Select Page

Fabito pizzéria – Húsimádó pizza (32 cm)

Fabito pizzéria – Húsimádó pizza (32 cm)

Itt a hétvége, ami annyit tesz, hogy ma mindenképpen pizzát kell enni, ha törik, ha szakad. Abban a szerencsés helyzetben van a város, hogy az itt található házhoz szállítással foglalkozó éttermek 70%-a szerintem árul pizzát. Ennek ellenére hosszú percekig turkálnom kellet a különböző kajarendelő portálokon, mire sikerült felásnom egy eddig nem tesztelt éttermet.

Fabito pizzéria lett a végső nyertes, fő profiljuk a pizza, de ez remekül leszűrhető a nevükből is. Kétfajta mérettel dolgozik a konyha, 27 és 32 centiméteres átmérővel kérhetjük a pizzákat, ebből előbbi nekem egészen fura, nem sok helyen láttam eddig még ilyen méretet étlapon. Az első főként kislányoknak való ezért kérdés nem fér hozzá, hogy csakis a 32-es szekciót kezdtem el böngészni. Közel 30 darab előre definiált verzióból választhatunk, de van mód saját pizzánk összeállítására is, szóval a lehetőségek száma közel végtelen. Mivel a kolléga a héten már belefutott egy vega kajába, gondoltam a legjobb lesz ha egy húsimádót rendelek ezzel is pótolva az általa elszenvedett hiányosságot.

Számomra lételem a hús, de erre jutott bőven a leírás alapján ami így mutat teljes valójában: pizzaszósz, sajt, sonka, kolbász, tarja, bacon, paradicsomkarika és erős paprika. Négy sajtos pizzák helyett, inkább négy húsos nálam a nyerő, nem mondanám rekordernek, azért ennél vannak húsosabb pizzák is a városban.

Esztétikai megjelenés: Saját doboz, letisztult forma, egy cégnév és némi elérhetőség semmi több, teljesen elég ez nem kell rá hetven fajta csilli-villi csodafirka. Felpattintva egészen csodás kép tárul a szemünk elé, egy szinte körzővel rajzol kör alakú pizza, melynek széleit mintha csak japán-német hibrid mérnökök hajtogatták volna fel. A feltétek a sajton felül vannak, így remekül látni őket. Ezekre is tökéletesen igaz az előbbi mérnöki hasonlat, már-már túl szabályosnak tűnik. A dobozban faltól-falig terül, nincsen hézag, teljesen kitölti. A széle olyan tökéletes, hogy festményt ihlet, de most inkább nem nyúlok ecsethez. A tészta ránézésre, majdnemhogy olaszos, de egy hajszállal combosabb. A jéghegy csúcsa a távtartó, a mostani trend szerint fejjel lefelé alkalmazzák, de itt ez is a lábán áll, hát nem tudnak hibázni, na!

Pont: 9/10

Ízvilág: A tészta a széleinél jó tömött, így ha lötyögne pár fogam akkor lehet sikítoznék, mint egy kislány. Ízre kicsit sótlannak érzem, egy csipettel több elférne benne. A paradicsomszósz elveszik a sajt alatt, nem sok ízét érezni, igaz ez tökéletesen igaz a sajtra is, szegények kicsit ízetlenek lettek. A feltétek ízre kifogástalanok, látszik rajtuk, hogy minőségi alapanyagból készültek, semmi gányolás nincsen velük, ezek rendes húsból vannak. A paradicsom jól átsült, egészen jó így, ezért jár a pacsi. A hús mellett nekem a másik legfontosabb az volt, hogy ha már erős paprika van a feltétek között, akkor legyen ereje is a legénynek. Amint ráharaptam az első karikára, ez be is bizonyosodott, kellemesen megpityegtetett, szóval ez tényleg erős lett. A sajt helyenként keményre sült, így foltokban vannak ropogós részek, egészen jó hatással van az összképre.

Pont: 7/10

Mennyiség: A 32 centi szerintem megvan, de már nagyon rajta vagyok a témán, hogy legyen álladó jelleggel mindenhol egy mérőszalagom. A feltétekből nem került rá olyan brutális mennyiség, éppen elég, ennél én egy húsimádóra többet képzelnék el. Egymás között a négy hús, tényleg precízen, egyenlő arányban vannak, mintha mérleggel számolták volna ki. Az erős paprikából pontosan kétszer ennyi kéne, így lenne rajta kerek tíz darab karika, ami már elegendő lenne ahhoz, hogy egyenletesen végig csípjen, ne csak ha éppen belefutunk valahol. A tészta ahogy már említettem egészen vékony, így ez sem segít nagyon abban, hogy alaposan meglegyen a telített érzés délutánra. Az egészet beburkolva, nem mondanám, hogy még nem tudnék enni valamit, de egy alaposabb három órára így is elég, de bevallom én többet vártam az egésztől, mégiscsak húúúúúúúsimádó vagy mi..

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: Az e-mailben kerek 50 perc díszeleg, ami egészen korrekt lenne, ha betartaná az étterem. A valóság ennél sokkal jobb, mivel 95 percet vártam a drágalátos futárra, hogy befusson. Lehet tett egy kitérőt Rácalmás fele, mivel az étterem a Mester utcában van, ami innen körülbelül 10-12 perc, de az is ha kényelmesen gurul. Természetesen felhívtam egy bő óra után az éttermet, hogy mizu, akik megnyugtattak, már csak pár perc és befut a rendelésem. Közel 6-7 perccel később visszahívtak, hogy megjött a futár a recepcióra. Jogos én írtam a megjegyzésbe, hogy csörgessenek meg ha ideért, de én úgy gondoltam, hogy a futár is meg tudja oldani eme gigászi feladatot, na mindegy. Jelentősen van hova fejlődni, ez eléggé csúfos eredmény lett.

Pont: 4/10

Ár/érték: Mikor megláttam az alapárat kicsit úgy éreztem infarktusom közeleg, egy laza 1650 forintot érez reálisnak ezért a pizzáért a Fabito. Értem én, hogy húsimádó, de ennyi pénzért kétszer ennyi hús kéne rá, hogy legyen valóságalapja ennek a nem éppen pénztárcabarát árnak. A szerencse az egészben, hogy délben egy -10%-os akcióval sikerült berendelnem, így egy hajszállal de 1500 forint alatt sikerült megúsznom. Erre se mondanám, hogy olyan “rohadtul megéri” bélyeget ütne rá, de egy kicsit kedvezőbb. A látvány pazar az nem vitás, ízre kicsit a tésztán és a sajton kellene javítani, illetve ha marad ez a karcos ár akkor bizony több hússal kellene küldeni. A második menetet majd a “cipók” szekcióból tervezem megejteni, de ennek idejét még megsaccolni se merem. Aki tesztelni akar, inkább a mérsékeltebb árú pizzákkal kísérletezzen szerintem, azok jobbak lehet ár/érték szempontból.

Pont: 5/10