Select Page

Fekete Gyöngy Pizzéria (Székesfehérvár) – Hústorony 32cm

Fekete Gyöngy Pizzéria (Székesfehérvár) – Hústorony 32cm

Mostanában nem vagyunk annyira összeszedettek, min azt megszokhattátok, de ez természetesen nem véletlen. A megszokott hétfői burger és pénteki pizza menetrenden úgy gondoltuk, néha megéri színezni, így a legmegszállottabb olvasóinknak is tudunk valami újat mutatni. Bár sokkal jobb lenne, ha most péntek lenne és így számolnék be a nem is olyan régi székesfehérvári pizza kalandomról, de sajnos még csak kedd van. A hetünk amúgy is rendhagyó, ha péntek is lenne, ott lenne a tudat, hogy a szombat munkanap, hiszen nagyjaink rendelkezése alapján, most szombaton dolgozzuk le a augusztus 20-i plusz egy napunkat. Na jöjjön egy kis vidéki, pizza a Fekete Gyöngy Pizzéria konyhájából.

Esztétika,megjelenés: Az étterem nevét kalózos sztori ihlette, ehhez mérten a hajó ott fityeg a dobozon. Pofás egyedi és a fontos infók is kaptak rajta helyet. A doboz kinyitása után, egy vastagabb típusú, barnára pirult szélekkel rendelkező pizza tárult elém. A fantázianeve Hústorony  a rengeteg sajt és a feltétek alatt, paradicsomos alapot rejteget. Zöldségeket nem érdemes keresni a pizzán, itt bizony  a hús az úr. A sonka, szalámi, bacon és kolbász mellett, még némi csirkemell is került a tetőre. Bőven van rajta feltét, és a név kötelez alapon, csak a széleken nem találunk húst. A látvány elég tömör, de nagyon házias a vonal, így engem, sajnos nem kápráztatott el.

Pont:6/10

Ízvilág: A pizza szélébe harapok elsőre, ami kicsit a friss fehér kenyér élménnyel lep meg. A tészta nem igazán könnyed, szellős, inkább az a laktató fajta. A ropogósság azért nem rossz, de inkább elindulok befelé. A pizza nem tartogat sok meglepetést, tényleg a húst hússal szemléletet képviseli. A paradicsomos alap izé eltörpül, a bacon füstös és a szalámi paprikás íze mellett. A csirkemellkockák ízletesek, és a sajt is teljesen rendben van. Ami abszolút pozitív, hogy nem tocsog a pizza a zsírban. Az egész, a maga műfajában nem rossz, de valahogy nekem a pizza élményt nem igazán tudja átadni. Gyanús, hogy valami “többdimenziós” pizzával nagyobb élmény lett volna a tesztelés, de mivel ezt választottam, ez alapján tudok pontozni is.

Pont:6/10

Mennyiség: Bár a hitelesített pizzaméterem éppen nem volt nálam, de azt merem kockáztatni, hogy 1 centi elveszett a sütőben. Ha kerületben nem is hozta a pizza az ígértet, azért a hústorony jelzővel nem tudok vitatkozni. Mindenhova jutott hús és persze sajt is. A pizza végeztével a pocakom teljesen megtelt, itt egy rossz szavam se lehet. Feltétek mennyiségével semmi komolyabb probléma nincsen, egészen sok hús került a tésztakorongra.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Az a helyzet, hogy vidéken nem jár olyan gyorsan a pizzaszakácsok keze, mint itt Budapesten. A pizzát péntek este rendeltük és kicsit több most 1 és negyed órát vártunk rá. A helyi szakértő azt mondta 1 óra szokott lenni, minden bizonnyal a plusz negyed órát a péntek este okozta. Ilyen eredménnyel, ezen a ponton nem tudok engedékeny lenni.

Pont:5/10

Ár/érték: Az biztos, hogy a Fekete Gyöngy Pizzéria nem egy gyorsvonat és nem is egy hamisítatlan olasz pizzéria, de cserébe ez az árakban is visszaköszön. A Húsimádó ára egészen pontosan 910 forint és ezzel a legdrágább pizzák közé tartozik. Az egész egy kicsit olyan érzést kelt az emberben mintha visszaugrott volna az időben 7-8 évet, az árszintet tekintve, durva. Ha kajásak vagytok Fehérváron, jó alternatíva lehet, csak rendeljétek meg időben.

Pont:9/10