Select Page

Good Food – Francia csirkemell, hasábburgonya

Good Food – Francia csirkemell, hasábburgonya

Ha valaki nem vette volna észre, ma biza csütörtök van, viszont ebben a csütörtökben az a jó, hogy ismét olyan péntek követi, amin nem dolgozik a magyar. Én egy kicsit lazábbra vettem a figurát, már ma is távol maradtam a munkától, de azért az ebéd így sem maradt el.

A Good Food-tól már többször is rendeltem, és mivel csalódás még nem nagyon ért, így ezt a kellemes napos csütörtököt sem kockáztattam, inkább néztem valamit az étlapjukról, amihez még nem volt szerencsém. A választásom, egy aszalt szilvával és camembert sajttal töltött, rántott csirkemell lett, ami náluk a francia csirkemell nevet kapta.

Esztétika,megjelenés: Szokásos fehér doboz, pontosabban annak eggyel menőbb változata, ami ketté felé van választva. A bal oldalán egy közepesnél kicsit nagyobb adag hasábburgonya, jobb oldalán pedig a husi. A hasábburgonya kicsit plöttyedt, és a színe sem biztató, talán kicsit még úszkálhatott volna az olajban. A husi alatt, egy nagy adag sajt van szétfolyva, annak a tetején ül az aranybarnára sült panírba rejtett csirkemell. A sajttenger között láthatunk egy egy darab szilvát, amúgy a hust előre ketté vágták, hogy szebb képeket tudjak róla csinálni.

Pont:7/10

Ízvilág: A burgonya íze meglepően jó, a kinézetéhez képest. Kicsit ha tényleg tovább sütötték volna, talán helyenként ropogna is, így az íze még inkább rendben lenne. A hús, már más tészta. A héten ettem már egyszer csirkemellet, az valamivel vastagabb volt, de a hús vastagságára nem lehet panasz most sem, szerencsére nem lapították papír vékonyságúra. A kifolyt camembert sajt, a hasábbal olyan, mint ha lenne egy fogás a fogásban, de mivel igazándiból a hús alkatrésze, így próbáltam együtt fogyasztani. A hús ízvilágát, elsősorban a camembert jellegzetes íze és a szilva édes íze adja, ami nekem nagyon bejön, finomabb, mintha csak a gyümölcs lenne a husiban.

Pont:6/10

Mennyiség: A hasábról már megemlítettem, hogy nem nagy, inkább a közepesnél kicsit nagyobb adagnak mondható. A két hússzelet, ügyesen van elhelyezve a dobozba, így nagyobb adagnak tűnik, mint amekkora valójában. Nem mondom, hogy nem volt elég egy ebédre, de azt sem állítanám, hogy úgy tele lettem, hogy csak az ágyat kívántam volna evés után. Igazság szerint alapból krokettet kértem, amit állítólag már reggel jeleztek a pincérnek, hogy elfogyott, de sajnos azt így nem tudtam meg, hogy abból mekkora adag járt volna.

Pont:6/10

Kiszállítási idő: Mivel alapból krokettet kértem, de az nem volt nekik, így 8 perccel a rendelés után felhívtak, hogy megkérdezzék, hogy mit is szeretnék helyette. Igazság szerint muszáj megemlítenem, hogy valahogy egy-két étterem kivételével, valahogy nem tudnak vásárlóbarát módon elnézést kérni, de a maguk módján ezt is megtették. Ami még szintén fura volt, az az, hogy a hölgy bemutatkozás után azt említette, hogy a Pizza Yoo -tól hív, ami simán arra enged következtetni, hogy még mindig megesik, hogy azt hisszük, hogy  két különböző hely ételét fogyasztottuk, de az étel mégis ugyanonnan származik. Azért nem hagytam szó nélkül és a kérdésemre javította magát. A helyzet az, hogy velük is mindig elégedett vagyok, így meg aztán főleg nem lepne meg, ha egy és ugyanaz lenne a kettő. Amúgy az étel 44 perc után érkezett meg, melegen, ebben hozták az átlagot.

Pont:6/10

Ár/érték: Az ételt tulajdonképpen jó, nem sok, nem is igazán rendhagyó az íze, de csalódást bizony nem okoz. Mindezt választható körettel 1160 forintért rendelhetjük meg, így az árára sem panaszkodhatunk. A Good Food tényleg megint jó volt, az is lehet, hogy Pizza Yoo….. Ez talán sosem fog kiderülni, a blokkot is mindig megnézem, de még nem fedeztem fel, hogy egy és ugyanaz lenne a két hely. Ha nem vagytok nagyon éhesek, és egy átlagosnál kicsit jobb ételre vágytok, akkor rendeljetek tőlük bátran.

Pont:7/10