Select Page

Falatka Ételbár – Csirkemell szelet szezámmagos bundában, hasábburgonya – olvasói post

Falatka Ételbár – Csirkemell szelet szezámmagos bundában, hasábburgonya – olvasói post

K. Sz. nevű kedves olvasónk tapasztalataival ismerkedhettek ma. Az étel egyenesen a Fehérvári úti Vásárcsarnok büfésoráról érkezett. Köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat.

Már egy ideje olvasom a blogotokat, és tegnap, mikor a nagymamámat látogattam meg, úgy döntöttem, hogy írok egy rövid véleményt, a Fehérvári Úti Vásárcsarnokban található Falatka Ételbárról. Gyakran megfordulok, itt a vásárcsarnokban, a nagyim közel lakik, így mikor úgy döntök meglátogatom, be szoktam térni, venni ezt azt és néha ilyenkor meg is éhezem. Már több étkezdét is kipróbáltam, az itteniek közül, de legtöbbször itt eszek, mert általában elégedett vagyok. A rántott husi mindig finom szokott lenni, így ezt választottam, pontosabban a szezámmagos bundás változatot és köretnek hasábburgonyát kértem.

Esztétika,megjelenés: Elvitelre szoktam kérni, mert a nagyi mindig megetet, ezért a doboz. Amúgy szépen néz ki az étel, két, nekem nagy rántott hús szelet és alatta egy kisebb rakás hasábburgonya. A husi bár fényképezés terén nem vagyok éppen profi, de világosbarnára van sütve és a bundában számos szezámmagot találtam. A hasábburgonya gyorsétteremi szokás szerint fagyasztott, abból egy vastagabb hasábokból álló változat. Nekem tetszik az egész , szerencsére teli hassal választottam, így megmaradt vacsoráig.

Pont:7/10

Ízvilág: A husi nagyon finom, nem mondom azt, hogy olyan mint a nagyié, de az biztos, hogy minden ételnél, amit náluk fogyasztottam azt tapasztaltam, hogy a házias ízeket részesítik előnyben. A szezámmagtól, különlegesebb mint egy sima változat és ami nagyon jó az egészben azaz , hogy a husi szaftos. A sültkrumpli nem a legfinomabb, ebből talán használhatnának egy minőségibb változatot is. Igaz, hogy felmelegítve ettem, de korábban is volt már olyan, hogy a köret nem nyűgözött le, legközelebb maradok a rizsnél, vagy annak valamilyen változatánál.Fénykép0181

Pont:7/10

Mennyiség: Ti is szoktatok a saját étvágyatokra hivatkozni, így én is ezt teszem. Nem vagyok nagyon nagy étkű, de azért két szelet rántott húst meg szoktam enni egy ebéd alkalmával, és a sült krumplival is úgy vagyok, hogy mindig úgy érzem, bármennyit megtudnék belőle enni. Ha a Falatkában megvett vacsorámat nézem, ahhoz képest, hogy ebéd óta nem nagyon ettem semmit, jóllaktam vele. A krumpli nem nagyon ízlett, így abból még hagytam is. Egy átlagos étvággyal megáldott nő biztosan jól tud lakni egy ilyen adaggal, de szerintem egy férfinek is elegendő.

Pont:8/10

Ár/érték: Az egyik ok, amiért gyakran választom a Falatka Ételbárt, az az ára.  Sajnos egyre inkább oda kell figyelnünk az árakra, így én is ezt szoktam tenni, megnézem, hogy mit és mennyiért eszem. Ez a fogás így bedobozolva 800 forintomba fájt, ami egyáltalán nem nevezhető soknak. Ha jól emlékszem ebből a husi 450 forint, a maradék a köret és a csomagolás ára. Én szeretem ezt a helyet, ha valaki erre jár és megéhezik akkor érdemes kipróbálni.

Pont:8/10

Üdv, Nektek és jó étvágyat a további postok elkészítéséhez 🙂