Select Page

Fire Restaurant Meat & Grill – Churrascaira étterem Budapest

Szerző: | 2017. jan. 18. | Egyéb

Azon szerencsések, akik jártak már Latin-Amerikában és a hasukat is szeretik, minden bizonnyal meglátogattak legalább egy egy churrascaria éttermet. Az elsősorban Brazíliában elterjedt mondjuk úgy étterem típus egy két szempontból speciális. Kicsit hasonlít az all you can eat helyekre, de az igazi különlegességeket az asztalunknál szervírozzák. Itthon ha ilyen élményben akarunk részesülni, akkor már van lehetőségünk, Budapest belvárosában, a Fire Restaurantban.

 

A helyet még az ünnepi időszak előtt sikerült meglátogatni, de az a helyzet, hogy még mindig érzem a szaftos hússzeletek ízét a számban. A tematika viszonylag egyszerű, az előételeket és a köreteket egy nagy tálalóból vadászhatjuk le, a húsokkal és a feledhetetlen sült ananásszal pedig a felszolgálók járulnak az asztalunkhoz.

csak , hogy felkészülten érkezhessetek

A leírást követve, kezdjük az előételekkel. Nagyobb létszámú asztaltársaságoknál, van lehetőség, hogy tálakon érkezzen az előétel. A lehetőséggel érdemes élni, mert az asztalra érkező fogások önmagukban is egy kiadós étkezésnek felelnek meg. A tonhal, a tepertőkrém és a tálon található összes fogás olyan, hogy ha nem tudná az ember mi jön utána, akkor biztosan nem tudná abbahagyni. Ezek jönnek még a szószok,  a zöldségek és a friss péksütemények, amikkel valóban nem lehet betelni.

előétel tál

Ha kérünk is tálakat, a lehetőség még mindig adott, hogy felkeressük a tálalót, ahol pedig az egyszerű szalámin túl, tormás csülköt, polipsalátát és még sushit is találhatunk. Leírni szinte lehetetlen, így érdemes vetni rá inkább egy szempillantást, majd végiglapozni a lenti képeket.

előétel hegyek

Ha ezeken a finomságokon túl vagyunk, és megálljt tudtunk parancsolni magunknak, akkor kezdődik csak a kulináris kaland. A rodizió stílusú felszolgálásnak köszönhetően a rodizio pincérek a kardokra húzott húsokkal érkeznek meg az asztalunkhoz, amikből kérésünk szerint ízletes szeleteket kínálnak fel fogyasztásra. A csirke és pulykahús csakúgy megtalálható a kínálatban, mint a marha szinte minden porcikája, még a nyelve is. A csirkeszárnyak rajongóinak a csirkeszárny is kötelező, részemről az oldalas volt az, amit még utolsó utáni falatnak is bevállaltam.

csinos példa

Ha a húsokkal nem sikerült teljesen betelni, még mindig van opció. A desszerteket, nem az előételek környékén találjuk, hanem a következő formában kerülnek bemutatásra.

csodatálca

Részemről a sajttorta és a csokigömb került kiválasztásra és az igazat megvallva úgy távoztam az étteremből, hogy már a levegő is alig ment le a torkomon. Asztaltársaimnál a legnépszerűbb a bundás fagyi volt, amit, amúgy tálaláskor némi rummal locsolva meg is gyújtanak a pincérek.

Szóval, ha az itt említett pár fogást megnézzük akkor kicsit olyan, mintha a mennyországba keveredtünk volna. Természetesen az étterem gondol a vegetáriánusokra is, így ha van olyan elszánt barátunk, aki a zöldségek megszállottja, őt sem kell otthon hagynunk. Hétköznap ebédidőben csupán 4900 forintot kell fizetnünk az élményért. Hétvégén ebédidőben 7900 vacsora időben pedig 9900 forintos áron térhetünk be, és ehetjük magunkat degeszre. Természetesen alkoholos és alkohol mentes italokból is megtalálunk mindent a kínálatban, amit csak ilyen környezetben megkívánhatunk.

Mielőtt betérnétek érdemes rákattanni az oldalukra, ami nem csak informatív, de még jól is néz ki.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték