár korrekt, illedelmes, kedves, tehát erre panasz semmi nem lehet, a borravalót is bőszen köszönte. Ebből körülbelül 4 perc lehet a kiszállítási idő maga, a többi az előkészületek, mint például a hat milliárd fokos sütő felfűtése. Akárhogy nézem ezen a ponton teljesített legjobban az étterem, ezt a sebességet tanítani kellene.

Pont: 8/10

Ár/érték: Ezért a két szenesített fakardért 1550 forintot kér az étterem, ami sok, nagyon sok. A három teszt közül egyértelműen a hamburger volt a legjobb, így aki az El Santoval szemez, szerintem gyúrjon azokra. A köretet én bele merném álmodni alapból is ezért az összegért, a húson kívül a feltétek igazán filléresnek mondhatóak, a nyárshoz a pálca kétlem, hogy 4-500 forintot kóstálna. Három teszt tökéletesen elegendő jó pár évig, így nem várható különösebben több post az El Santo-tól, persze ha valaki arra jár küldje be nyugodtan és kidobbantjuk az olvasói postok közé!

Pont: 4/10