Select Page

Élesztő – Focimeccsre készülvén…

Élesztő – Focimeccsre készülvén…

Úgy jött ki a csillagállás, hogy ezúttal nem sikerült (olyan nagyon nem is erőltettem…), ennél komolyabb kaját elfogyasztani az iménti percekben. Egyrészt az esti meccs okozta izgalom miatt, másrészt pedig inkább a NightShift-et választottam ezúttal, mert inkább voltam szomjas, mint éhes.

A bányából ezért nem hazafelé vettem az irányt, hanem egyenesen az Élesztő nevű lokált céloztam meg, bízván abban, hogy találok ott majd némi szilárdat is. Kalóriamennyiséget tekintve ma esti menümben egyértelműen a folyékony volt túlsúlyban.

Menü

Menü

Első körben egy lightos, könnyedebb példányra vágytam, így esett a választásom egy búzafőzetre, mely Amazon Blonde névre hallgat. Nem is kellett csalódnom, kézműves sörhöz képest, nem volt annyira erőteljes, markáns íze, érezhető volt benne a légies könnyedség és a tavaszi frissesség is. Jó választás volt, meglehetősen gyorsan el is tűnt, meggátolva a kiszáradásomat.

Szilárd kalóriákról csak ezután kezdtem gondolkodni, ezért gyorsan irányba raktam magamat a pult felé, hogy tájékozódjak a lehetőségekről. Összesen két típusból lehet választani, amelyből az egyik sörpálca névre hallgat, melyet 4 ízben árulnak. Kolbászos, sajtos, fokhagymás-köményes és vöröshagymás. Az utolsó kolbászost nem sokkal előttem lenyúlta egy fürgébb éhenkórász, a köménymaggal szívesen még egy légtérben sem szeretek tartózkodni, így a választás könnyű volt, azonnal jeleztem is igényemet egy hagymás változatra. Ezt egyébként a Házikó nevű műhely szolgáltatta a legnagyobb megelégedésemre. Kellemes meglepi, hogy nem ropogott, hanem puha állagú volt, sokkal inkább kellett szakítani mintsem törni. A hagymát kiválóan lehetett érezni, ideális sörkorcsolya a búza mellé.

Sörpálca

Sörpálca

A másik szilárd táp az a batyu. Ebből két típus létezik, káposztás és lecsós. Egyrészt a káposztát egyék a kecskék, másrészt a lecsó az kimondottan a barátom, és még kolbász is van benne szerencsére. Szintén Házikó termék, akár egy muffin úgy néz ki. Picit nagyobb a papírcsomagolása melyben elém rakták, és így izgatóan csábító volt. Ízre itt sem lehetett panasz. Szikkadtságnak nyoma sem volt, teljesen friss volt az egész, és a tölteléket sem spórolták el belülről. Volt benne hagyma, kolbász, paprika, tojás, azaz egy komplett kis mini lecsót kaptam, adalékmentes alapanyagokból készített tésztában. 

Batyu

Batyu

Természetesen ehhez is kellett némi öblítőszer, ezért a kollégák javaslatára egy testesebb ipát választottam mellé. Ez Pest CTRL névre hallgatott, remélhetőleg nem jelentkeznek a pestis tünetei a következő 2-10 napban. Ízre mindenesetre nem éreztem semmilyen kirívó furcsaságot, egészen kiváló volt ez a nedű is.

Lecsóóó

Lecsóóó

Így állt össze a mai kézműves vacsorám, optimistább ugyan nem lettem a végeredményt illetően, de ittam (eddig) két finom sört, és ettem mellé minőségi sörkorcsolyát is.

Menü II

Menü II

A visszavágó előttre csak ajánlani tudom a helyet, a söröket mindenképpen érdemes kipróbálni és a szilárdabb kalóriák is finomak voltak.