Select Page

Franco Pizzéria – Húsimádó pizza (32 cm)

Franco Pizzéria – Húsimádó pizza (32 cm)

Mai áldozatommal egészen különös kapcsolatom van már így elöljáróban is. Több ízben rendeltem már ezt az ételt, de az élet valahogy mindig úgy hozta, hogy csak vázlatban tengődött a bejegyzés, ennek különösebb oka nincsen semmi bajom az étteremmel vagy bármi hasonló. A három rendelés során három teljesen eltérő pizzát kaptam, de úgy fair ha kizárólag csak az utolsó során szerzett tapasztalatokról számolok be.

A hús számomra olyan mint a levegő, nélkülözhetetlen. A feltétek egészen megfelelnek kényes ízlésemnek, paradicsomos alap, sonka, paprikás kolbász, bacon, csirkehús és sajt. Jobban megnézve zöldségnek nem jutott hely, talán egy hagyma vagy valami filléres feltét abból is elférne, de ne legyünk telhetetlenek a négy fajta hús ott fityeg a listán. Hétre így meglesz a hambi&pizza kombó, a harmadikra majd keresek valami egészen újat.

Esztétikai megjelenés: Egy lángokkal borított kartonszínű dobozban rejtőzik maga a pizza, olyan különleges csomagolást nem kapott. Felrántva a fedelet megcsodálhatjuk a mai vadat a természetes közegében. Szabályos kör forma, közel másfél centiméter vastag széllel felvértezve. A feltétek ezen belül lelhetőek fel, melyeket sajt borít vékonyan. Ránézésre az összes típusú hús megvan és nem is csekély mennyiségben. A fehér távtartó a gravitációs hatásoknak vagy egy remegő kéznek köszönhetően eldőlt és beleépült a tésztába. Oldalt bekukucskálva meglátjuk a tésztát, ami egészen vastag így azért nem árt az ima, hogy ne kalácsgyurma legyen belőle.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta sajnos kicsit tényleg rágós lett, holnap gond nélkül megtalál az állkapocsizomláz annyit kell dühből szorítani, hogy átrágjuk. Miután rést vágunk a pajzsra eljutunk magukhoz a feltétekhez is, aminél a legnagyobb meglepetést a sajt okozza. A sulifixet megszégyenítő módon képes rátapadni a vadász szájpadlására, fogaira és mindenre amivel érintkezik, nem tudom mivel lehet maradék nélkül eltüntetni talán egy drótkefével, ja mellesleg íze meg szinte nincs is. A húsok hozzák a közepes, átlagos elvárt szintet olyan varázslatos ízrobbanás nem történik fogyasztásuk után. Ha kicsit összefogjuk a szeletet akkor garantáltam 5-10 zsiradékcsepp távozik a szeletről, egész laktató ennek köszönhetően.

Pont: 6/10

Mennyiség: Ránézésre szerintem megvan a 32 centimétere átmérő, ezzel semmi gond nincsen. A húsokból bőséges adag került rá, ez is kifogástalan. A sajtból hál Isten csak ennyi került rá, félek ha még egy kicsivel több került volna rá akkor soha az életben nem tudnám kinyitni többé a számat – hmmm a kollégát ismerve lehet ajánlani fogom neki a pizzát. A tészta vastag ehhez nem fér kétség és a sok nehéz feltéttől még laktató is, így garantáltan megülünk tőle úgy négy barátságos órára. Kicsit a tésztán lehetne faragni, hogy ne legyen ilyen batár vastag a szélén, sok csodát nem kell hozzá művelni.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A visszaigazolóban merev 60 perc díszeleg, pont az a határ amennyit emberi türelemmel még lehet várni egy átlagos ételért és itt nem a Himaláján füstölt gyíklábra gondolok. A valóság annyit tesz, hogy 80 perc után rácsörögtem az étterem, hogy ugyan körülbelül mikorra várható, hogy megkapom az ebédem. Három végtelennek tűnő perccel később csörgött a futár, hogy megjött és mehetek az ételért, azaz 83 perc volt a végeredmény. Ez nem igazán mondható jónak, sokkal inkább illik rá a lassú jelző. Kivételes helyzetben vagyok és a már említett három rendelés közül messze ez volt a leglassabb, ennél csak jobb eredmények voltak eddig, de most ez számít…sry.

Pont: 4/10

Ár/érték: Három a magyar igazság, tartja a remek mondás, na ez most nálam kissé elhasalt mivel szerintem harmadik alkalommal lett a legkevésbé eltalálva a pizza. Vannak vele problémák, de egyik se olyan kritikusan durva hogy ne lehetne az egészet elfogyasztani. 1090 Forint bruttó azaz nem mondható egyáltalán drágának, sőt szinte az olcsóbb kategóriába is lehetne sorolni. Mindenki jól fog vele lakni az garantált, telel lesz a bendő. Nem látom realitását annak hogy negyedjére is nekifutok ugyanazon ételnek, inkább valami mást keresek az étlapról ha lesz még egyszer valamikor ilyen ingerem.

Pont: 6/10