Select Page

Floridita Steak & Burger – Impossible Mission

Floridita Steak & Burger – Impossible Mission

Mostanában gyakran elmaradnak a “meetingek”, így eljött az ideje tartani egyet. A program úgy alakult, hogy bizonyos előző esti események miatt, a mostani nem egy vendéglátó ipari egység sörteraszán lett megtartva, hanem a négy fal között. Az, hogy ez miért is fontos, az egy két mondaton belül a számotokra is nyilvánvalóvá válik. Orvossággal felszerelkezve érkeztem Gaszrtobetyárhoz, aki elég ramaty kinézettel nyitott ajtót, de ez nála egyszer-egyszer megesik (egyhéten). Mivel a macskajaj egyik legjobb ellenszere az étel, így természetesen neki is álltunk, keresni kutatni az igazit.

A legmegfelelőbb választásnak a Floridita Steak & Burger bizonyult, akik már egy ideje feltűntek a remek kedvezményeikkel és a kedvező áraikkal, de eddig még nem jutottam el a rendelésig. Pörgettük forgattuk az oldalukat, majd  megszülettek a választások. Nem árulom el, hogy a kolléga mivel próbálta meg helyrepofozni a megviselt szervezetét, de annyit elmondok, hogy nem burgerrel, a tesztelés ezen része az én nemes feladatom volt. Ha már burgert kell tesztelni, akkor az  legyen nagyon burger. Merül fel a kérdés, hogy mitől is lehet egy burger nagyon burger, erre itt egy igen egyszerű példa, 48 dkg hús. Az étlapon találunk egy titokzatos hambit, kép nélkül,Impossible Mission néven, ami a leírás alapján több, mint szimpatikus. Igazából a lehetetlen küldetés nevet valószínűleg a  méretei miatt aggatták rá, de én nem így neveztem volna el.

Esztétika,megjelenés: Egy nagy barna papírzacskóban kerül a kezeink közé az étek, és el is kezdjük, nagy gondossággal a megörökítést. A hambi alufóliába tekerve, az étterem logójával díszített papír szalaggal átkötve került a zacsiba, a mellé rendelt Amerikai káposzta köret pedig hasonló harci díszekkel ellátott műanyag dobozban. Az étel láthatóan elkészülés után is nagy odafigyeléssel van kezelve, esélye sincs a dolgoknak keveredni, a hambinak szétesni. A fólia lehámozása után meg is van a név, ami inkább illene a burgerhez, az impossible szót, egészen egyszerűen felválthatná a wonderful. Ahogy láthatjátok, a lehetettlen küldetés, ami szerintem inkább csodálatos, az az, hogy akkorára nyissuk a szánkat, hogy át tudjuk harapni a méretes bucit, amibe beletuszkoltak, három méretes húspogácsát és némi zöldséget is. A hambi profiljából látható, hogy a húspogik között is van sajt, zöldségekből sincs hiány, és szerencsére, nem tocsog az egész burger valami gagyi szósztól.

Pont:10/10

Ízvilág: A küldetés tényleg lehetetlen, minimum egy politikus szájára lenne szükség ahhoz, hogy át tudjam harapni a hambit, úgyhogy a rágcsálgatós módszerrel futok neki. A szósz nincs eltúlozva, így az első falat után sem csúszik szét az egész, és ehhez még egy méretes fapálca átszúrására sem volt szükség. A szósz amúgy, mézes-mustáros, az íze remek. A buci édeskés, ahogyan kell, nincs benne semmi különleges, de a minőségre itt sincs panasz. A megfelelő vitamin bevitelről, a friss paradicsom, uborka, saláta, hagyma gondoskodik, amikből felülre és alulra is került. Na de most jön a lényeg, a három darab húspogácsa. A pogácsák fűszerezése és a hús minősége hibátlan. A sütést is eltalálták, először azt hittem, hogy szárazkás lesz ez a rengeteg hús, de nagy meglepetésemre ez a probléma nem merült fel. Ami még remek ebben a húshegyben, az az, hogy sajttal ragasztgatták össze a pogikat, így ez is ízletesebbé  és szaftosabbá tette az egészet. A hamburger nem csak látványra, ízre is nagyon egyben van, tényleg nem tudok róla rosszat mondani. A mellé kért saláta, a tipikus amerikai majonézes káposzta saláta. Aki nem ismeri, az úgy gondolom, hogy egyszer fogyaszt ilyet, onnantól tudni fogja, hogy ezt bizony szereti. Semmi különleges nincs benne, egyszerűen finom.

Pont:9/10

Kiszállítási idő: Valahogy ezt most nincs kedvem túlragozni. A megrendelést a saját online felületükön adtuk fel, amiről nem érkezett visszaigazoló e-mail.  Ez némi bizonytalanságot szült, de nagyjából 45 perc múlva megérkezett a futár, így nem kellett utána telefonálgatnunk, hogy mi is akkor a helyzet. A megrendelés átvétele után, már láttuk, hogy bizony az oldalon a megrendelés státusza megváltozott, így ebből tudhattuk volna előre, hogy úton van az étel. Azért az biztos, hogy jobb lenne az a mail, de addig, míg 45 percen belül érkezik az étel, nincs ok az izgulásra.

Pont:7/10

Mennyiség: A név kötelez, ez ebben az esetben sincsen másképp. A három brutális húspogácsa, egy óriási buciba passzírozva bizony nem kicsi kihívás. A beleharapás már magában egy lehetetlen küldetés, így kettévágás után is csak harapdálni lehet a burgert, ami valljuk be nem igazán nagy baj. A nem olyan régen megrendezett Hamburger Day -en, valószínűleg már az simán nyert volna, aki másfél ilyen burgert elrak az arcba 6 perc alatt, de szerintem egyet is igencsak nehézkes lenne legyűrni. Ha nagyon nagyon éhesek vagytok, és még sosem laktatok jól, egy személynek szánt burgertől, akkor ezt bizony a Floridítások nektek találtátok ki. Átlagos étvágy esetén a brutális teltségérzet garantált, emberfeletti étvágynál ugyanez a helyzet a teltség érzettel.

Pont:10/10

Ár/érték: Gondolom, aki olvasgatja az írásainkat, az körülbelül már fejben belőtt egy árat, vagy a dicsérő szavak miatt már a Floridita oldalán keresgéli a mai ebédjét. Az óriás burgerek simán 2000 forint körüli árakkal szoktak az étlapokra kerülni, és gyakori, hogy a papíron óriási, igazából maximum csak nagy jelzővel illethető lenne. Itt szerintem mindenki bólogat, ha azt mondom, hogy az óriási szó is simán megállja a helyét, természetesen, itt az egy fős burgerek kategórián belül. Az ára 1790 forint, ami nem egy olyan ár, hogy mindennap ezt együk, de a majdnem fél kiló hús szerintem enne k teljesen megfelelő magyarázata. A kivitelezés tökéletes, az ízek hibátlanok és esélytelen, hogy ne lakjon jól vele a vendég. Ezek miatt nálam nagyon maxos ez a hambi és ha valamikor eszembe jut, hogy hamburgerrel akarom magam rosszullétig enni, akkor tudom, majd, hogy kiktől rendeljem meg.

Pont:9/10