Select Page

Escobar Pizzéria – Colombian Police pizza (30 cm)

Escobar Pizzéria – Colombian Police pizza (30 cm)

Nem is olyan nagyon régen, egy hasonlóan remek pénteken már Gasztrobetyár is úgy döntött, hogy az Escobár Pizzériától rendel. A tapasztalatait elnézve, úgy éreztem, hogy eljött az ideje, hogy kipróbáljam én is, hátha csempésznek valami okosat a feltétek közé. Bár egyik kollégám felhívtam rá a figyelmemet, hogy Escobártól inkább kólát érdemes venni, mint kaját, de úgy döntöttem, hogy azért mégiscsak megmaradok az elképzelésemnél, és a pénteki pizza egy 30 centiméteres Colombian Police lesz. Valószínűleg hasonlóan népszerű ez a hatóság is, mint itthoni megfelelője, de vélhetően csupán csak egy figyelemfelkeltő fantázianévvel van dolgunk, a feltéteknek semmi köze a rend bátor őreihez.

A hét bizony igencsak fárasztóra sikerült, a korai munkakezdés úgy érzem legalább két hetet öregített megint rajtam, és a 7 -es lottó sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ha van olyan étel, ami mindig némi mosolyt tud varázsolni a megfáradt arcomra, az bizony a pizza. Ez egy ideje már, nem csak az étel sokszínűsége miatt van, hanem azért is, mert mikor megérzem a dobozból kiáradó illatokat, egyből tudom, hogy bizony pár órán belül eljön a várva várt hétvége, legalább két nap, mikor nem kell húzni az igát. Na mesekönyv becsuk, nézzük mit mutat a tészta.

Esztétika, megjelenés:  Szép látvány a pizzás doboz, még akkor is, ha a megszokott 32 centis kiadás hordozására alkalmashoz képest, most egy kisebb változat került is a kezembe. Benne egy pizza, ami láthatóan kisebb, minta megszokott, de a pereme szép barnára sült, és nem vastagabb egy centinél. A tésztán paradicsomos alap feszül, ami a legfelül elhelyezkedő sajttengertől csak néhol tűnik elő. A sajt és a paradicsomszósz között, sonkát találunk, nem is olyan kis szeletekre aprítva. A pizza közepe tájékán, pedig egy tojás ücsörög, mint egy szemet képezve ennek a látszólag remek kis ebédnek. A közelebbi képen láthatjátok, hogy a füstölt sajtnak a sötét széléből is szórtak rá, ez jó előjel bizonyára ízben is lesz jelentősége.

Pont:7/10

Ízvilág: Rendelés előtt mostanában azért olvasgatom a pincéren a visszajelzéseket, így tudtam, hogy vékony tésztás pizzára számíthatok. A tészta állaga remek, vékonyra nyújtva is érezhetően könnyű, kellően levegős. A széleken ropog, a feltétek alatt pedig puha, ezt eléggé eltalálták. Az alap íze nem nagyon érezhető, vélhetően nem a mozzarella nyomja el, hanem inkább a már emlegetett füstölt sajt. A füstölt sajt íze, a legdominánsabb, az összes összetevő közül. Nem igazán tudtam azt sem eldönteni, hogy a sonka, ami rákerült, füstös ízű-e, mert a sajt tényleg nem adott esélyt másnak érvényesülni. Az együttes ízhatás egyszóval jellemezve füstös, a tojás és a sonka, csak kicsit módosít az élményen.

Pont:8/10

Mennyiség: Eddig szinte lenyűgözött, amit kaptam, pontosabban az első szeletig, amikor is eszembe jutott, hogy elő kellene venni a centit. Sütés közben megesik, hogy 1-1 centi elmarad, és még azt is könnyen lenyeli az ember, ha van egy centis széle a pizzának amin nincs köret, de itt jön egy aprócska csalódás. Ez az aprócska csalódás egészen pontosan 3 centiméternyi. Ahogyan láthatjátok, a pizza, amit nagy diadallal kezdtem el falatozni, 27 centisre sikeredett, ami bizony korántsem 30. Ha még kicsit durrogni akarunk, akkor a centis szél mínusszal 26 centiméterig amortizálódott a 30 centis pizza, pedig nem rágcsálta le senki a széleit. Javítsatok ki nyugodtan, ha tévedek, de egy 28 centisként árult pizza ekkora az nem gáz, de ez azért már finoman szólva sem szép. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy így is jól sikerült laknom vele, valószínűleg az erős füstös íz telített el, de azért az biztos, hogy ez nem sportszerű…

Pont:5/10

Kiszállítási idő: Úgy érzem, most hogy így jól kidurrogtam magam, a centiméter veszteségek okán, a kiszállítási idő már nem oszt nem szoroz, de azért elmesélem, mert van némi pozitív kicsengése. Időre kértem a pizzát, mert mostanában valahogy rákaptam erre, de sajnos nem sikerült a kért időpontra kézbesíteni. Valamivel a megjelölt időpont előtt megcsörrent a telefonom, és egy úr a türelmemet és elnézésemet kérte, mert a futárjuk lerobbant, így olyan 10 -15 perces késre kell számítanom. Elkezdtem éhesen bámulni az órát, majd 20 perc késéssel kicsit szétcsúszva, de megérkezett az emberem. Ő szintén elnézést kért, ami azért igencsak helyes hozzáállásnak minősül a szememben. Bár késtek, nem is keveset, így sem kapnak átlagosnál kevesebb pontot, mert ilyen sajnos előfordul, emiatt nem érdemes leírni őket.

Pont:6/10

Ár/érték: Az étlap árait nézegetve, pont sikerült megtalálnom az arany közép utat. A pizza ára 1390 forint, ami 32 centimétere pizzák árát idézi, de kérdem én miért?! Tény, hogy jól összerakott, érésem szerint minőségi alapanyagokból tákolt pizzát kaptam, de méretre igencsak elmaradt a várakozásaimtól. Ha valamit, jól csinálnak, nem értem, miért rontják el az egészet azzal, hogy megtévesztik az éhes vásárlót. Javulniuk kell ezen a téren, és akkor azt mondom, hogy a 30 cm ér ennyit, de így azt mondom, hogy nem. Ha valaki rendel tőlük, akkor a kedvemért kapja elő a centit és lőjön pár képet, az se baj, ha pár sort is ír mellé, és nyugtassatok meg, hogy már csak fáradt volt a szakácsuk.

Pont:5/10