Select Page

FlipFlop StrandBüfé – Flip-flop burger (Balatonfüred)

Szerző: | 2016. jún. 27. | Burger

A nagy melegben, nem meglepő módon, aki csak teheti, célba vesz valami vízpartot. A legnagyobb kedvenc nem kérdés, a Balaton. Mi sem vagyunk kivételek, talán csak abban, ha kitesszük a lábunkat a városból, akkor is igyekszünk olyan helyeken enni, ami számotokra is érdekes lehet. Így került a képbe a FlipFlop Strandbüfé, ami Balatonfüreden található, a strand talán legkeletibb pontjában.

A hely neve elég kacifántos, a büfé mellett, még a bár is megtalálható a hosszabb változatban. Közelebbről szemügyre véve, először a koktél és limonádé kínálat vonzott, majd észrevettem, hogy több ez mint egy büfé. Igényese tálalt street food fogások sétáltak el mellettem, még az italokat vártam.

FlipFlop

FlipFlop

Ebédidőre, véglegesedett bennem az érzés, hogy kell a burgerük, hiszen itt nem egy retro Balcsi burgerről van szó, sehol a fagyasztott húspogácsa, vagy a csalamádé. Konkrétan  a Flip-flop burgert választottam, ami nem magányosan került a papírtálcára, a csomag némi steakburgonyát is tartalmazott.

Burger és steakburgonya

Burger és steakburgonya

A közepes méretű, szezámos bucival elkészített hambit, kérésemre félbe vágva tálalták. Halottam, hogy az amúgy fiatal szakács, kicsit aggódott, hogy nem fog így jól mutatni, de, ahogy a kép is mutatja, két FlipFlop –os zászlócskával profin oldotta meg a helyzetet. A buci első ránézésre egészen rendben van, és tapintásra sem találtam benne hibát. A burger belsejéből kikandikál a 100% marhahúsból készült húspogácsa, az élénk sárga színű, így vélhetően cheddar sajt és a jégsaláta. Közelebbről szemügyre véve, na meg persze kicsit szétkapva, látható, hogy van még benne egy méretes paradicsom karika, némi lila hagyma, és bár ez ránézésre nem egyértelmű, de házi ketchup is. A látvány, engem már a rendelés előtt meggyőzött, de így, hogy ez az enyém, még magával ragadóbb.

Fele

Fele

A gyönyörködés után, azért gyorsan nekiestem a kajának, mert meleg ide, meleg oda, az étvágyam azért a helyén van. Első falat, természetesen a steak burgonya. Nincs rajta semmilyen fűszer, enyhén sós, attól eltekintve, hogy a fűszereseket jobban szeretem, nem nagyon tudok rá rosszat mondani. A burger a lényeg, így egy két hasáb után rá is megyek. A buci, nem csak ránézésre és tapintásra van rendben, a harapás próbán is átment. Puha, egyáltalán nem kemény, igazán könnyed, levegős az egész. Az ízt, két dolog határozza meg első sorban. Az első a húspogácsa, ami az íze alapján is full marha, és mindemellett még krémes is. Nincs túlsütve, de egyáltalán nem nyers és a fűszerezés is a hús ízét hagyja érvényesülni. A második erősen befolyásoló tényező a házi ketchup. Az íze igazán paradicsomos, szerencsére, köze sincs a bolti ketchupokéhoz. Ezekhez még jönnek a friss zöldségek, illetve az enyhén édeskés lila hagyma és a cheddar. A végeredmény, egy igazán remek burger, egy olyan, amilyet strandén még biztosan nem ettem.

Zászló

Zászló

Végül, nézzük mik, azok a dolgok, amik még nekem kicsit extrává tették ezt a balatonfüredi strandon levadászott burgert. A személyzet igen kedves, és gyorsan is dolgoznak, a burgerre maximum 10 percet kellett várnom. Az ár szinte baráti, 1490 forintért, Budapesten is nehezen találunk, legalább ilyen minőségű hamburgert. Mindehhez, még a pofás tálalás és az kellemes környezet is hozzájött, így nekem biztos lesz még szerencsém a füredi FlipFlop Stranbüféhez.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték