Select Page

Good Food – Mátrai borzas csirkemellből, brugonyakrokett

Good Food – Mátrai borzas csirkemellből, brugonyakrokett

Megint vége egy ünnepnek, ami azért jó magyar szokás szerint kiadós étkezésekkel is jár. Túl a lényeges mennyiségű sonka és tojás elfogyasztásán, azzal a tapasztalattal gazdagodva, hogy szeretem a tormát, eljött az ideje, hogy ne házi koszttal, hanem valami éttermi csodával tegyem tele a bendőt. Húsvét idején, azért fele annyira sem csömörlünk meg az ilyenkor megszokott fogásoktól, de mégis jólesik ezek után valami olyasmit fogyasztani, ami nem nagyon kerül az ünnepi asztalra.

Ahogy látjátok, ez most egy Mátrai borzas lesz, méghozzá csirkemellből, burgonyakrokettel körítve. Az étterem a Good Food névre hallgat, remélem, ez egy beszélő név, és valóban jó lesz az ami a dobozomba kerül. A hétköznapok szoros beosztása miatt időre rendelem a kaját, ezt sem árt tesztelnünk, hisz sokaknak pontosan be van osztva a munkanapja, így jó ha időre az asztalon van az ebéd. Az étterem új, még nem tudom, hogy mire számíthatok, de szokás szerint reméljük a legjobbakat.

Esztétika,megjelenés: A megszokott folpack, hungarocell doboz kombinációban érkezik az étel, úgy tűnik ez az verhetetlen kombó a melegen tartás terén. Mielőtt az étel elemzésébe kezdenék, jelezném, hogy ajándék ásványvíz érkezett az ételhez, a csomagolt képen fel is tűnik, nem egy prémium kategória, de ajándék lónak…. A lényeg a borzas, ami, ha valaki esetleg nem ismerné, egy krumplis tésztában sült hús szelet, amire tejföl és sajt is kerül sütés után. Az első benyomás mindig fontos, és ez most igencsak pozitív. A hússzelet elég méretes, kilóg a neki szánt helyről, és vastag is, bár azt még nem tudhatjuk, hogy ezért a hús vagy a tészta a felelős. A tetején csücsülő tejföl, sajt egy lángoson is megállná a helyét, úgy látom minden falathoz fog jutni belőle. A krokett színe szép, nem ázott szét a dobozban, standard 6 darab érkezett köretként.

Pont:9/10

Ízvilág: Bár nem minden arany, ami fémlik, a tapasztalataim azt mutatják, hogy kaja téren, ha valami jól néz ki, akkor annak az íze is meg fogja állni a helyét. Ahogy láthatjátok, a megjelenés nálam majdnem tökéletes, és ez bizony az a szerencsés helyzet, amikor ehhez remek íz is csatlakozik. A csirkehús nem vékony, és a jellegzetes bunda sem az. A bunda összesen egy ujjnyi vastag lehet, és a csirkéről is ezt tudom elmondani. Maga a hús és a tészta nincs túl fűszerezve, de itt az ízt a fokhagymás tejföl és a sajt adja. A csirke szaftos, omlós, esélye sem volt kiszáradni ebben a krumplis, palacsintatészta szerű bundában. A tejfölből és a sajtból annyi került a tetejére, hogy valóban minden falathoz jut, és így a remek ízhatás is garantált. A krokettről nagyon nem áradoznék, ehhez a husihoz nagy hiba lett volna valami gyenge minőségű köretet küldeni, de ez fel sem merült, nincs panaszom. Csak mert semmi sem tökéletes a pontok terén itt is kicsit szigorú leszek.

Pont:9/10

Mennyiség: Azt hiszem nem lesz nehéz kitalálni, hogy ezen a téren is elégedett vagyok a mai ebédemmel. Amint már hangoztattam, a husi nem vékony, és a bunda amibe beleapplikálták sem éppen egy olasz pizza vastagságával büszkélkedhet. Tehát a lényeg, a hús méretes, és a rákerült fokhagymás tejföllel és sajttal kiegészülve, szinte önmagában is garantálja a jóllakást. Ehhez csatlakozik a hat darab krokett, ami jól beosztva 18 falatra elég. A fogás ilyen formában egyenes út ahhoz, hogy ne maradjon éhes az ember, így a mennyiségnél már nem leszek szőrös szívű.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Mivel semmi sem tökéletes, ez lesz az a pont, ahol némi kifogással fogok élni. Mint említettem a viszonylag szoros időbeosztásom miatt időre rendeltem az étel. A rendelésnek adott időpontra kellett volna érkezni, és két és fél órával a kívánt kiszállítás előtt feladtam a megrendelésemet. A megjelölt időponthoz képest 10 percet késett a futár, ami nem okozott nagy problémát  mert még így is volt időm kényelmesen megenni, de bizony hiba. Aki időre rendel vélhetően a melója miatt teszi ezt így, és van akinek ez a 10 perc bizony nem fér bele. Erre érdemes odafigyelniük, mert ilyen apró de mégis fontos dologgal könnyedén veszíthetnek pár szavazót.

Pont:5/10

Ár/érték: A Mátrai borzas , egy olyan fogás, amit általában jól csinálnak az éttermek. A Good Food nem scak hogy jól, de szerény véleményem szerint hibátlanul készíti, ezt az elég népszerű fogást. Az ár amit kérnek érte, körettel együtt 1290 forint. Ha figyelembe veszem az adagot, a minőséget, akkor bizony mindenkinek ajánlom, hogy ha igazán jó borzast akar, akkor nyugodt szívvel rendelje meg tőlük. Az egyetlen pont, amin javítani kell az a kiszállítás. Gondolom van már akkora rutinjuk, hogy ne okozzon gondot, egy megrendelést időre teljesíteni. Mindent egybe vetve az étterem nálam kifejezetten ajánlott, vélhetően ha tőlük rendeltek nem lesz csalódás és éhesen maradt száj sem.

Pont:8/10