Select Page

Fat Cat Büfé – L.A. Burger

Szerző: | feb 22, 2016 | Burger

2013 októberében találkoztam először a Fat Cat burgerével, szóval nagyjából két és fél év kihagyás után elérkezettnek láttam az ismétlés alkalmát. Ahhoz, hogy megnézzem mi változott az évek alatt, tökéletesen ugyanazt a burgert rendeltem, elvégre ez nyújtja a legjobb összehasonlítási alapot.

Belépve az ajtón egyből feltűnik, hogy az üzlet mérete a vendégteret illetően egy centivel sem lett nagyobb, viszont a belső pofásabb és rendezettebb lett, már-már bizony túlmutatva azon, amit egy büfétől elvárna az ember. A falon retro fémtáblák, illetve egyéb kiegészítők, mint egy plüss Fat Cat, aki éhes szemeivel folyamatosan fürkészi, hogy ki-mit eszik éppen. Két oldalt könyöklők maradtak, ahol 3-3 ember el is fér egymás mellett.

Beltér

Az étlapon hatalmas módosításokat nem eszközöltek, az L.A. burger kétfajta méretben rendelhető, az egyik a kicsi 100 grammos hússal szerelt, míg a nagyobb testvér pontosan kétszer akkora, azaz 200 grammos hússal érkezik.

L.A. burger – Buci, marhahúspogácsa, bacon, cheddar sajt, gomba, jalapeno, zöldségek (saláta, paradicsom, hagyma, uborka) és öntetek (ketchup és chili most)

A biztonság kedvéért egy chilis-sajtos burgonyát is melléálmodtam, hogy teljes legyen az összkép. A rendelés egészen hamar megvan, ami után laza 10 percet ha kellett várnom és már nyújtották is a sárga tálcát. Ez visszaránt minket a büfésebb hangulatba, mint ahogy a burgernél alkalmazott fogótasak is teszi, igaz ez a sablon burgeres verzióból kinőtte magát egy saját logós gondolatba.

L.A. Burger

A burger kifejezetten nagy. A 200 grammos húspogácsához mellékeltek egy méretben igazodó buci, aminek teteje szolidan meg van szórva szezámmaggal. A pogácsa nem érdemelné ki a legtökéletesebb kör formát képző különdíjat a kerületben, van egy kurta kis kinövése, de nem tűnik legalább nagyon “gyárinak”. Hatalmas salátalevél kezdi lentről a zöldségerdőt, amiben minden egyes elemet megtalálunk valóban, amit a leírásba belerejtettek. Kettévágni ezt meg sem próbáltam, a pulton található műanyag késekkel valószínűleg inkább lett volna marcangolás az egészből, minthogy értelmes vágás, amit érdemes lenne megörökíteni is.

Sajtos-chilis

Sajtos-chilis

A köret, alap mirelit habsásburgonya, amire kiadós mennyiségű reszelt sajtot tesznek, amire ráérkezik a chilis szósz, majd az egészbe elbújtatnak jó pár karika jalapeno paprikát is, hogy nehogy csípősség nélkül maradjunk. Kóstolásra a krumpli különösebb csodát nem hoz, kár is várni tőle, viszont a chilis szósz jó irányba tereli a sablonos ízeket. A sajt ráolvad, előszeretettel fog össze hosszabb hasábokat. Talán egy sajtszósszal jobban meg lehetne azt oldani, hogy több részén legyen érezhető a sajt, ne csak viszonylag a felső részeken.

SAMSUNG CSC

A burger bucija teljesen rendben van, bírja a szorítást, ami ahhoz kell, hogy ne essen szét a méretes burger. Textúrája könnyed és egészen sok folyadékot képes magába szívni, ami jelen esetben kifejezetten előny, mivel a húsból és a zöldségekből csak úgy patakzik kifelé a folyadék. A hús inkább a teljesen átsült szintet képviseli, mint a divatos mediumot. Fűszerezése nincsen túltolva, engedi érvényesülni a marhahús jellegzetes ízvilágát. A zöldségek közül az uborka megadja a retro löketet, ez önmagában is rejt három deci folyadékot. A gomba egészen érdekes benne, kifejezetten tetszik. A csípősséget a jalapeno és a szósz együttesen sem adja iszonyat durván elő, nem kezdünk el vadul izzadni tőlük. A sajtot elnyomja a ketchup sajnos, lágyabb szósz esetén talán jobban érvényesülne.

SAMSUNG CSC

Egészen badar gondolat volt egy ekkora burger mellé a köretet azért megvenni, hogy nehogy éhen maradjak. A 200-as L.A. burger már önmagában is rendesen megpakolja a gyomrunkat, tökéletesen elég önmagában is köret nélkül. Az arányokat jól eltalálták benne, a hibátlan zöldség-hús arányhoz tökéletesen passzol a buci mérete is. A köretet sokáig lehet darálni, pontosan nem tudom dkg-ra kifejezve mekkora, de nem kevés az garantált.

Minden csütörtök torkos!

A burger 1560 forintot jelent önmagában, amihez a köret még 400-at tesz hozzá. Ezekkel még pont megvagyunk 2000 alatt, ami egészen bravúros. Ekkora hússal szerelt példányt, ilyen áron már egyre kevesebbet találni a városban. Az összképre talán ugyanaz igaz, amit bő két évvel ezelőtt sikerült mondanom, burger, ami tartalmaz retro pontokat magában, viszont egy büfés verziónál alapanyagokat tekintve sokkal minőségibb. A szószoknál egy lágy majonézesebb irány talán jobban zenélne, ez nem erősködne benne olyan harsányan, mint a tiszta ketchup vagy éppen mustár. Az uborka továbbra is gyengém, inkább egy csemege, mint kígyó.

(ha nem tudod pontosan, hogy merre tanyázik a Fat Cat, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen)

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték