Select Page

Fiktív Pub – Dupla Deluxe Burger

Fiktív Pub – Dupla Deluxe Burger

A Fiktív Pub már egy ideje célkeresztben van, de sokszor inkább a pár sarokkal arrébb található Krúdy Sörözőben kötöttem végül ki. A történet szépsége, hogy a Krúdy és otthonom között nagyjából félúton található a Fiktív. Odafele sokszor csábított az étlap tábla, hazafele meg már legtöbbször észre sem vettem, hogy bármi is lenne kirakva, nemhogy még el is tudjam olvasni.

Egyre több helyről hallottam vissza, hogy egészen korrekt burgereket kínálnak, így összeszedtem minden tudásom és kizárólag a Fiktívet vettem célba. Bő tíz különböző variáció közül választhatunk, amiben megtaláljuk az egészen alap burgereket és a vadabb tornyokat is. Nehezen sikerül dűlőre jutnom, egy jó darabig vacilláltam Royal burgerük és Dupla Deluxe szendvicsük között. Előbbi csábereje, hogy a hús sajttal és jalapenoval van töltve, míg utóbbinál a masszív húsadag a vonzerő alapja.

Dupla Deluxe Burger – dupla hús, dupla bacon, dupla sajt

Ennél többet nem árul el a leírás, maradtak rejtélyek kicsit. Maga a pub hangulatos, igazi pub hangulatot varázsol a vendég elé, ahol a kétfőstől az akár 8-10 fős asztalokig is helyet tudunk foglalni. Akik rajonganak a magasságért, azok pedig felcaflathatnak akár a galériára is. Ital fronton sem kell aggódnunk elvégre ez egy pub is, szóval van dögivel lélekmelengető az itallapon.

Esztétikai megjelenés: A buci nagyon vagány. Nekem valamiért egy nagyított pogácsát juttat az eszembe, amit alaposan megborítottak szezámmaggal. Helyben sütött példány, szóval végképp jár a dicséret érte. A dupla kiadás nem viccel, masszív tömeg van a buci két fele közé beparancsolva. A szisztéma a következő: a húspogácsára tesznek két combosabb csík bacont, amit lefojtanak egy szép szelet sajttal és az egészet megismétlik még egyszer, ebből van a dupla jelző elvégre. Az aljára került a zöldség felhozatal, ami egy apró lilahagymát, két bitang uborkaszeletet és két karika paradicsomot rejt. Az egész egy jégsaláta ágyon nyugszik, szóval nem csak hús-hússal burgerről van szó. A köret hasábburgonya, színre patent, de gyanúsan mirelitről van szó.

Pont: 8/10

Ízvilág: A buci nekem bejött. Rendesen átsütött, nem puha, mint egy szivacs hanem rendesen lehet vele tartani a bőséges húsmennyiséget. Ízre szerencsére kicsit sem édes, szóval nálam nyert. Belső felén én hagymalekvárt érzek, ami picit édes, de lehet csak a szilveszter dolgozza még szervezetem és ezért hallucinálok rá ilyen dolgokat. A hús nekem picit száraz. Rendesen átsütötték így a szaftossága elillant sajnos. A sajttal nincs baj, lágy ízét egészen jól ki lehet emelni a többi mellől. A bacon megadja a negyedéves sóadagot, egy laza korsó folyadékot gond nélkül rá lehet borítani. A zöldségek közül az uborka extrán lédús, ami pont jó fegyver a sóval szemben szerencsére. A dupla hús és bacon miatt nehéznek hat, nem éppen egy könnyed fogás. A szaftosságon/szárazságon talán nem nagy feladat javítani, illetve ha lenne benne valamilyen burgerszósz akkor könnyen tudnánk kompenzálni. A köret egészen korrekt, de nagy extrákat nem rejt azért magában.

Pont: 7/10


Mennyiség: Csalóka. Első ránézésre nem mondtam volna, hogy lefordulok a székről olyan adag a Dupla Deluxe. Felénél jártam, de már erősen elfogott a sóhajtozós, lehet már nem kéne többet enni érzés. Mindezt úgy sikerült összehozni, hogy éhesen érkeztem, bár ugye ezt nehéz pontosan definiálni. A pogácsákat legalább 22-25 dkg és húsból készítették. Kollégájával, azaz a baconnal sem spóroltak, mivel vastagon került mindegyik húspogácsa fölé belőle. Egy ilyen csupa hús burgerbe egy kevéske, elenyésző mennyiségű zöldség tökéletesen elé, amit a konyhában is remekül megéreztek. Nincsen eltúlozva, ennyi pont elég az aljába. Masszív adag, amihez még csatlakozik a köret is, ami szintén kiadós mennyiség.

Pont: 10/10

Ár/érték: A vasárnapot a többség élből utálja, mert másnap munka/iskola vagy hasonló nyűgök. A Fiktívnél pont az ilyen lehúzós napok ellen vannak és  bizony féláron kínálják a burgereket, ami alól kivételt képeznek a prémium osztály tagjai. A Dupla Deluxe Burger alapára 2590 forint. Alapesetben kicsit már nálam súrolja a drágább osztályt, viszont 1295 forint pazar ajánlat akárhogy is nézem. Egészen forgalmas környék még vasárnap is, ha pedig üzemel a karnyújtásnyira lévő Pázmány és a Szabó Lőrinc könyvtár, akkor bizony rendes tömeg hömpölyög el a környéken. Burgerek mellett kóstolhatunk mexikói, olasz és egyéb tipikus nemzeti kajákat, de vasárnap csak a burgerre repüljetek rá!

Pont: 9/10

(ha esetleg nem ismered vakon a nyolcker minden szegletét, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen merre a Fiktív!)