Select Page

Giri Gyros – Nyíregyháza – Olvasói post

Giri Gyros – Nyíregyháza – Olvasói post

Viktor nevű olvasónk küldte be, köszönjük!

Egy vidéki túra alkalmával is megéhezik az ember dél körül. A festői Nyíregyháza híres-hírhedt gyorsbüféje, a Giri Gyros került így egy út során célpontba. Házhozszállítást is vállalnak, bár ez a fizikai korlátok miatt ugye csak Nyíregyházán és környékén elérhető. A büfé maga egy társasházi rengeteg eldugott kis utcácskájában kapott helyet. A hely nem nagy, viszont kicsi, így nagyobb társasággal érkezve kérjük inkább elvitelre az ennivalót, amit aztán a parkok sűrűjében tudunk vidáman elfogyasztani.

 

Kapható mindenféle már jól bevált gyorsbüfés találmány: hamburger, hotdog, pizza, gyros. A gyros viszont nem a klasszik pitás, hanem egy saját sütésű pirított kifliben tálalt „szendvics”. Gyorsan meg is tetszett, így hát kikértem egy ilyet. A csajok kedvesen végigkérdeztek mit szeretnék az alap csirke húson és zöldségeken kívül. Lehetőség van paprika, kukorica, gomba, illetve csirkemáj és bacon pusztítására is a szokásos paradicsom-uborka-lilahagyma gyrosszentháromság mellett. Többféle sajt és csípős szósz között válogathatunk. A magam részéről gombát nem kértem, a közepesen csípős szósz mellé pedig füstölt sajtot kívántam.

giri1

Esztétikai megjelenés: a pirított kifli nagyon jól néz ki, feldobja az egész szendvics látványát, a tetejére szórt sajt pedig ápol és eltakar.

5/5

Ízvilág: a közepesen csípős szósz olyan, hogy máshol ezt méregerősnek hívják és örülök, hogy nem voltam nagyarcú és kértem az erős mártást. A joghurtos szósz szépen besímul a zöldségek és a hús közé, nincsen eláztatva semmi, a kifli szépen felszívja a felesleget, így nem lesz az sem száraz. Érdemes azért nem mozgás közben fogyasztani, mert könnyen pórul járhat az ember ruhája.

4/5

Mennyiség: egy jól megpakolt szendvicset kapunk, ami megfelel egy könnyű ebédnek. Nem lesz vele tele az ember, de az éhséget elnyomja addig, amíg nem szerzünk a gyomrunknak valami telítőt.

3/5

Ár/érték: a vázolt szendvics átlagosan egy mátyáskirály körül mozog, persze az ár függ attól, hogy mennyi mindennel pakoltatjuk tele. Ha az ember éhes, könnyen elszalad vele a ló és máris az 1500 Ft körül mozog a végösszeg.

3/5

giri2