Select Page

Escobar Pizzéria – El Tiempo pizza (30 cm)

Escobar Pizzéria – El Tiempo pizza (30 cm)

Ismét péntek és nem is akármilyen hétvége előtt állunk, mert hosszú hétvége lesz, amit a húsvét még megfejel. Az egész sonkáról és a féktelen zabázásról fog szólni sok helyen, amit leöblítenek nem kevés alkohollal. A másik amit tartanom kell, hogy pizza lesz a mai postom, tudjátok az íratlan hagyományhoz tartanom kell magam. A netpincér egyik akciója során egészen sok új étterem jelent meg a kínálatban, így itt az ideje, hogy valami újat húzzak elő a tarsolyukból.

Pörgettem a listát mikor megláttam a feliratot: Escobar Pizzéria, hát kérdés nem fér hozzá, innen kell válasszak! Az étterem logója tovább erősíti a feltételezésem, hogy bizonyára Pablo Escobarról kapta az étterem a nevét. A kis Pablo nem volt egy elveszett gyerek, 22 éves korára már több millió dollárra rúgott a vagyona és ez még csak a “kezdet”. Nem éppen olyan tekintetben kell rá gondolnunk, mint Bono-ra a U2-ből, ő kicsit máshogy rendezte ügyes-bajos dolgait.

Ennyit a történelemről, kanyarodjunk vissza amiért itt vagyunk, a pizzához mely az El Tiempo nevet kapta és annyi különlegessége van, hogy a megszokott 32 centis átmérő helyett csupán 30-as. Az El Tiempo nem egy újabb kolumbiai becsületcserkész neve, csupán annyit tesz spanyolul, hogy időjárás. Fogalmam sincsen mitől nevezhető így egy pizza, de a feltétek listája megvan ami így fest: tejfölös alap, mozzarella sajt, sonka, szalámi, bacon és füstölt sajt.

Esztétikai megjelenés: Anno sok-sok hónappal ezelőtt mikor először találkoztam ilyen dobozzal, akkor megállapítottam, hogy ez bizony George Clooney aki a pizzát mosolyogva süti. Kitudja az öreg George nem csak Nespresso-ban utazott mindig…?! Továbbjutva ezen a gondolaton felnyitottam a dobozt, ami egyenes út ahhoz, hogy meglássuk az időjárás pizzánkat. Első pillantásra bizony ez rendben van, a konyhában katonás fegyelem lehet olyan szabályos az egész. Ismét olyan recepttel van dolgunk, ahol a sajt a legaljára kerül a feltétek közül és a többi erre röppen rá, így nem takar a mozzarella el semmit az ég adta világon. Annak ellenére, hogy tejfölös alapot ígértek szerintem valamilyen paradicsomos szósz is került rá, annak ellenére, hogy nem volt feltüntetve…na mindegy majd írok egy SMS-t Pablonak, hogy rendet kéne vágni.. A bacon apró kockák formájában került rá és ami még lényeges, hogy látszik a fűszerezés. A tésztának a széle határozottan elkülönül, de közel sincsen a kalácsosodáshoz.

Pont: 9/10

Ízvilág: Rántottam egy szeletet és neki láttam, első pár falat egészen meglepett, nem vagyok az a nagy tejföl rajongó, de ilyen sajt párosításban egészen zseniálisra sikeredett. A húsokhoz érve sem találok fogást a pizzán, jobb minőségű feltétek mivel kellemes ízük van, nem pedig a vízízű kacatokkal van teledobálva. A kockázott bacon sokkal jobb, mint a nagy szeletek szerintem, így mással vegyítve halványan élvezhetjük ízét. A fűszerezés nem olyan bivaly erős, de mindenképpen jobb mint a semmi. A tészta talán egy picit rágós, egy kicsivel többet töltött volna a sütőben akkor talán inkább ropogós lenne. Az egész pizza szerintem rendben van és ehhez a véleményhez semmi köze annak, hogy egy büdös nagy puskát tartanak a fejemhez…

Pont: 8/10

Mennyiség: Két centi mínuszunk van az átlaghoz képest, lemérni elfelejtettem ismét (fontosabb az életem) de ránézésre szerintem megüti a szintet. A feltétek olyan tökéletes arányokban oszlanak el, hogy a német mérnökök is csak hümmögnének a kolumbiai megoldás előtt. A tészta egyáltalán nem mondható vastagnak ezért talán nem is tartozik az olyan “húúúdetelevagyok” pizzák közé. A fűszerekből pár csipettel bátrabban lehetne gazdálkodni és akkor íznél is lehetne hozni egy pontot, ezzel a lendülettel. Az egészet beburkolva egy erős három órás adagnak érzem, talán az a két centis csík hiányzik ahhoz, hogy elérje a négy órás szintet.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: Escobar és csapata 50 percet adott meg a visszaigazoló e-mailben, ami egészen elfogadható el hallásra, az órás limit alatt van  elvégre. A valóság egy fokkal fényesebb, 3 percet hozott a futár így 47 perc a pontos végeredmény. A futár meglepően vidám, netán megkóstolta a tegnapi porcukor szállítmányt a spájzban? Ha jól informálódtam az étterem több mint 10 kilométerre van tőlem, amit figyelembe véve még jobb teljesítményt jelent. (persze, hogy nem merek negatívat írni)

Pont: 6/10

Ár/érték: Mondhatni egészem elkérik az árát az El Tiempo-nak, mivel ez a harmincas alap esetben 1590 Forint, ami egészen sok szerintem egy ilyen pizzáért. Azért írtam, hogy alap esetben mivel az étteremnél többször is belefuthatunk Happy Hour akcióba, mikor kerek 10%-ot foghatunk a pizza árán, akkor egy fokkal elviselhetőbb. Pár százassal vékonyabb ár vonzóbbá tenné, de a kínálatban vannak olcsóbb példányok, ez is igaz. Az étteremtől garantáltan lesz még teszt, ennek több oka is van, a legsúlyosabb, hogy egy cetlit csúsztattak elém amin a hamburger felirat volt, így feltehetően, véletlenül majd a második esély egy hambiról fog szólni. Ajánlott kipróbálni pizzáikat, szóval hajrá! (remélem megfelel Pablo)

Pont: 6/10