Select Page

Fészek -Étel és Hotel – Sült oldalas

Szerző: | 2016. aug. 3. | Egyéb

Júliusban már több Balaton parti településről is hoztunk Nektek finomságokat és ezt lehetőségünk szerint augusztusban is szeretnénk folytatni. Zánkáról egy hamburger már érkezett, viszont nagy örömömre a régi csárda helyén idén nyárra, egy kívülről és belülről is jól mutató helyet rittyentettek. A Fészek -Étel és Hotel a Zánka-köveskáli vasúti pályaudvartól 50 méterre a strand főbejáratánál található. Így mikor a korábban már bemutatott burger után valami tartalmasabbra vágytunk, nem volt kérdés, hova fogunk betérni. Az igényesen kialakított étterem mellett, egy a netes képek alapján hasonlóan magas színvonalú hotel is található, így nézzük, hogy mit tudnak a konyhán dolgozók.

A hely teraszán helyet foglalva, az idilli környezet után, az étlap volta következő, ami elnyerte a tetszésünket. A fiatalos lendületet sugárzó étlap, csak akkor mutatott volna jobban, ha egy fa rajztáblán vagy valamilyen más fatáblán kerül a kezünk közé. A tartalma persze így is csábító volt, az előételek, levesek és a főételek mellett házi különlegességet és desszerteket is találtunk a kínálatban. A pincér javaslatára, némi habozás után az oldalas mellett döntöttem.

Sült oldalas,  – káposztasalátával, házi sült burgonyával

A választás, már a fogás megérkezésekor a pincérünk remek ízlését tükrözte. Mielőtt tovább részletezném, úgy gondolom, hogy látni kell, hogy miről is beszélünk.

Csodálatos oldalas

Csodálatos oldalas

A nagy méretű hófehér tányérra három méretes oldalas darab, házi sült burgonya és egy kiadós adag majonézes káposztasaláta került. Az oldalas szép barnára sült, a burgonya aranysárga színétől pedig, még most a képeket nézve is fel tudom idézni az élményt, amit a kívül roppanós, belül krémes krumpli nyújtott. A saláta, amit csak káposztasaláta néven találtam az étlapon, igazi meglepetést okozott, hisz amerikai stílusban készült. A húsra került némi paradicsomos szósz, így abszolút nem olyan formában került elém az étel, mint amilyenre számítottam.

Husikák

Husikák

A lenyűgöző látvány után, kétségem sem volt, hogy az ízekben sem fogok csalódni. A falatozás a hússal kezdtem, amit sikerült tökéletesen elkészíteniük. Az alapanyag nem volt túl zsíros, és a sütésnek köszönhetően, a scsontosabb részeknél ropogós volt a hús, a vastagabb részeknél pedig szaftos. A paradicsomos szósz adott némi ízt a húsnak, de nem fűszerezték túl, a hús igazi ízét élvezhettem, mikor csak magában falatoztam. A káposztasalátájuk minden eleme ropogott és a majonézes szósz ízesítése, talán az összes eddigi amerikai káposztasalátát maga mögé utasította, amihez szerencsém volt. A házi sült burgonya, ahogy már említettem, egy remek köret, minden tekintetben megállta a helyét.

Ritkajó sali

Ritkajó sali

A három oldalas és a hozzá járó rengeteg köret, már akkor garantálta, hogy elegendő lesz amikor megláttam. A helyzet az, hogy annyira finom volt az étel, hogy tudtam volna még enni, de az egy adag étel, náluk tényleg elegendő, még nagyobb étkűeknek is.

A kiszolgálás gyors és nagyon odafigyelnek a vendégre, semmilyen tekintetben nem éreztem úgy, hogy mi vagy a körülöttünk ülök hiányt szenvednénk. A  árakat tekintve nem panaszkodhatunk, a képeken látható fogás 1800 forint. Ennél találunk még kedvezőbb ajánlatot is, például a zánkai kétkezest, ami egy 1000 forintos különleges szendvics. A különlegesebb fogásokra vágyók találnak még izgalmasabb fogásokat is és a képeket között mazsolázva egy csirkéből készült ételt és egy desszertet is megcsodálhattok. Mi ha legközelebb arra járunk, akkor is betérünk, és azt javaslom Ti se maradjatok le a remek ételeikről.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték