Select Page

Felix – Ärter, avagy szeretet Svédországból

Felix – Ärter, avagy szeretet Svédországból

Nincs még karácsony, viszont én ajándékot kaptam. Drágalátos lecsó kolléga járt egy kicsit külföldön és gondolta, hogy meglep egy kis finomsággal. Skandináv kirándulása során egyenesen Svédországból hozta a Felix egyik remek eledelét.

SAMSUNG CSC

Pazar

Már a csomagolás láttán emelkedik az adrenalin szintem, a szervezetem bízik benne, hogy van esélyem megszökni, amihez jobb, ha minden izomrostom 110%-os készültségben van. A Felix logó láttán valamiért fugázóanyagok sora villan be, nem tudom milyen trauma okozta, de érdekes. Svéd így nem is vártam, hogy lenne rajta magyar leírás, de egy kis angolt azért el bírtam volna rajta viselni, na de a Google Translate is meg kell, hogy éjen valamiből.

Így kell ezt nyitni. Egy szarvasbelező kés nem árt.

Így kell ezt nyitni. Egy szarvasbelező kés nem árt.

Borsófőzelék, megbolondítva némi sertéshússal, nekem ez jött le a leírásból. A részletesebb hozzávalók listáját hanyagul tovább se olvastam nekem ennyi elég. Elkészítése egészen egyszerű, kicsit megbökjük a csomagolást, majd minden tudásunkat felhasználva, egyszerűen kipasszírozzuk a csomagolásból a csemegét. Érdekes elgondolás, ha lehet ne közvetlen a frissen festett fehér fal mellett kezdjünk el vele kísérletezni.

Kezdeti fázis

Kezdeti fázis

Kipréselve

Kipréselve

Melegítés előtt közel hajoltam a tányérhoz, kíváncsi voltam miként illatozik, hát bárcsak ne tettem volna. Olyan dohos, hogy ehhez egy 6 éve háborítatlan pince egy virágkertnek számít. Sokat próbált kalózként tudom, hogy ez még nem biztos, hogy melegítve is megjön, így bevágtam a mikróba és ráküldtem a hullámokat, hogy izzítsák fel kicsit. Nagy reményekkel vágtam neki, de pár kanál után lendületem hirtelen megtorpant. Kifejezetten rossz hatással voltak rá a mikrohullámok, bárcsak ne melegedett volna fel. Ízre maradt a fentebb említett érzés, amihez kicsit csatlakozik a sonka egy érdekesebb ízvilága.

Gusztusos tálalás!

Gusztusos tálalás!

Összességében biztos élvezik ezt a svédek, de én idehaza leginkább csak ellenségeimnek ajándékoznám, szóval ideje a kollégával leülni picit és újraértékelni remek kapcsolatunkat. Árcetliről nincsen információ, elvégre ajándék lónak nem nézzük a fogát, meg az árát.