Select Page

Floridita – Red devil quesadilla

Floridita – Red devil quesadilla

A múlt hét hétfői postnál, mikor a kolléga a mega 48 dkg hússal megáldott burgert tolta, említette, hogy én is toltam némi betápot, így kis késéssel, de sikerült eljutnom hozzá. Újdonságként szerepelt a hamburger és a quesadilla is a listán, de nekem az utóbbi jutott, nem tagadom lassan reagáltam a dolgot másnaposan. Két fajta közül választhatunk, nekem a Red devil elnevezésű sokkal szimpatikusabb, főleg azért mert várhatóan csípni fog.

A feltétek pontosan így mutatnak: darált hús, pepperoni, hagyma, sajt, bab, jalapeno és zöldpaprika. Egy igazi mexikói kaja, így kicsit az amerikai ízeket képviselő étterem lekacsintott délre, de ez egyáltalán nem probléma, szertejük az ombrék által favorizált ételeket is. A Chili con carne még nagyon csiklandozta a fantáziám, de az előző esti hupákolás hamar eldöntötte, hogy az kimarad a tesztből.

Esztétikai megjelenés: Kedvenc dobozom egy jókívánsággal lett felturbózva, mely jó étvágyat kíván, hát így legyen gondoltam magamban. Felnyitva látszik, hogy a profibb fajtával van dolgunk, már ami a dobozt illeti, ebbe került egy elválasztó fal, így nem keveredik annyira össze a köret a fő fogással. Jobb oldalt négy darab háromszögbe sütött quesadilla, melyeket jó vastagon lefedtek sajttal sütés előtt. A szomszédba a zöldségekből verbuvált köret, főként salátalevél és paradicsom, utóbbi egészen méretes karika. Kis bűvészkedés után félbevágtam egy szeletet, így látjuk a tölteléket is, a leírtak közül mindent fellelni, úgy látszik semmi nem maradt ki. Sajnos még nincs kész a Sport Pub, de remélem helyszínen is lehet kérni, bízva benne, hogy ott egy fokkal pofásabban elő lehet adni ennek az ételnek a tálalását.

Pont: 8/10

Ízvilág: Elsőnek a főfogás, mely ott ejtett rabul mikor a sajtot megkóstoltam, majdnem, hogy teljesen ropogósra sült, és ízre is kiváló. Tovább haladva, a tortilla tészta jött, mely szerintem semmi különlegességet nem tartogat magában, megszokott íze van.  A tölteléknél egyből érezni a csípősséget, igaz olyan tűzokádó ereje nincsen, de kellemesen játszadozik szánkban az érzés. A paprika és hagyma közül, előbbi jobb benyomást kelt, a hagyma kicsit gyengécske lett így átsütés után szerintem. A bab hibátlan, erre az öreg Bud Spancer orra is rámozdulna, nincsen rajta hiba, nem mállik, nem kemény, pont jó ahogy van. A köret közül a paradicsom az egyértelmű befutó, a salátalevél maradjon a kecskéknek. Az összhatás egy kellemes, finoman fűszeres íz, amit lágyan felturbóz a pepperoni, jó lett!

Pont: 8/10

Mennyiség: A négy darab szelet kicsit talán kisebb, mint amiket a nagy budapesti mexikói éttermekben megtapasztalhatunk, eget verő eltérésről nincsen szó. Másnapos gyomorral kicsit megizzadtam a dolgot, de a rutin már mögöttem van, így át tudom számolni egészséges állapotnak megfelelő adagra. A quesadillák körülbelül három órára rakják meg a bendőnket, ezen egy bátrabb töltelék mennyiséggel sokat lehet hozni, értem én úgy, hogy több hús is elférne benne kicsivel. A sajtért külön piros pont, ennyit sehol nem raknak rá, pedig nagyon jó hatással van az egészre. A köret egy lájtos órát még rá tud tenni a történetre, szóval összességében megvan az elfogadható négy órás adag itt is.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Akármilyen hihetetlen, de ez is 45 perccel jött rendelés után, akár a hamburger ami társaként érkezett. Nagyon fokozni az izgalmakat nem tudom a semmiről, szóval ez itt most rövidre lett fogva. A 200-as felárat szerintem jobb elrejteni az árban, sokan vagyunk úgy, hogy inkább 0 forintos kiszállítási díjat preferáljuk.

Pont: 7/10

Ár/érték: 1090 forint egy az egyben, ez egy közepes ár, vannak olcsóbbak és drágább opciók is városszerte. Újdonságként van feltüntetve, szóval lehet picit toleránsabbnak kellett volna lennem, de a medve mellett az élet sem játék. Egészen meggyőztek, hogy az amerikai konyha mellett jól bánnak a mexikói finomságokkal. Remélem a két tagú csapatot kibővítik idővel és több választható játékos lesz, esetleg netán burrito is.. 🙂 Szeptemberre tervezek egy második esélyt, igaz azt már helyszínen szeretném egy teljesebb pub bemutató post keretein belül. ¿Que Pasol? (Egy kissé off tanácsként, szerintem a honlapon kényelmesebben lehetne kosárba dobálni a kajákat, ha nem kéne egyesével mindet bővebben megnyitni.)

Pont: 8/10