Select Page

Első – Mini burger mesterhármas

Szerző: | 2016. nov. 21. | Burger

Első. Számtalan dolog van, amiben érdemes elsőnek lenni. Igaz ez számtalan sporteseményre, de igaz lehet akár majd a Marsra szállásnál is. Nos, burgert már számtalan helyen kapunk a fővárosban, tényleg megszámlálhatatlan már a kínálat. Az Első így, ha azt nézzük, hogy mit kínálnak, akkor már erősen lecsúszott a dobogó legfelső fokáról, nem ők hozták az első burgert a városba.

Az üzlet egy pincehelyiségben került kialakításra. Fehér-kék dominancia uralkodik a belsőben, ahol bizony érdekes rajzokat is találunk, mint például Hófehérke, aki kissé teli lett varrva már. A börtönévek annyira módosították tudatát, hogy alma helyett már burgert burkol unalmasabb perceiben. Étlapjuk nincsen túlzsúfolva, több fajta burger képzi az állandó kínálatot, de vannak havi vendégek is, mely összeállítások csak bizonyos ideig érhetőek el. Emellett mindig van napi leves, ami állandóan pörög, így minden nap máshoz van szerencsénk.

Hófehérke 2.0

Hófehérke 2.0

Burgereik kétfajta méretben rendelhetőek, a grande méretnél 18 dkg súlyú pogácsát kapunk, míg a mini esetében 7 dkg a hús mennyisége. A kicsinyített burgereg ötlete nagyon is jó, főleg azok számára, akik sokszor nem tudnak dönteni és szívük szerint 2-3 burgert is kóstolnának az adott étteremben, de ahhoz mamuthoz méltó belső is kellene. A mini példányok esetében 3 darabot egy átlagos felnőtt ember azért meg tud enni, persze salátán nevelt kis étkű lányok esetében ez inkább 1-2 darabra redukálódik.

a csípős

a csípős

Első nekifutásra egy Csípős burgert kóstoltam, ami csípős szószt, hagymalekvárt, cheddart és jalapenot tartalmaz a húspogácsán és a bucin kívül. Ízében a hagymalekvár csekélyen édeskés ízvilága dolgozik leginkább, ami önmagában is nagyon finom. A húspogácsa laza állagú, nincsen összedöngölve, szinte mállik, ahogy ránézünk. Ízében a hús egy csipet sóval és borssal van csak ízesítve, hagyja, hogy a marhahús domináljon ízében. A lekvár mellé a jalapeno tökéletesen illik, és bizony erőben is ott van.

almás-baconos

almás-baconos

A második alany az elsőre meghökkentő almás-baconos burger volt. A zsemle között találunk BBQ szószt, római salátát, füstölt sajtot, marinált almát és persze bacont. Amennyire rémisztő elsőre ez a két hozzávaló együtt, annyira harmonizálnak egymással. A bacon enyhén sós ízét az alma gondolatnyi édes íze pontosan jól kezeli. A bacont egy picit ropogósabban jobban tudnám élvezni benne, sőt lehetne talán durván chips is. A húspogácsa olyan, mint az elsőnél, korrekt.

a bajor

a bajor

A sort a harmadik királyfival, a bajor burgerrel zártam. Ebbe bajor fűszereres mustár, baconnal pirított káposzta, kecskesajt és bajor kolbász kerül. Ez szembe megy az első két kompozícióval, ebben a káposzta bizony a savanykásabb ízvilágot nyújtja. A bajor kolbász és a mustár kettőse izgalmassá teszi, a kecskesajt viszont picit elvész a káposzta árnyékában. A húspogácsa itt is hozza az eddig nyújtottat, minden rendben vele.

a trió

a trió

Árban úgy érezzük, mintha 2-3 évet visszaugrottunk volna az időben. A nagy burgerek többnyire 1500 forint alatt vannak, pedig ott van mindegyikben a 18 dkg hús, ami átlag feletti mennyiség. A mini verziók 600 forint körül mennek, amiből, ha hármat lenyomunk egyrészt rendesen jól lakunk, illetve 2000 forint alatt maradunk még mindig. Így is kapunk 21 dkg húst és 3 teljesen különböző ízvilágot. Mivel időről-időre frissül a havi extra kínálat, így esélyes, hogy nem utoljára jártam itt.

Első – 1088, Budapest, Múzeum utca 5. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték