Select Page

Fabito pizzéria – Sonkás, gombás – Ragus- Mustáros cipó

Fabito pizzéria – Sonkás, gombás – Ragus- Mustáros cipó

Teljesen hitehagyottan pörgettem az éttermek listáját arról, hogy kik szállítanak nekem a bányába ebédet. Egy már tesztelt alanynál maradtam mégpedig a Fabito pizzériánál. Anno egy húsimádó pizzát vállaltam, így ez a kategória felejtős most. Az étlapon a cipók rovat kezdte el leginkább csiklandozni a fantáziámat, de sajnos a leírás alapján sokkal nem voltam előrébb, hogy ezek miket is jelentnek.

Hat különböző összeállítás közül csemegézhetünk, a legfullosabb a névadó Cipó Fabito, de ebben a nyelv jelenléte kicsit eltántorított így inkább másik hármat választottam. Árukat eltekintve döntöttem a három darab mellett, egy gyanúsan olcsó így nem hiszem, hogy elegendő lenne ebédre például. Sonkás, gombás – Ragus- Mustáros ez a három lett a szerencsés, nevük egészen beszédes így nincs mit túlmagyarázni rajtuk.

Esztétikai megjelenés: Három egyforma alufóliába tekert csomag, melyeket ha kibontunk olyanok, mint az egypetéjű ikerek. Hőtartó csomagolásuktól megszabadítva őket sem változik sokat a kép, nagyjából mindegyik egyforma egyedül talán kicsit a sütés nyomaiból lehet megkülönböztetni őket. Erősen ajánlott félbevágni a cipókat, mert úgy legalább azonnal kiderül, hogy melyik-melyik. A leggusztább talán a ragus, de akik tejfölért rajonganak azoknak is teljesülhet álmuk a sonkás-gombás verzióval. Nagyon nagy csodát ilyen étellel nem lehet robbantani, összességében nincs baj.

Pont: 8/10

Ízvilág: Változatos. Leginkább így lehet jellemezni egyszerre az egészet. A legintenzívebb és lemaradandóbb élményt a mustáros nyújtja, ennek alapja egészen karcos, ami segít tisztán tartani a légutainkat. Itt a kolbász és a paradicsomkarika adja a pluszt, utóbbi egészen lédús viszont a kolbász leginkább az előre szeletelt fóliázott okosság, minőségileg csak egy közepest üt meg. A ragus olyan mintha pitába töltöttünk volna némi bolognai szószt amihez társul rendes szintén lédús paradicsom. A sajt itt kellemesen nyúlós és ízre is egészen rendben van. A sort a sonkás-gombás zárja ahol a tejföl és a sonka minősége sajnos szintén elmarad az ízletestől. A hús tipikus szeletelt gépsonka amihez egy nem túl jó állagú tejföl társul. A gomba konzervízű, szóval a három közül ez a leginkább mellőzendő. Összességében átlagos minőség, semmi csodafurmányos kézműves ízvilággal.

Pont: 6/10


Mennyiség: Ahogy már említettem az egy darab erejében nem bíztam és egyből háromra martam rá, viszont ezzel igencsak átestem a ló túloldalára. A három darab két ember részére is elegendő lehet ebédre, persze nem fog senki szétrobbanni a telítettségtől. Mindegyik esetében a cipó nagyjából két átlagos zsemle tésztamennyiségével rendelkezik, a tölteléket meg nem spórolták belőle. Egyedül talán a ragusnál érezni, hogy kicsorog belőle, de a többinél pont elbírja a cipót a töltelék mennyiségét. A három bőségesen elég ebédre, de nyugodt szívvel megoszthatjuk egyik éhesebb kollégával is felét a dózisnak.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: A köztes távolság 3.6 kilométer, de hála baromi széles úthálózatunknak ezt a rendelés pillanatában körülbelül 8-9 perc alatt lehet megtenni a szabályokat betartva. A visszaigazolásban megadott 50 perc nem tűnik halálosnak de a valóságban egy kicsit megcsúszott a mutatvány mivel 73 percbe tartott a kiszállítás. A kaját elkészíteni nem túl hosszadalmas művelet, így feltehetően az ebédidőben egyszerre lecsapó éhesfalka lassított a működést. A futárunk Arsenal mezben vállalta a kiszállítást, valószínűleg a vasárnapi csúcs-szuper eredmény előtt rója le tiszteletét.

Pont: 5/10

Ár/érték: Sikerült beleszaladnom egy boldog órás akciósávba így az egészet 2295 forintból sikerült megúszni, ami kis matek után darabonként 765 forintot eredményez. A három darab egy főre vetítve sok is, az egy meg kevés. Nem okozott olyan élményt melytől napokig csak keresem önmagam, átlagos ízvilág nem túl prémium minőséggel, de ilyen árkategóriában ez nemes egyszerűséggel kivitelezhetetlen. A kaja mag szerencsére kicsit kiszakad a napjainkat jellemző burger-pizza-gyros háromszögből, egy hangyányit más, de mégis észrevehető a külön/bség. Az akció -10%-ot jelent szóval tessék ügyesen rendelni 12 előtt és akkor mindenki boldogabb lesz.

Pont: 8/10