Select Page

Escobar Pizzéria – Medellin pizza (30 cm) + kukorica, tojás

Escobar Pizzéria – Medellin pizza (30 cm) + kukorica, tojás

Végre péntek van, ami jó, az viszont annyira nem jó, hogy süt a nap és közben reggel azt kell látnom, hogy 6 fokra sikerült csak felkúsznia a hőmérő higanyszálának. Ez igazából az irodában ülve annyira nem nagy baj, de ha arra gondolok, hogy mindjárt itt a hétvége, akkor szomorúan veszem tudomásul, hogy a pólóban teraszon sörözésnek még nincs itt az ideje.

Ennek is megvan a jó oldala, a pénteki pizza után, körülményesebb lezavarni még pár 1000 kalóriát a torkunkon folyékony formában, pontosabban  ha nem is körülményesebb, de nem olyan jóleső érzés, mintha a napon sütkérezve követnénk el. Nem lesz meglepetés, jön a szokásos pizza, méghozzá az Escobar Pizzéria kemencéjéből. Szerepeltek már korábban és akkor egy a paradicsomos alapú pizzájuk alapján egy jó kis helynek bizonyult, úgyhogy eljött az ideje, hogy leteszteljem a tejfölös alapú kiadást is. A választás a Medellini pizza, ami nem a legtöbb feltéttel bíró pizzák közül került ki, de némi extra kukoricával és tojással, egy egész baráti összeállítást sikerült belőle varázsolni.

Esztétika,megjelenés: Lehet, hogy már unalmas, hogy mindig örömködök a lent látható doboz láttán, de nincs mit tenni szeretem. Maga a pizza a lényeg, ami biztató látvánnyal kecsegtet, a doboz kipattintása után arany barnára sült, vékony széleket látok, bőséges feltéttel párosítva. A fehér alapnak köszönhetően nem egyértelmű, hogy hol kezdődik a pizza széle, de a pirult sajtdarabok, és a piros paradicsomkarikák segítségével könnyedén felismerhetjük a helyzetet, hogy nem spóroltak a rávalóval. A tejfölös alapon, étlap szerint csak baconnal és paradicsommal szerelt pizza, alapból szegényesen nézett volna ki, de már az extra kukorica is igencsak izgalmas kinézetet kölcsönzött neki. A tojást, sajnos most tőlük is tükörtojásos megoldásban kapjuk, ebben az esetben nem sikerült vele szemet varázsolni a pizzának, de azért pár szeletre ha ügyesen vagdosunk azért juthat belőle. A képet elnézve és visszaemlékezve is azt tudom mondani, hogy ezt a pizzát nagyon eltalálták, persze kellett hozzá a kreatív elmém ragyogása is, a kukorica élénk sárga színe sokat hozzátesz a képhez.

Pont:8/10

Ízvilág: A tésztájuk, még mindig megállja a helyét, állagra, ízre szinte tökéletes a vastagság félúton van a vékony és a vastag tésztás pizza között. A tejfölös alap, érzésem szerint egyáltalán nem fűszerezett, az ilyen alapokra jellemző  erőteljes fokhagyma íznek nyoma sincs. A feltétek, együttesen remek ízvilágot alkotnak, de a legerősebb ízt természetesen a bacon szolgáltatja. A bacon nem sós, nem túl zsíros, így a sült tejföl és a paradicsom ízével kiegészülve tuti kombináció. Ezek lapján az alap pizzánk is jól vizsgázik, de ebben az esetben itt vannak az extrák. Az extra kukorica és a tojás, igazság szerint alapból is rajta lehetne a pizzán, mert bizony ehhez az összeállításhoz remekül passzolnak. A tükörtojásos megoldás nem éppen a kedvencem, de az íz lényegében ugyanaz, vélhetően a költségek csökkentése és a plusz munka elkerülése okán kapjuk mindig ilyen formában a tojást a pizzánkra. Na nem panaszkodok, ez a pizza bizony finom és pont.

Pont:8/10

Mennyiség: A mai pizza 30 cm-es ként került az étlapra. Mivel általában a 32 centimétere pizzák is ekkorák, így ha esetleg valakit zavarna, hogy 2 centivel kevesebb, mint az átlagos normál pizza, azt javaslom, hogy ezzel ne foglalkozzon. Ha megnézzük, azért itt is van 1 centi veszteség, ami arányaiban nem nagyobb, mint amikor 32 centis pizzánál van 2 centi mínuszunk. A feltétek mennyisége amúgy kielégítő. és a vastagságra közepesnek nevezhető tésztával összekombinálva ez a pizza könnyedén a kulcsa lehet egy kiadós ebédnek. Talán a tojással kicsit célozhattak volna jobban, hogy mindenhova jusson és hasonló szeleteket tudjak majszolgatni, de az adag is tökéletes.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Átlagosan olyan 45 perc körül teljesítik a megrendeléseket, a netes adatok alapján. Amúgy 50 percet vállalnak, ami azért már nem a legjobb, de inkább a vállalás legyen több és pozitív legyen a meglepetés, ha előbb csenget a futár. Esetemben ezt tökéletesen megvalósították, 38 perc alatt megérkezett a futár és gőzölgő pizzát nyomott a kezembe. Azt hiszem nem is ragozom tovább, ennél jobbat csak akkor tud egy pizzéria, ha nagyon közel van a szállítási címhez.

Pont:8/10

Ár/érték: Ahogyan azt már a mese elején is leírtam egy alap pizzát választottam, és azt formáltam egy kicsit a saját ízvilágom szerint. A Medellini pizza 30 cm-es kiadásáért 990 forintot kell kifizetnünk. Ez az ár, én úgy gondolom, kedvező  kategóriába esik, ezért egy alap plusz két feltétes, sajttal tisztességesen megszórt pizzát kapunk. Az extra feltétek darabját 150 forintért helyezik az amúgy igen ízletes pizzára. Mivel ebből én kettőt kívántam, így 2x150 azaz 300 forintért lett több a végösszeg. 1290 forintos összeg egy 30 cm-es pizzáért is egy teljesen átlag árnak mondható. Ez így már az alap és a sajt leszámításával 4 feltét, így ez teljesen korrekt. Az íz, a szállítási idő és az ár is jó, kezdek azzal a problémával szembesülni, hogy egyre több olyan pizzéria lesz a listámon, amiket bátran merek Nektek ajánlani.

Pont:9/10