Select Page

Escobar Pizzéria – Dupla Escobar Hamburger

Escobar Pizzéria – Dupla Escobar Hamburger

Idén március végén már volt egy köröm az Escobar étteremmel, akkor talán a kínálatuk legfullosabb, egyben legdrágább pizzájukat teszteltem. Anno beígértem a második fordulót is, amit hamburgerrel fogok megejteni. Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó – tartja a sablonos mondás, de leginkább félek a kolumbiai “szeretettől”. Az óriás hamburgerek szekcióban 10+1 ajánlat közül választhatunk, a +1 természetesen a vega viccet jelenti.

Dupla Escobar Hamburger, egyértelmű volt a döntés, egyrészt a névadó burgert illik tesztelni sokszor, másrészt 2x25dkg hús lesz benne. A teljes feltétlista, 2x25 dkg húspogácsa (marhahúsból, sertéshúsból), 25 dkg hamburger buci, jégsaláta, kígyóuborka, paradicsom, ketchup, majonéz és mustár. Lehet nekem fura csak, de túl egyszerűnek hat, egy Escobarról elnevezett burgert sokkal több és vadabb feltétekkel raknék tele. Nem az én dolgom és nem is akarok okoskodni, kolumbiai nyakkendőt meg végképp nem kérek magamnak.

Esztétikai megjelenés: Szép méretes majdnemhogy tányér szélességű, csomagolásként egy sátornyi alufóliát kapott, talán itt megbocsátható, mert ekkora dobozt nem sokan gyártanak hambihoz. Izgatottan csomagoltam ki, ami után egészen megtörtem és lelkesedésem alább fagyott. Egy nagy lapaj barna édesbuciba sikerült belefutnom. Igazi strandburger érzést nyújt, van akinek ez kifejezetten bejön, de én nem tartozom közéjük. Leemelve a méretes kupakot tovább kámpicsorodik a szám, hát ez elsőre olyan, mint egy sima húsos szendvics. A két húspogácsa megvan, melyek extrém laposra lettek gyártva, már majdnem rántott hús kaliberű. Semmi nincsen rajtuk, így hát kizárásos alapon alatta kezdtem el keresgélni. Aki keres az talál, de már megint csalódás lett a vége. Meglettek a zöldségek, egy sárga salátalevél melyen pár karika uborka és paradicsom. Nem túl bizalomgerjesztő, már kezd a strandburger alatt lenni az egész látvány. Az önteteket vadul keresem, mikor két húspogácsa között pár csepp befigyel, wáóó! Összességében egy jókora csalódás, nem túl szívderítő élmény egy ilyen burgerbe belefutni.

Pont: 4/10

Ízvilág: Sok étel ronda, de finom akár a Chokito (R.I.P). Ennél a fogásnál ez a bölcselet tökéletesen érvényét veszti, ronda és ízetlen. A hús olyan szinten ízetlen és helyenként rágós, hogy vallatni lehetne vele. Fűszerből egy csipet sem jutott bele, tényleg semmi íze. A buci egy kicsit javít a már reménytelen összhatáson, én sokkal édesebb verziót vártam a látvány alapján. A zöldségek íze szintén cudar, nem éppen egy háztáji kategória. A szószok közül talán csak a mustárt éreztem, ketchup szerintem úgy ahogy van kimaradt. Az egész burger fullasztós és száraz, lehet ez volt a cél, hogy prezentálja az étterem Escobar “szeretetét”? Hiányzik belőle egy karakteres íz (vagy bármilyen íz), így olyan lapos és szürke, hogy akár a száraz kenyeret is rendelhettem volna.

Pont: 3/10

Mennyiség: Na igen, a mennyiség ami főként döntött, mikor megláttam, hogy fél kiló hússal érkezik egyszerűen elgyengült a szívem és rendeltem máris. Adagra nem mértem le a két húspogácsát, de én ezt elhiszem, hogy megvan 50 dkg. A buci mellé szintén gigantikus mivel negyed kiló. A feltétekből nevetségesen kevés van benne, itt tényleg hiányolom a zöldségeket, legalább azok csillapítanák a Szahara érzést a számban. Az egész bőséges adag, két főre is elegendő lehet, de inkább ne akarjuk elcseszni másnak a napját is. Bőven megvan egy 5 órás adag, szóval ha csak a mennyiséget néznénk jó fogásnak számítana. A pontlevonás az arányok miatt van.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Az e-mail alapján 50 perc a várható kiszállítás, a statisztika a 38-at mond, szóval mindenképpen gyors étteremnek számít az Escobar Pizzéria. A déli órákban rendelve ez kicsit megcsúszott, mivel 64 percbe tartott míg elért hozzám a csodaburger. A Netpincéres cím alapján a futár kerek 14 km-t kellett megtegyen ami azért eléggé sok, így kicsit jobb fényben tünteti fel a végeredményt. Egy ilyen burgert összedobni talán 6-7 perc, a kiszállítás legyen 25 perc nagyjából szóval olyan rengeteget nem ült rajta az étterem. A futár jóarc, egy mosolyt is eldobott, panaszra nincs ok különösebben.

Pont: 6/10

Ár/érték: Alapesetben 1990 forint lenne a burger, de ha belenézünk a -10%-os happy hourba akkor megússzuk 1790 forintból. Akármelyik verziót nézem a végeredmény ugyanaz, DRÁGA. Ennyiért ezerszer különb burgeres fogásokat találunk. Ha mindenképpen a mennyiségre utazunk akkor a Floridita burgere alig marad le egy hajszállal, mégis ízre fényévekre van az Escobar burgertől. Nem találok benne olyan pontot ami miatt ajánlanám bárkinek is a burgert. Egy elvileg nagy fullos szendvicsbe még sajtot se raktak, csupán pár karika zöldség, remek! A strandon vagy a Tesco parkolóban jobb fogásokat találhatunk és körülbelül harmad ennyi pénzért. Nem tervezem a repetát, nekem ennyi bőven elég volt Escobar legendás hagyatékából.

Pont: 3/10