Select Page

Fat Mama – Marhaburger

Szerző: | 2016. máj. 2. | Burger, Egyéb

Egy ideje már felkerült a potenciálisan tesztelésre érdemes éttermek listájára a Fat Mama nevű hely, mely – hol máshol, mint – a bulinegyed egyik prominens utcájában, a Kazinczy utcában található. Itt sikerült levadászni a hely egyetlen burgerét, mely nem meglepő módon marhaburger névre hallgat.

Kihasználva egy aprócska ablakot a mostanában nem túl kellemes időjárási helyzetben, délutáni órában jelentem meg kalauzommal, aki elcsábított a Fat Mama-ba. Korai, nem esti időpont lévén, nem tudtam kipróbálni semmilyen fogást, mely a Berthaban (faszén tüzelésű kemence) készült, így esett a választás a hamburgerre.

Magos buci

Magos buci

Az étlap mindössze egyetlen variációt tartalmaz ebből a műfajból, de végig olvasva rögtön rájöttem, hogy nem is kell nekem ennél több, ebben minden benne van, amit szeretnék.

Marhaburger kolozsvári szalonna chipsszel, ementálival, lecsó salsával, hasábburgonyával

Tökéletes étel. A hús, szalonna és sajt alkotta hármasfogatot nem zavarja meg semmilyen gizgaz ezúttal, némi salsa és kész is. Akinek hiányzik egy kis zöld a burgerből rendeljen salátát, ez igazi húsevőknek ajánlott leginkább.

Előétel ajándékba

Előétel ajándékba

Rendelésfelvétel, és az ital kiszállítása után szerencsére nem hagytak sok időt arra, hogy vadul elkezdjek rágyógyulni a gondolatra, miszerint lassan telik az idő és éhen fogok halni, ugyanis pincérünk megjelent két apró szelet pirítóssal, melyre kéksajtos pasztát kentek. A tetején mosolygó póréhagymával remek kis párost alkottak, és ez a pár falat pont elég volt arra, hogy kibírjam a burger érkezéséig.

Hármasfogat

Hármasfogat

Hamarosan feltűnt a magos buci közé épített marhaburgerem is a legnagyobb örömömre. A látvány önmagáért beszélt. A buci színe aranybarna, kissé betekintve a kalapja alá, láthatóvá vált a marhapogácsa is, a szépen ráolvadt sajt valamint a salsa is. Kaptunk egy adag házi hasábot, valamint egy választható szósz is jár a menühöz. Jelen esetben ez egy Habanero szósz lett. Az egész tálalás jól sikerült, a tányéron a kis szigetek közé pirított hagymát szórtak, ezzel adva megfelelő kontrasztot az egésznek.

Az igazi mosoly a félbevágást követte, ugyanis a marha közepe gyönyörű rózsaszín színben pompázott, ahogy az kell. Nyilván az első falatot ennek is szenteltem, és megnyugodva konstatáltam, hogy tökéletesen rendben van íz oldalon. Állagra kissé könnyen morzsálódik, de még vállalható. Az ementáli sajt kifejezetten üde élmény volt a megszokott cheddar-os vonulat után, valamint a szalonna is hozzátette a maga részét az egészhez. Ez utóbbit talán egy picit lehetett volna tovább is kínozni tűzközelben és akkor valóban chipszessé, ropogóssá vált volna. A lecsós salsa meglepően nem volt túl karakteres, teret hagyott a többi összetevőnek, melynek ezúttal kifejezetten örültem. Összességében nagyon jól megkomponált kis burgert kaptam. A krumpli egy minimál sós legyezést kapott, melyet a szósz hívatott izgalmassá tenni. Nos, miután végeztem a menümmel, az egész úgy tűnt, mintha nem is ettem volna a szószból. Pedig fogyasztottam lendületesen, de annyi szufla szorult bele, hogy egészen parányi mennyiségeket tudtam csak vállalni belőle. Ez a szósz hardcore kapszaicin rajongóknak ajánlott leginkább.

Rózsaszín metszet

Rózsaszín metszet

Méretét tekintve a burger és annak összetevői tökéletesen átlagosak voltak. Se nem lógtak ki lefelé, se nem lógtak ki felfelé. Pont elég egy étkezésre, mely után még nem kell targoncáért kiáltani. Kiegészítve a krumplival pedig azok is elégedetten távozhatnak, akik egy fokkal talán többet szeretnek enni.

A teljes produkció legneccesebb pontja az ára. 2500 forintba kerül a burger, mely mellé alapból jár a krumpli és egy választható szósz. Ezzel az árcetlivel egyértelműen nem tartozik a legjobb ár/érték kategóriájú versenyzők közé, sok más helyen bőven meg tud ez állni a 2000-es lélektani határ alatt, amiért szintén finom hambit gyűrhetünk magunkba. Összességében ez az egész helyről elmondható, hogy egy hangyányit túl van árazva. Ennek ellenére, amikor éppen erre járunk és beugrunk, azért nem fogunk elszórt pénzként tekinteni erre az összegre, ha meglepjük magunkat egy marhaburgerrel, mert minőségi ételt kapunk, minőségi szolgáltatással fűszerezve.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték