Select Page

Fergeteg Pizza – Fergeteg borda (Születésnapi akció)

Fergeteg Pizza – Fergeteg borda (Születésnapi akció)

Hiába a plusz egy nap pihi, az ember észre sem veszi és elrohan a hosszú hétvége is. Megint egy hétköznap, megint megy a meló és bizony ha munka van, akkor jön a megérdemelt ebédszünet is. A hétvégén, bizony nem voltam híján a kalóriáknak, csirke, marha többféle formában is került az asztalra és egyikből sem szégyelltem többször szedni.

Mivel a változatosságra szüksége van a szervezetnek, és az oldalon sem nagyon szerepel sertés, így úgy gondoltam, hogy próbálok egy új éttermet keresni, ami valami remek sertéshúsból készült étellel kecsegtet. Étterem listánkból szemezgetve találtam egy szimpatikus helyet, amiről még az ősidőkben írt Gasztro egy rövid véleményt, és úgy döntöttem, hogy a pizzájuk után rá kell néznünk a frissensült kínálatra is. Szerencsére nem is nagyon kellett válogatni, születésnapi akciójuk keretein belül a Fergeteg borda szerepelt a kiemelt ajánlatban.

Esztétika,megjelenés: Ahogy láthatjátok, a borda mellé került köret is, amit ugyan nem én választottam, de kezdek rájönni, hogy ez inkább a Pincér sara, minthogy az étteremé lenne. Két dobozzal érkezett meg a futár, egyikben a lényeg, a borda, és a nem általam választott, hanem automatikusan kiküldött hasábburgonya köret, a másikban pedig az általam mellé rendelt rizs. A borda kinézete egészen ínycsiklandozó. A husi összegöngyölve foglal helyet a dobozban, a reszelt sajttól, nem is nagyon látszik, mit rejteget magában. Belül gondosan elrejtve csemegeuborkát és sonka felvágottat találunk. A hasábburgonya ránézésre sem tetszik, látszik rajta, hogy nem tett neki jót a dobozban pihenés, és ezen kívül még olyan szikkadtnak is tűnik. A mellé rendelt rizs nem mutat rosszul, egy szép nagy doboz rendesen tele van vele pakolva.

Pont:7/10

Ízvilág: Ha már az előbb emlegettem a krumpli, akkor azt hiszem most ezzel kezdem. Nem csak ránézésre nem az igazi, sőt inkább azt mondanám, hogy a megszokottnál is lényegesen rosszabb. Általában a vizesedés miatt nem túl finomak a kiszállított hasábburgonyák, de most nagyobb a baj. Kicsit olyan az egész, mintha a csomagolás előtt egy fél órával már megsütötték volna, és hagyták volna kiszáradni, egyszerűen pocsék. Okosan rendeltem, mellé egy adag rizst is, ahol szintén nagy a baj. A rizs kívül puha, de belül még kicsit ropog, és bár az ára azt mondja, hogy ez bizony minőségi, viszont biztos vagyok benne, hogy egy egészen silány minőségű rizsről van szó. Rátérve a husira, az valamit javít az összképen. A husi maga nem valami extra, fűszerezés tekintetében az egyszerűség, ami leginkább jellemzi, de az összeállítás már annál jobb. A sertéshúshoz jól passzol a bele töltött csemegeuborka, és szerencsére a sonka minősége is megfelelő. A sajt még krémesebbé, ízesebbé teszi az egészet, maga a borda egészen rendben van. A köretek nélkül magasabb pontszámot is érdemelne, de így egyben bizony csak arany középút.

Pont:5/10

Mennyiség: Tegnap láthattátok, hogy egy ziláltabb napon egy adag hús és köret mellé még simán bepusszantok egy gyrost is, de ma kicsit jobban figyeltem, hogy ne álljon be az éhség. Ebéd időben azért már éreztem, hogy tudnék enni, de azért még az éhhalál közelében sem jártam. A hus maga kb. 20 deka körül lehetett, ami mellé még legalább 10 deka töltelék társult, így egyben azért adagnak lehetett nevezni. A köretekkel nem spóroltak, de azokkal tényleg csak az éhségérzet csökkentése miatt kerültem közelebbi viszonyba. Ha megkívánjátok, akkor rendeljétek telefonon, és igyekezzetek köretként a hasáb és a rizs kivételével bármi mást választani.

Pont:6/10

Kiszállítási idő: A pontosság érdekében időre rendeltem a kaját, ami hasznos lehet nektek is, ha nagyon be van osztva az időtök. Az ilyen esetekben szeretem, ha nagyon pontosak, és most ez meg is valósult. Mikor felálltam az asztalomtól, már csörrent a telefon, hogy várnak a recepción egy  jó illatú dobozzal a kézben. A remek rendelős oldal amúgy azt mondja, hogy 44 perc az átlaguk és villámjelük is van, szóval a gyorsabb éttermek közé tartoznak.

Pont:10/10

Ár/érték: A születésnapi akció keretében a Fergeteg bordát 900 forintért kaparinthatjátok meg. Az ár igencsak kedvező, hacsak nem szaladtok bele abba, amibe nekem is sikerült. Az online rendelésnél bár ott van, hogy “Kérjük, válasszon hozzá köretet…”, ha kiválasztjuk a fogást, nem ajánl fel egy opciót sem. Így esett, hogy nekem alapból hasábbal érkezett, és még 380 forint rendeltem egy doboz, elszomorítóan gyenge minőségű, félig megfőtt rizst. Összességében 1280forint, amiből az említett 380 forint kidobott pénz. Ez így utólag, hogy megint végignéztem, hogy én voltam e vak, vagy tényleg a rendelésnél van valami hiba kicsit elszomorít, de valahogyan fel tudom dolgozni. Végeredményben az tudom mondani, hogy a borda 900 forintért nem rossz ajánlat, csak ügyelni kell a köret választásra, tudjátok, no hasáb és no rizs.

Pont:6/10