Select Page

Fregatt Rock’nRoll Pub – Sertésflekken parázsburgonyával

Fregatt Rock’nRoll Pub – Sertésflekken parázsburgonyával

Nos, ahogy tegnap már felvezettük, ismét közös tesztelésen voltunk a belvárosban található Fregatt Pubban. Miután pár lépcsőt teljesítünk lefele, egyből szembetaláljuk magunkat egy fából faragott hölgyeménnyel, akinek meglepően feszes melleket sikerült kreálni, ha Kate Winslet ilyen adottságokkal domborított volna a Titanicban akkor gyanúsan többször megnézném én is. Két teremre oszlik a belső, van egy boxokkal osztott terem szemben a pulttal, míg a hölgyikétől balra egy egybenyitott terem ahol leginkább a BL meccsre hangolódva, focimezek lógtak.

Mivel az étlapról a burgerek tiltott szekciónak számítottak, ezért kénytelen voltam elkeresni a frissensültek között a szerelmet. Többfajta hátszín, csirkemell és hasonló fogások közül van szerencsénk csemegézni, de nekem valamilyen okból kifolyólag egyből a sertésflekken tetszett meg.

Fokhagymás sertéstarja rostlapon sütve, héjában sült burgonyával

Egészen pontos a kiegészítő leírás, nincs mit túlmagyarázni rajta. Egy laza 15-20 perces várakozás következett a rendelés leadása után, ennyi teljesen belefér főleg, hogy hétvége révén azért jó páran voltak, sőt üres asztal sem nagyon akadt. A háttérben lágy rock dudorog, amit ha megtoldunk pár sörrel máris megjön a lendület az ember lábába.

Esztétikai megjelenés: A tálalás nem éppen pub szinten mozog, sokkal inkább éttermi szerintem. Sima fehér tányér, amin nagyjából fele-fele arányban osztozik a tarja és a köret. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hús alatt is lapul jó pár hasáb burgonya, de alapesetben az nem annyira látszik. A tányér szélén körben zeller pihen, de az étel csúcsdíszének is része, de ott jutott mellé még uborka, lilahagyma és paradicsom is. A burgonya tökéletesen aranybarna, tipikus reklám színű. A hús alaposan átsült, pár apróbb foltban kapott egy kis feketés árnyalatot is, de nem égett oda szerencsére. Nincsen agyon cicomázva, viszont egy pubhoz képest szerintem ez egy teljesen korrekt tálalás, tetszik.

Pont: 9/10

Ízvilág: A hús lágyan fokhagymás, éppen csak kacérkodik velünk szóval ha életünk szerelme ülne az asztal túloldalán, akkor is bátran rendelhetjük a flekkent. A tarja finom, könnyen vágható és semmi csomós bánat nincsen benne, szóval a hús rész kifejezetten finom. A köret kellemes, bár egy kicsit erősebb fűszerezést el tudnék rajta viselni, igaz itt a parázsburgonya nevet kapta, de tökéletesen egyezik a burger mellé rendelhető steakburgonyával. Nincsen kiszárítva, de nyert krumplit se kell ennünk, ha egy kis sóval megjutalmazzuk akkor sokat javíthatunk a helyzeten. A díszítésnél használt zöldségekkel semmi baj, viszont a lilahagymára érdemes figyelni, ez már randigyilkosabb erővel rendelkezik.

Pont: 9/10


Mennyiség: Az első pillantás alapján már leszűrtem a tényt, hogy fele-fele arányban van a hús és a köret, de falatozás közben azért nálam elbillent mégiscsak a mérleg nyelve a köret irányába. A húst nem dobtam konyhamérlegre, de nagyjából egy női tenyérnek megfelelő méretű, egy favágónak valószínűleg előétel lenne, de egy átlagos éhséggel beesett vendégnél elég kell legyen. A körettel teljes a kép, egy pillanatig nem szerénykedtek vele, legalább két tucat hasábot rejtettek el a tányéron. Összességében egy főétkezésre tökéletesen elég, nem fogunk hordóként kigurulni az ajtón, de nem lesz gond bő négy órán keresztül. Abban az esetben ha csapunk hozzá pár korsó sört akkor jelentősen javult az eredmény.

Pont: 9/10

Ár/érték: Az 1590 forintos árcetli nem mondható soknak. Korrekt éttermi tálalás, és kifogástalan ízek. Lehet adagra nem robbanunk szét, de gondoljunk bele, hogy máshol ezerért kapunk elvitelre egy doboz tésztát. A Fregatt remek helyszíne lehet egy baráti sörözésnek miközben megnézzünk egy Mennyei focimeccset. Többfajta sörrel és a desszertként rendelhető csokigolyókkal gond nélkül elüthetjük az időt. Esti órákban célszerű asztalt foglalni, a vakon támadásunk csak a szerencsének köszönhető, hogy nem hiúsult meg helyhiány miatt. A tegnapi burgerrel szerintem eléggé kimaxoltuk a helyet, de kitudja lehet még visszatérünk tesztelni!

Pont: 9/10

(ha pontosan szeretnéd tudni, hogy merre kell kanyarogni a belvárosban akkor KLIKK IDE és megmutatjuk!)