Select Page

Floridita – Atlanta Falcons

Floridita – Atlanta Falcons

Szaporodnak az éttermek a városban, mintha a lakosság kezdene ellustulni ami a főzést illeti. Túlnyomó részt sajnos még mindig a kínaik nyílnak ki a földből, de azért vannak éttermek melyek nem csak egzotikus-illatos-omlós csirkékkel működnek. A nyolcadik kerületben nyílt nemrég egy új étterem, melyet Floridita-nak hívnak. Helyileg egy köpésre van az Óbudai Egyetem Tavaszmező utcai telephelyétől a Vasas közben.

Mivel a héten már áldozta az egészséges ételek oltára előtt, ezért úgy érzem most győzedelmeskedhet felettem a lustaság és inkább rendelek, minthogy elbandukoljak az étterembe. A honlapjukat elnézegetve az amerikai sportok fanatikusai biztos boldogan böngésznének, mivel főként csapatnevekkel keresztelték meg ételeiket. Egész kemény akció van az Atlanta Falcons nevű pizzájukon, tehát… pénz beszél.. A feltétek így festenek: BBQ alap, chili, csirkemell, hagyma, kaliforniai paprika és sajt, egészen egyszerű, de van benne fantázia és itt a BBQ-ra gondolok.

Esztétikai megjelenés: Letisztult doboz design az első benyomás, annyira letisztult, hogy egy matricán kívül semmi nincsen rajta. Felnyitva viszont már sokkal több inger ér minket. Feltűnően szabályos a pizza, talán már túl görcsösen is odafigyeltek rá, hogy minden szimmetrikus legyen, minden feltét egyenletesen oszlik el, a szeletelés tökéletes.  A BBQ alap különbsége egyből látszik, ennek színe egy árnyalattal sötétebb mint paradicsomos testvérei. A tészta közepes vastagságú, melyhez egy vékonyabb szél párosul, amire barnásan rásült az alapszósz. A paprika intenzív piros színe kicsit kárpótol minket a piros paradicsomos alap hiánya miatt. Öt darab hagymakarika oszlik el, adagra nem tűnik vészesnek, talán nem randigyilkos mennyiség.

Pont: 9/10

Ízvilág: Rámartam az egyik szeletre és elkezdtem betolni a megsemmisítőbe, a BBQ alap több mint jó, kicsit féltem tőle, hogy túl édeskés hatása lesz, de kár volt paráznom nem így lett. A csirkemell darabok rendesen fűszerezettek, van érezhető íze, jár a piros pont. A chili egyenletesen oszlik el a pizzán, mindenhol egyformán gyengéden csíp. A hagyma tökéletesen erőtlen, ezzel nyugodtan indulhatunk randimaratonon, senki nem fog felfordulni közelünkben. A sajtot a feltétek alá tették, ez sokat segít abban, hogy külön-külön meg lehessen kóstolni őket, viszont a sajttal kicsit bajosabb a dolog, de nagy erőfeszítések után arra is rá merem mondani, hogy jó minőségű és finom. A tészta olyan vegyes, nem ropog, de nem is kell állkapocsízület gyulladással másnap orvoshoz mennünk.

Pont: 8/10

Mennyiség: A héten a spanyol foci annyi szépet és jót mutatott, hogy teljesen kiment a fejemből, hogy le kéne centizni a mostani pizzát. A különböző feltétek egészen jó arányban vannak egymáshoz képest, például nincsen agyonpakolva hagymával, mert az a legolcsóbb. Legtöbb talán a paprika rajta, de a csirkehús egész emberes mennyiségben kerül rá. BBQ-ból egy kanállal sem kellene rá több, így jó ahogy van. A tészta pont jó vastagságú, standard magyar szintet hozza. Egyetlen pont ahol bele lehet kötni a sajt elosztása, kicsit a szélei fele több juthatna. Adagra az egészet benyomva egy könnyed 4 órát megtesz, rendben van úgy érzem.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Nem a hagyományos módon rendeltem, a saját honlapjukon regisztráció után már is lehet szemezgetni. Ami engem egy kicsit meglepett, hogy alapból 200-as felárral kell számolnunk, tehát ennyi a szállítási költség, fura picit. A táv az étterem és köztem most, 1.3 km ami mondhatni egészen kevés, ennek ellenére valahogy sikerült megoldani a kiszállítást közel 82 perc alatt. Lehet a hagymát pl. Makóról szerezte be rá a futár, de kétlem hogy ez állna az egész mögött. Ezen a ponton van hova fejlődnie még a Floriditának, de még az elején vannak, hiszünk bennük, hogy majd sikerül.

Pont: 4/10

Ár/érték: Nem lesz teljesen helyénvaló a mostani értékelés ezen a ponton, az étterem erre a pizzára akciót nyomat ami annyit tesz, hogy az Atlanta Falcons csupán 675 Forint ami nagyon olcsó kategóriába sorolja, viszont nem tudni meddig él ez a kedvezmény. Ennyiért szerintem sehol nem találunk pizzát a városban és szerintem nincsen vele nagyobb baj, kivétel a tempo. A minimális rendelés 990 így jobban járunk ha a pizza mellé rendelünk mást is, különben nem 200 hanem 400 Forint lesz a kiszállítás, ami meg már sok. Próbára ajánlott az étterem, a második esélyt úgy tervezem, hogy terepen fogom megejteni.

Pont: 9/10