Select Page

Good Food – Rántott camembert sajt, krokett

Good Food – Rántott camembert sajt, krokett

Megint mindjárt vége egy hétnek és megint rájöttem valamire. Nem, nem arra, hogy vegának kell állnom, mert sajnálom a csirkéket, csupán arra, hogy talán heti egy-két étkezés azért belefér, amibe nem kerül hús. Persze ha teljesen őszinte akarok lenni, magamhoz, na meg persze hozzátok is, akkor elárulhatom, hogy a tudatosságnak a mai kajához semmi köze. A vegaság nem nekem való, csak egyszerűen szeretem a sajtot.

Legjobban, persze a pizzán, vagy egy ízletes hússzeletbe töltve, de a sima rántott változatát sem vetem meg. Mivel múlt héten, egy sima rántott sajttal enyhítettem a sajtéhségemet, így a hétre egy másik, igencsak népszerű változatot szemeltem ki. Ez nem más, mint a camembert sajt, amit nyersen a penészréteg miatt sokan kerülnek, de rántott formájában töretlen a népszerűsége. Az étterem a Good Food, a választott köret pedig krokett.

Esztétika,megjelenés: Nagy fehér doboz, eddig minden a szokásos, majd már ott is van a különbség, a tetején, a kis műanyagba csomagolt áfonyalekvár. A doboz kibontása után, a látvány, nem egy csoda. Két nagy darab félkör alakú sötét barnára sült bundába bújtatott sajt, kapott helyet a jobb oldalon. A camembert onnantól kezd látványos lenni, mikor félbevágjuk. Ahogy láthatjátok, ez meg is történt, és a bundán és a külső vastagabb rétegen kívül a sajt közepe gusztusosan elkezdett kifelé csörgedezni. A köret krokett, látszik, hogy nem egy házi készítésű kiadás, vélhetően ennek köszönhetően, a bundájából is veszített az olajban. A fogás leglátványosabb eleme az áfonyalekvár. Gondolom, ezzel sem ők bíbelődnek, viszont ezen látszik a minőség. Tele van gyümölcsdarabokkal, sűrű és a színe is elég élénk, ahhoz, hogy feldobja a fogást.

Pont:6/10

Ízvilág: A krokettel kezdem, mert a látványban az volt a gyenge pont. Már többször is előfordult, hogy olajgyűjtő típusú krokett került az asztalomra, de a Good Foodos nem ilyen. Bár a külső réteg, nem igazán roppanós, de a sütést elkapták, így nem kapta be a cucc az olajat. Ezt nem csak a gyomrunk, de az ízlelőbimbóink is üdvözölhetik. A következő elem a sajt. Ami biztos, nincs trükközés, ez hamisítatlan camembert. Az enyhén kesernyés külső réteg íze érezhető, viszont az olvadt belsővel és a sült panírral remek az íze. Együtt a köret és a sajt, nem is lenne teljes, ha nem lenne hozzá lekvárunk. A gyümölcsdarabos áfonyalekvár telitalálat, nem gej ízű, így tökéletesen passzol a sajthoz. Összességében azt tudom mondani, hogy semmi rendhagyó nincs a fogásban, de simán hozza a kötelezőt.

Pont:8/10

Mennyiség: A két böszme nagy sajt, adagra sem kevés, a zsírtartalmáról, meg ne is beszéljünk. A 6 szem krokett talán kicsit kevés, de a fogás elfogyasztása után, egyáltalán nem maradtam éhes. Ha esetleg úgy gondoljátok, hogy nem lenne elég ennyi, akkor javaslom, hogy válasszatok hozzá hasábot, vagy rizst, mert ezekkel a köretekkel jellemzően bőkezűbbek az éttermek.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Ha a netes rendelés vezérének adatai nem csalnak, akkor bizony ha tőlük rendelünk, akkor max 57 perc alatt meg is érkezik a kajánk. Sajnos, ez most nem sikerült az én sajtom, csak 1 óra és 5 perc után keveredett a  kezem közé. Ami jó, hogy azért még melegen érkezett, ami rossz, hogy egy 15-20 perccel korábbra számítottam.

Pont:6/10

Ár/érték: Az ár mindig hétköznapi probléma, főleg így a hónap vége felé közeledve. A Good Food, nem csak good, de cheap is. A Rántott camembert, amihez választhatunk köretet is, 981 forintért kerülhet asztalunkra. Ez az ár a verhetetlen kategóriába tartozik. Az lehet, hogy helyben fogyasztva máshol is találtok ilyen jól árusított rántott sajtot, viszont kiszállítva, nekem nem nagyon dereng. A Good Food, jó minőséget hoz, kedvező áron, ezzel az első árkategóriánk egyik bajnoka is lehetne.

Pont:10/10