Select Page

Floridita – Dallas Stars burger duplázva akció

Floridita – Dallas Stars burger duplázva akció

Egyáltalán nem jellemző ránk, hogy vasárnap billentyűzetet ragadjunk post írás céljából, de most úgy hozta a sors, hogy mégis firkálásra adtam a fejem (nincs talaj másnaposság). Csütörtökig kell visszatekerni az idő kerekét, akkor lett a mai fogás rendelve. A Foodpanda és a Floridita étterem extrém mód kedvelhetik egymást, mivel minden héten kitalálnak valamilyen már túlzottan jóárasított akciót.

A mostani annyit jelent, hogy egy burger árért egyből kettőt kapunk. Ezt meglátva nem tudtam megálljt parancsolni a kezemnek, szóval már meg is lett rendelve két darab Dallas Stars burger. Egy egészen jól összerakott verzió: buci, hamburgerhús, saláta, uborka, paradicsom, bacon, hagyma és természetesen sajt. Anno teszteltük már az étterem igazi nehézbombázóját mely 48 dkg hússal érkezett, meglátjuk ez hogyan muzsikál.

Esztétikai megjelenés: A buci vastagon szezámmal hintett, egy ilyet már régóta hiányoltam, erre került bőven. Méretét nézve egészen nagy, az alapanyagok közül sokat nem láthatunk anélkül, hogy levennénk a fedelét. Ezt arrébb téve máris sokkal tisztább belátásunk van, egyből két egészen vaskos baconszelet köszön, ami alatt egy méretes szelet sajt piheg. Egy apró beavatkozás után a legalsó szinten található hozzávalókat is megcsodálhatjuk. A hús egészen vastag, ez a félbevágott képen látszik leginkább. A húspogácsa egy egészen emberes salátaágyon fekszik, van ott paradicsom, hagyma, uborka és persze salátalevél. A szósz, melyet ránézésre nem tudtam kitalálni ezen a szinten helyezkedik el, leginkább a salátán látszik jelenléte. Annak ellenére, hogy akciózva érkezett, szerintem a gányolás apró jele sem látható rajta, rendben összerakott burger ez(ek).

Pont: 8/10

Ízvilág: A buci magjait élmény ropogtatni, szívem szerint törvénybe iktatnám az ilyen mennyiségű szezámmag használatát. A buci maga szerencsére cseppet sem édes, hagyományos, házias ízeket idéz. A bacon lágyan sós, kicsit lehetne fickósabb, de azért van sós íz. A sajtszelet nyúlósan fedi be a húspogácsát, mely kellemesen fűszeres. Nincsen agyonsütve, medium-well nagyjából, nincsen durván összedöngölve, ezért könnyen harapható. A zöldségek közül a legdominánsabb íze az uborkának van, de a többivel sincsen semmi gond. A szósz érzésem szerint, ketchup és majonéz vegyítéséből áll össze. Köretként rendeltem egy fűszeres hasábburgonyát, ami telitalálatnak bizonyult, ízre és fűszerességre hibátlan. Az akcióból semmi nem érződik, teljesen korrekt minőség, nincsen spórolásnak nyoma se.

Pont: 8/10

Mennyiség: A képpel ellentétben két darab burger tartozik az akcióba, szóval ha azokat lenyomja valaki akkor garantáltan jól fog lakni. Lebontva egy darab is egészen korrekt mennyiség. A húspogácsa legalább 15 dkg, de meg merném kockáztatni, hogy eléri a 20-at is. A buci mérete ellenére nem gyomorrobbantó, egészen szellős ezért könnyű fogyasztani. Zöldségben igazán erős a burger, a hús alatti ágy akár két burgerre is elegendő lenne. A burgonyás dobozba bőségesen dobáltak a hasábokból, magában is egész jó adag lenne. Ha netán két emberre gondoljuk az akciót akkor is bőven jó, egy burger és egy fél adag burgonya legalább 4 órára megteszi hatását.

Pont: 10/10

Ár/érték: Az igazi meglepetés csak ekkor ért mivel 990-be került a dupla burger akció. Kiszállítási időről most tökéletesen lusta vagyok írni, de amúgy 43 perc volt csupán, ami szerintem korrekt. 200 forintos kiszállítási díj van, viszont ennek feltétele 1250 forintos minimális rendelés megléte, ha ez nincsen meg akkor már 400-ra ugrik a kiszállítási díj. Ennek elkerülése végett kellett lett beizzítva az a fűszeres burgonya, ami 390 jó magyar pénz. Ennyiért ilyen minőségi és jó ajánlatot ritkán lehet felásni a városban, továbbra is figyelni kell a Foodpanda és a Floridita közös akciózásukat. Az étterem megnyitotta kapuit már a nagyközönség előtt, közel egy hete már nyitva a Sport Pubjuk. Egészen csalogató ajánlatokkal várják a vendégeket, nehogy betérjek valami finomat enni valamikor a jövőben..:)

Pont: 10/10