Select Page

GastroCenter Önkiszolgáló Étterem – Bolognai tészta, sajtbundás rántott szelet

GastroCenter Önkiszolgáló Étterem – Bolognai tészta, sajtbundás rántott szelet

Kellemes csütörtöki nap ez a mai, a tegnapi ebéd óta érzem, hogy ennek a kemény munkával töltött hétnek is mindjárt vége, és jön a hétvége amit szokás szerint nem pihenéssel fogok tölteni. Remélem nem mindenki nevezi, a csütörtököt “kis pénteknek”, mert mikor ezt meghallom, mindig feláll a szőr a hátamon, mert eszembe jut egy korábbi kolléganőm, aki miden csütörtök reggel ezt csicseregte… Hagyjuk is a sötét múltat, huppanjunk vissza a jelenbe.

Csütörtök van, munka után akad idő egy jó edzésre, így indokolt a tészta fogyasztás ebédre, de mivel egy ebéd nem teljes hús nélkül, ezért okosan némi csirkét is bele kell csempészni a mai ebédbe. Ebédszünetben rendelés helyett, megesik, hogy kiteszem a lábam az irodaházból, és mivel nemrég kezembe nyomtak egy szórólapot, a GastroCenter Önkiszolgáló Étteremről, így feléjük veszem az irányt. A hely olyan mint régen, nem is tudom, hogy más volt a korábban a neve, de nem is ez a lényeg, a kiszolgáló pultnál, meg is van a tökéletes választás.

Esztétika,megjelenés: Szerencse fia vagyok, mivel a választékban meg is találtam a terveimnek megfelelő ebédet. El kell, hogy mondjam, hogy a választásban nagyban befolyásolt hogy mikor betértem, jött szembe egy hölgy, akinek a tálcáján ott virított a bolognai, egy olyan marék sajttal a tetején, amit jellemzően, csak csókosoknak szoktak adni. A kíváncsiság nem hagyta, hogy mást válasszak, meg kellett tudnom, hogy tényleg valami törzsvendég, vagy itt ez a módi. Elviteles megoldást választottam, mégiscsak a meghitt irodai környezetben jobban esik az étel, mint rengeteg ismeretlen emberrel körülöttem. A megszokott fehér doboz bal oldalára került a spagetti tészta,  bőséges, paradicsomos húsos szósszal ellátva, és tetejére a nagy kupac sajt. Mivel együtt nem találtam a kínálatban, így külön kértem hozzá a husit. A legjobb választásnak a sajtos bundában sült csirkemell szelet bizonyult. Két szelet tartozik egy adagba, amiknek a bundáján látszik, hogy nem alap rántott hús szeletekről van szó. A sajtos bunda barnára sült, a sajt pedig csíkokban látszik bundában. Ahogyan a képet nézem, megint éhes leszek, tetszetős kis kombó ez.

Pont:8/10

Ízvilág: A kasszához érve a kasszás lány, a dobozomba tekintve, csak annyit mondott, hogy “Jujj ezt jól összeválogattad!”.  Ez elég biztató jel volt számomra, ha egy étterembe egy helyi erő így vélekedik, akkor nagy baj nem lehet. A tésztában volt husi gazdagon, a paradicsomszósznak erőteljes íze volt, azt kell hogy mondjam , hogy régen nem ettem ilyen jó bolognait. A bőséges sajt, nem valami olcsó növényi zsírból készült csoda, hanem igazi zsíros trappista sajt, és ahogyan már említettem tőlem sem sajnálták. A csirkehusi, ízre nem akkora meglepetés. A bundája nagyon hasonlít a sima rántott húséra ízben, egy egy falatnál érezhető meg a bele sütött sajt íze. Amúgy arra számítottam, hogy a sajtnak köszönhetően jobban felszívja az olajat, de szerencsére nem lett igazam, ízletes, ropogós husit kaptam  tésztám mellé.

Pont:7/10

Mennyiség: A csirkemellből ugye két szelet minősül egy adagnak, kiírva nem láttam, hogy van lehetőség fél adagra, de jellemzően az ilyen helyeken van ilyen opció is. Étvágyamból adódóan, nem igazán vagyok híve a kis adagoknak, illetve tegnap már elfogyasztottam egy ilyet, így a két szelet husi tökéletesen elégnek bizonyult. Jellemzően e mellé, nem szoktak egy adag bolognai -t kérni, hisz az egy külön fogásnak van szánva. A tészta önmagában is egy elég nagy adag, ha nem kértem volna hozzá a húst, akkor is tele lettem volna vele. Ha már ezt az összeállítást választottam, férfiasan elbántam vele, egy falat sem maradt a dobozban, ami azt eredményezte, hogy a munkakedvem is elfogyott. Totális kajakoma az eredménye a képen látható adag étel elfogyasztásának.

Pont:10/10

Ár/érték: Mindig kényes kérdés az ár, emiatt az erről alkotott véleményünket szeretik kikezdeni. Tudjuk, hogy az ár, egy olyan kérdés, amiről máshogyan vélekedik az étterem, máshogyan vélekedik az, aki esetleg jobban keres, és persze mi is máshogyan vélekedünk, mert általában a tapasztalataink és az élmények alapján ítélkezünk. Ennél a fogásnál a legfájóbb pont az 55 forintos habdoboz költség.  Na jó igazából nem, ennél kevesebbet csak a kínai kajáldák számolnak fel, bár ott sem kizárt, hogy 50 forintot fizessünk egy 5 forintos dobozéért. Amúgy a hússzeletekért 750 forintot fizettem, vélhetően alap körettel 1000 – 1100 forint körül úsztam volna meg. A bolognai, ami nem volt éppen kis adag és a sajtot sem sajnálták róla 795 forintomba került. A hússzeletekért kicsit sok a 750 a tésztáért viszont remek ár a 795 forint. Összesen ez az ebéd 1600 forintot kóstált, ami nem kevés, viszont többször előfordult már, hogy ennyiért vagy nagyon rosszat, agy nagyon keveset kaptam. Az adag jó, az ízek jók, nem tartom kizártnak, hogy betérek még a jövőben hozzájuk.

Pont:8/10