Select Page

Fat Mo’s Restaurant & Music Pub – Klasszikus marhaburger

Fat Mo’s Restaurant & Music Pub – Klasszikus marhaburger

Tavaly évvégén már volt egy dupla postos megemlékezés a Fat Mo’s-ról, de akkor csak megemlítettük, hogy vannak burgereik is, inkább highlife módban a steaket nyomtunk befelé. Közel fél év gondolkozás után megérett a lendület, de a legszebb benne, hogy elkezdtek házhoz is szállítani, így a lusták vagy a másnaposok is ki vannak szolgálva.

Nekem se kellett több, minek koptassam a lábam, ha nem muszáj, így elkezdtem pörgetni a netes étlapjukat. Első, ami rendkívül szimpatikus, hogy fényképes az étlap döntő hányada, egészen pofás képekkel izgatják fel fantáziánkat. 6+1 burgerrel vannak jelenleg, amiből a +1 a vega kiadást jelzi. Szépen, lassan egyre nagyobb érdeklődés övezi a húsmentes burgereket, de én egyelőre maradok az eredeti koncepciónál.

Klasszikus marhaburger – 200 gr házi marhahús pogácsa, Fat Mos hamburger öntet, házi kechup, cheddar sajt, jégsaláta, lila hagyma, paradicsom, csemegeuborka

Valóban igazi klasszikus, nincsen benne semmilyen csavar, csak a hagyományos alapanyagok. Ajándék házi steakburgonya jár mellé, ezt egyből az étlapnál fel is tüntetik. A kép magáért beszél, engem simán meggyőzött. Visszajelzések alapján 93% az elégedett vásárlók aránya, ez is egészen kecsegtető.

Esztétikai megjelenés: Alufólia a köbön. Minden dobozt vastagon betekertek, így garantáltan blokkolják gondolataikat, ebből semmi nem szabadulhat csak úgy ki. A burgernél van egy aprócska saját logós zászlócska, amit gyanítom a promo mellett a szétcsúszás ellen is véd. Egész pofás buci, ránézésre egyáltalán nem a tucat bolti, azt is meg merem kockáztatni, hogy esetleg sajátjuk. A húspogácsa kacéran kandikál oldalt kifele, hátán a szalmasárga olvadt sajttal és a pirított bacon csíkokkal. A jégsaláta kicsit csálén áll meg az oldalán, de tudjuk, hogy házhoz szállítva bizony csorbul a szépség ékköve. A köret bitang hasábokban öltött testet, színre egy picit a túlszolizott plázacicát juttatja eszembe. A pikszis házi ketchupot rejt, ami kellemesen hűtő hideg bírt maradni, persze ehhez is hozzájárult a 4 nm alufólia.

Pont: 8/10

Ízvilág: A buci könnyed, és finom. Kicsit sem hozza a régi, retro édeskés ízvilágot szerencsére. A húspogácsa, nem kifejezetten a medium iskolapéldája, ezt pont a félbevágásnál lehet jól kielemezni. Persze világos, hogy házhoz szállítva akár kifoghatunk egy terhes nőt is, akinél nem ártana, ha teljesen átsült hússal dolgozna. Szaftosságával nincs baj, egy-egy határozottabb szorításnál pár csepp ki is csurran belőle. Ízre tiszta marha, ennél nem is kell több. A sajt igazi telitalálat, tisztán kiemelkedik íze, utóbbi idők egyik legjobbja nálam. A bacon lágyan sós és rendesen húsos, picit a szaft a húsból és a szósz csökkentette robogósságát, de így is maradt benne tartalék. A köret, ahogy a színénél sejtettem kicsit túl sokat napozott, de ezt még némileg tudjuk menteni a házi ketchuppal, aminek patent paradicsomos íze van.

Pont: 8/10


Mennyiség: Aprónak semmiképp nem nevezhetjük, a 200 grammos marha az átlagon felüli méretet jelent. Arányaiban látszik, hogy jól átgondolt, a buci méretben remekül passzol hozzá, egyik sem nyomja el a másikat. A feltétek közül semmiből nincsen hiány, sajt szinte teljesen lefedi a pogácsát. Maximalista módon el tudnék benne viselni egy extra csík bacont, de így se mondanám, hogy észrevehetetlen lenne benne. Zöldség bőven elég, uborka és paradicsom is pont jó, saláta meg még talán kicsit sok is. A burger önmagában kellemes jól lakott érzést eredményez, de a nem kevés krumplit, ha hozzávesszük, akkor megjön, a csurig vagyok óvodás életérzés.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Ég a pofámon a bőr, mikor a GMaps is lenézően már elsőnek a gyalogos közlekedést ajánlja fel, mivel csak 750 métert kell megtennem. Van az, az állapot mikor ez is hőstettnek bizonyulna. Az e-mailben 30-40 percet adtak meg, ami eléggé optimista, bár nem tudom mekkora körzetben vállalják a kiszállítást. A végeredmény 44 perc, ami egy kicsit túlszaladt a megadotthoz képest. A futár ledöbbent mikor a liftig kibattyogtam elé, nem volt pofám megkérdezni, hogy mire fel, de lehet csak kissé gyűrött fejem lepte meg. Olyan finoman adta át a pakkot, mintha pokolgép lenne vagy éppen hímes tojás. Jó étvágyat és jó hétvégét is kívánt, nálam nyert.

Pont: 7/10

Ár/érték: Alapesetben 1950 forintot jelent mindennel együtt a klasszikus marhaburger. Valamikor 13-14 óra között, viszont arra lettem figyelmes, hogy bizony -10%-al lehet mindezt megtenni, tehát ez így nekem pontosan 1755 forintot jelentett. Ennyiért egészen ritkán kapuk 200-as hússal épített burgert, főleg házig szállítva. Pár apró finomhangolást el tudnék képzelni, mint a hús átsütésének kiválasztása rendelés során, úgy tudom ez megoldható. A burgonya gyanítom nem ilyen alapesetben, szóval nagyon meg sem érdemes akadni rajta. Van pár csábító kép az étlapon, amire ácsingózok, szóval nem kizárt, hogy még lesz post a szeszcsempész barlangból.

Pont: 8/10

(ha nem tudnád merre van Fat Mo budapesti támaszpontja, akkor KLIKK IDE és mutatjuk térképen, hangulatosabb az biztos, mint otthon falatozni)