Select Page

GastroCenter Önkiszolgáló Étterem – Cigány vajda kedvence

GastroCenter Önkiszolgáló Étterem – Cigány vajda kedvence

A Váci úti irodaház áradatnak a hozadéka az, hogy számos nagy épület aljában találhatunk gyorsétteremet. A hétvégén olvastam egy kutatáson alapuló cikket, miszerint az édesítő is hizlal, az összes hús mérgezett stb. stb. stb., nagyon tanulságos volt, már nagyjából el is felejtettem az egészet.

Viszont volt egy érdekes része is, amiben azért van valami. Azt állítják az okosok, ha nem lenne ennyi gyorsétterem, akkor nem lenne ennyi elhízott ember, és ez által kevesebb lenne a beteg ember is. Hát ez lehet hogy így van, de az is lehet, hogy ha nem lenne ennyi, csak sokkal nagyobb lenne a tömeg abban a párban ami van. Mi azért, ahogy írásaink mutatják, nem vagyunk ezen helyek ellenzői, sőt van jó pár személyes kedvencünk is. Most a már említett irodaházak közül a BSR irodaház aljában található GastroCenter Önkiszolgáló Étterem konyhájából jön egy fogás, amivel bekerült a hely a kedvenceim közé.

Esztétika,megjelenés: Még mielőtt a Cigány vajda kedvencének kinézetéről elmélkednék, vessetek egy pillantást, egy korábban innen beszerzett fogásra, azt hiszem az akkori és a mostani képek alapján sincsen szégyellni valójuk. Na de a mai…Nem tudom, hogy Ti hallottatok e már erről a fogásról, de lényegében egy lecsós, pörkölt szerű csirkemellből készített ragu és egy nagy adag túrós csusza  randevújáról van szó. Az étel dobozban, nem tányéron, mert a helyben fogyasztásra nem igazán volt idő. A bal oldalon a csusza, nyakában egy nagy adag tejföllel. Túró is van benne bőven, és bár annyira nem látszik, de a szalonna darabkák sem hiányoznak. A lényegesebb oldal ez esetben a jobb. A csirkemell kisebb nagyobb kockákra vágva kerül a szósz közé. A szósz, nem csak egy egyszerű szósz, fel-fel fedeztem benn paradicsom, és paprika darabokat is. Egy jóféle pörköltben is megtalálhatnánk ezeket, csupán annyi a különbség, hogy mire a például a marha megfő, sajnos ezek a zöldségek teljesen szétfőnek. Ebben az esetben erről nincsen szó, ahogy láthatjátok egész paprika karikát is simán találunk a csirkeáradatban.

Pont:9/10

Ízvilág: A túrós csuszával kezdem, ami nem egy összetett dolog, viszont gyakran előfordul, hogy az egyszerűsége a veszte. Ezt úgy értem, hogy vagy  túl sós szalonnával készítik, vagy egyáltalán nincs íze. A GastroCenter illetékes szakácsa, szerencsére egyik hibát sem követte el. A tészta jól megfőtt, a túróból elég került a fogásba, és a mi a legfontosabb, a szalonna megadta azt a füstös ízt, amitől a túrós csusza az ami. A tejföl kell rá, úgy lesz az igazi, ezzel kiegészülve tökéletes köret ként is tud működni. Na de nézzük, a vajda a húsos oldalt is eltalálta e. Igazából az étel olyan mint ha a harcsapaprikásban kicserélték volna a halat csirkére. Érthető a dolog, hogy is mondjam szépen, én még nem láttam vajdát halat enni. Végül is ez a csirkemellből készült paprikás tökéletes ízű. Az egyben maradó zöldség darabok, nekem külön tetszenek, nem csak érezhetjük, de láthatjuk is hogy van anyag az ételünkben. A csirkemell kockák omlósak, és mivel elég ízletes közegben főttek, így nem tudtak íztelenek maradni.

Pont:9/10

Mennyiség: Már másodszorra fordultam meg náluk, és szerencsére, mind a kétszer ugyanaz a nagyjából középkorú úr szolgált ki. Mind a kétszer igen segítőkész volt, de mivel most tanácstalanul érkeztem, még a fogást is Ő ajánlotta. Azt kell, hogy mondjam, hogy két dologhoz biztosan nagyon ért az úr. Az egyik a vendég, a másik pedig a szedés. Az adag csak úgy, mint legutóbb, nagy volt, egy pillanatra, még el is gondolkoztam, hogy hagyok belőle nasinak a délutáni órákra. Természetesen, erről az íz és az illatok miatt, le kellett, hogy mondjak, így egy evésre betermeltem az egész doboz ételt. Akinek ez nem elég, azt kell, hogy sajnos mondjam, hogy az nem a sok gyorsétterem miatt szenved a túlsúlytól, hanem bizony egyéb problémák miatt.

Pont:10/10

Ár/érték: Pontosan tudjátok, hogy ezek a “kritikák” amiket írunk a különböző ételekről, nem szempontok alapján kerülnek megfogalmazásra, hanem mi is mint egyszerű földi halandók leírjuk, hogy milyen érzéseket váltott ki belőlünk az adott fogás. Mivel, nincs egy nagyon okos táblázatunk, hogy egy ilyen ételnek mennyibe kéne kerülnie, vagy mennyibe kerül átlagosan, így nincs mihez viszonyítani, csak ahhoz, hogy eszméletlen finom és jó kombináció volt, amivel bőven jól is laktam. Ezért az élményét 990 Forintot kellet fizetnem, meg még 55-t a dobozért. Az annyi, mint 1045 Forint, amiért azért gyanítom, hogy nem minden sarkon kapunk ilyen ízletes ételt, pláne nem ekkora mennyiségben. A GastroCentrum Önkiszolgáló Étterem nálam eddig 2 étellel beírta magát a favoritok közé, már egy kicsit irigylem is azokat, akik az étterem feletti irodaházban töltik az izgalmas hétköznapjaikat.

Pont:9/10