Select Page

Fusen Grill – Ráadás Menü

Fusen Grill – Ráadás Menü

Kicsit más ez a hét, mint a többi, a megszokott mókuskereket hátrahagyva, új terepen megy a bányászkodás. Ennek köszönhetően a megszokott kerületekből való rendelés helyett, a Corvin Plaza gyorsétterem tengerében volt lehetőségem válogatni.

Kicsit más mint a többi, a legnevesebb hamburgermágusok nem képviseltetik magukat, több kifőzde van, ami nem is baj, így könnyebben találok magamnak megfelelő étket. Kicsi szemezgetés után egy táblára lettem figyelmes a Fusen Grill nevezetű hely tálalója előtt. A táblán a következő állt: “Ráadás Menü”, alatta pedig a következő “Hortobágyi húsos palacsinta, rántott sajt, hasábburgonya”. Láttam én már szép feliratot sokat, úgyhogy a rendelés előtt azért szemrevételeztem, hogy hogy is néznek ki ezek az étkek, és a kiszolgáló hölgynél is rákérdeztem a menü mivoltára. A válasz <és a látvány is pozitív volt, így már rendeltem is és a helyfoglalás után már kattintgattam is.

Esztétika,megjelenés: Vajszínű tálca, fehér, lapos, műanyag tányér és műanyag evőeszköz. Ez van, ezt kell szeretni, a gyorséttermek, nem a tálalásról híresek. A párosítás elsőre furcsa, kicsit olyan, mintha magam válogattam volna egy svédasztalos kínálatból. Alulra került a hasáb, amit nem a szemem előtt csepegtettek, ez látszott is rajta, kicsit már kihűlt és így össze is ment. A köret tetejének egyik oldalára került a hortobágyi, egy adag szafttal a tetején, a másik oldalára pedig a háromszög alakú rántott sajt. A nem éppen elegáns, de teljesen átlagos és megszokott mikrós melegítés után , az egészet leöntötte a hölgy egy nagy kanál tejföllel. A rántott sajton, nem úgy mutatott, mint a tartár, de a palacsintához kifejezetten illik, már színben is, és az íz még csak most jön.

Pont:6/10

Ízvilág: A hasábot emlegetném egy kicsit, ha már az imént is azzal kezdtem. Nem tuti a sült krumpli, ha azt melegíteni kell, mert ezek a fagyasztott krumplik, megzuhannak, mint a forint az elmúlt napokban, ha kihűlnek a sütés után. Az íze nem rossz, de közel sem olyan jó, mintha az olajsütőben csepegett volna mielőtt a tányéromra került. Mivel ilyen házias párosítást kaptam egy menüben, így külön külön és együtt is érdemes róla beszélnünk. A sajt sima trappista, belül folyik, a bunda enyhén ropog. Finom, de semmi extra, a tejfölnek köszönhetően eltérő az íz a megszokottnál, azt hiszem a jövőben azért maradok a majonéz/tartár megoldásnál. A húsos palacsintánál, egészen más a helyzet, azt remekül kiegészíti a tejföl. Önmagában a palacsinta tészta jó, nem száraz, és a vastagság is megfelelő. A bele töltött csirkehús , elsősorban fokhagymás ízű, kellően pépes, de érezhető, hogy valóban csirkehúsból készítették. A paprikás szósz szintén rendben van, összességében a hortobágyi húsos palacsintát ebben a házias kivitelben szeretem. A két fogás tényleg nem megszokott együtt, de a két íz nem zavarja össze egymást, a rántott sajtot a szószos krumplival fogyasztva is remek ízélményben lehet részünk.

Pont:6/10

Mennyiség: Egy szelet hús vagy sajt , vagy mindegyikből kettő, nem biztos, hogy ilyen laktató lett volna. Most nem éreztem, hogy körettel kéne teleraknom a pocit, pont elég krumpli volt a palacsintához és a sajthoz. A palacsintából, mivel nagyon bejött, akár még egyet is eltudtam volna pusztítani, de a sajt is elég volt ahhoz, hogy ne maradjak éhes. Az egyetlen dolog, amit a mennyiség téren kifogásolnék, az a palacsintába töltött húspép mennyisége. Nem volt sok, sőt inkább kevés volt, de lehet, hogy ez is annak tudható be, hogy alapvetően az íze nagyon bejött nekem.

Pont:7/10

Ár/érték: Hogy őszinte legyek, elég sokszor elgondolkozom azon, hogy hogyan tudnak családok 80 ezer forintból kijönni egy hónapban, és ezek a gondolatok, általában kaja vásárláskor motoszkálnak a fejemben. Persze, az egyértelmű, hogy akinek nem fér bele, nem eszik máshol, csak otthon, de ha boltba megyünk vásárolni, akkor sem nehéz kajára, több ezer forintot elkölteni. Valószínűleg, ilyenkor keresi a szemem a kedvező ajánlatokat, meg hát persze a fizetés is még csak most fog érkezni. A lényeg a lényeg, nem csak a megszokottól eltérő kombó vonzott ide, hanem a a kíváncsiság is, hogy egy ilyen összeállítás, 880 forintos árcetlivel, mire is lesz képes. A végeredmény nálam az, hogy nem a legszebb, nem is a legfinomabb, de az árát is figyelembe véve, ez bizony egy remek ebéd volt.

Pont:8/10