Select Page

Floga Grill – Gyros tál

Szerző: | 2017. okt. 2. | Gyros

Szerintem ember nincsen a Földön, aki meg tudná mondani, hogy a fővárosban jelenleg hány darab aktívan üzemelő egység van, ahol gyrost lehet kapni. Lassan nem létezik utcasarok anélkül, hogy egy kegyetlenül-hihetetlenül-szenzációsan akciós gyrost ne áruljanak épp. Ezek többnyire olyanok is, amit 4-5-600 forintért elvárhat az ember. Szerencsére azonban nem csak ilyen silány minőségű helyek nyitnak.

Sokadig ajánlás után kezdtem el figyelni a Floga Grill nevű helyre. Autentikus görög gyrost kínálnak, amiből már közel nincsen annyi a városban, mint szeretnénk. Az időhiány vagy éppen a lustaság miatt viszont elsőre egy rendeléssel kacérkodtam a hellyel, pedig azért mélyen tudom, hogy helyszínen jobb lett volna kezdeni az ismerkedést.

hús-krumpli-pita

hús-krumpli-pita

Nagyon nem volt min gondolkodni egy gyros tál kellett és némi desszert, ami történetesen Görög joghurtos pohárkrém személyében került kiválasztásra. A gyrostál kapott egy félig részletes leírás is, ami így fest:

Gyros tál – tzatziki, görög saláta, gyroshús, hasábburgonya

Nincsen túldimenzinálva, de az alapokat értjük és ez ilyenkor bőven elég is. A rendelés után viszonylag hamar csörgött a futár, valahol 35-40 percnyi várakozás után. Az első pozitív meglepetés akkor ért, amikor megláttam a csomagolást. Nem egyetlen dobozról beszélünk, amibe mindent belepaszíroztak, hanem logikusan elszeparált megoldásról, ahol nem áztatják össze egymás a hozzávalók. Külön a pita, külön a saláta és egyben a hús és a hasáb.

minden

A dobozok felnyitásánál már megcsapja orrunkat a jellegzetes gyros fűszer, aminek aromája azonnal bejárja a konyha utolsó szegeltét is. A salátában találunk mindent, ami egy görög példányba kell, a paprika valami eszméletlen ízletes, de még a paradicsom is mintha másik ligában játszana, ha egy sima utcai gyroshoz mérjük. A hús íze tökéletes. Enyhén ropog, semmi nyoma nincsen annak, hogy nyers maradt volna. A köret burgonya némi párát visszaszívott, de a döntő többségében így is ropogósnak nevezhető, egy picivel több sót talán elbírna alapból. A pita helyén van, nagyobb figyelmet ennél nem is kell rá fordítani.

saláta

A saláta szó szerint tökéletes. Fűszerezése, frissessége és úgy egyben is hiba nélküli. A tzatzsiki állaga kellően sűrű, íze enyhén hagymás és uborkás, de remekül harmonizál a kettő. Egyetlen baja, hogy nem egy vödörrel adják, mert hamar elfogy, ha az ember minden falathoz mártogat belőle. A pohárkrém tökéletes desszert és egyben utolsó szeg a koporsónkban, hogy meglegyen a telített, kajakómás érzésünk is.

pohárkrém

Árban nincsen elszállva, a tál 1490 forint, ami már szinte átlag alattinak nevezhető, míg a pohárkrém 590 forint, ami szintén a baráti kategóriába sorolható. Összességében engem végtelenül meggyőzött, így kötelezően majd pótlom a helyszíni tesztelést, ahol talán teljesebb képet kapok a Floga Grillről.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték