Select Page

Gombro’c – Gomburger és curry csirke

Szerző: | 2016. Már. 9. | Egyéb

Túrógombóc vagy éppen szilvásgombóc, ezek bármelyik magyar konyha „hazai” menüjében megtalálhatóak. Egyszerű étel akár az ásóbot, pár hozzávaló szükséges csupán elkészítéséhez. Tipikus magyar édes tésztaféle, melyet előszeretettel tol elénk öreganyánk a vasárnapi ebéd során. A Gombro’c csapata fogta ezt az alapételt és megvadította, hogy helytálljon 2016-ban is a nagy street food mánia közepette.

Gyanútlanul az Erkel utcán támolyogva nem feltétlen venném észre az üzletet, de ha a pontos cím ismeretében érkezünk, akkor nem hibázhatjuk el. Pár lépcsőfok lefele, melyeket kissé bódult állapotban nem feltétlen szeretnék megtenni, és el is érjük a vendégteret. Kissé menzaérzés érint meg minket, műanyag székek, melyekhez egy egyszerű „dizájn” párosul. A pulthoz osonva adhatjuk le rendelésünket, mely ha elkészül, akkor keresztnevünkön szólítva csábítanak az átvételhez.

kis menza élmény kijár

kis menza élmény kijár

Étlapjukon a gombócok két kategóriára oszthatóak. Édes és sós, nagyon nincsen túltekerve eddig az egész. Viszont, ahogy elkezdjük őket olvasgatni egyből meglátjuk, hogy nem átlagos nagyi féle kínálattal van szerencsénk találkozni.

Gomburger – remulád mártással

Currys csirke – korianderes sajtmártással

Nagyon nincsen túllihegve a részletes leírás, de persze csak egy kérdés és a személyzet segít nekünk a homályos foltok eloszlatásában. Rendelés leadást követő 15 percben nagyjából szabadfoglalkozás van, de utána elkiáltják a nevünket és mehetünk a betápért. A menzás hangulathoz sajnos nem kapunk börtöntálcát, annál igényesebb rendes tálra teszik rá a gombócokat.

1+1

1+1

Szolid saláta kiegészítést kapunk, de nincsen túlerőben. A két gombóc tökéletesen elfér egymás mellett, a két mártás pedig egy kis műanyag csodában kapott helyet, melyről nekem azonnal a permetszerek ugrottak be. Nehéz érzékeltetni, hogy mekkora egy gombóc, de nagyjából egy ökölnyi méretnek felelnek meg.

gomburger

gomburger

Gomburger. Egyértelműen próbálja belopni saját berkeibe a burger láz egy csekély részét. Attól nem kell tartani, hogy egy dupla sajtos szendvicset rejtettek belé. Hús, aminek a közepén juicy-lucy elven ott a sajt. Itt nem kell arról álmodozni, hogy megkapjuk a húst mediumon, miközben a sajt csurog, ez át van sütve és szevasz. Meglepő, hogy mennyire jól harmonizál a gombóc tésztája a hús és sajt kettősével. Laza fűszerezés érződik ki a húsból, de nagyon vékonyan, tényleg. A remulád frissít az egészen, nekem ez így ahogy van tetszik.

keleti elképzlésben

keleti elképzlésben

Currys csirke. Tisztes távolból megtekeri már orrunkat a fűszer karakteres illata, amit igazol a gombóc szolidan sárgás színvilága. Minél közelebb hajolunk, annál jobban támad, akár egy indai étterem. A csirke alaposan el van dolgozva, hogy töltelékként elférjen és kibélelje a gombóc belsejében található üreget. A curry íze ural mindent, a csirke ebbe nem igazán tud beleszólni. nem veszi fel a versenyt egy indiai szinttel, de spórolni se spóroltak, az tuti. A korianderes sajtmártás nekem nem nyerte el tetszésem, ízre egészen lapos, illetve állaga nekem túlságosan híg volt.

desszert

desszert

Gombócból sosem elég ahogy a mondás tartja. Adagra a kettő valahol pont a határon billeg. Nem mondanám, hogy azonnal úgy éreztem utána, hogy jól laktam, bennem motoszkált sokáig, hogy a harmadik áldozatot is fel kellene kutatni, de végül elmaradt. A kettő könnyed ebédre elegendő, hegymászás előtt azért rendeljünk többet belőlük. Árban egységesen 650 forintot kell kipengetni darabjáért a vadított gombócoknak.

Az irány, biztató és szimpatikus, a nagyi ilyet magától aligha fog elénk rakni. A mártás lehet átmeneti malőr, de legalább van értelme egyszer visszatérni, főleg ha mondjuk, akkor inkább az édes gombócok kerülnének boncasztalra. Rengeteg lehetőséget rejt szerintem a téma még magában, figyelni fogom, hogy mikor mivel próbálkoznak.

(Erkel utcai gyors navigáláshoz, pedig KLIKK IDE és megmutatjuk térképen, a Gombro’c támaszpontját)

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték