Select Page

Good Food – Szantorini csirkemell, steak burgonya

Good Food – Szantorini csirkemell, steak burgonya

Eléggé megérkezett a két nap majdnem ősz a nagy kánikula után, de nem is baj ez, mert már kezdtem kicsit csalódni az étvágyamban. A nagy meleg rendesen kikészített, a hétvégén, a Hamburger Day-en elfogyasztott burger után, volt olyan érzésem, hogy soha többet nem fogok tudni enni. Szerencsére, ez nem így alakult, már tegnap is sikeredett egy jóféle édes-savanyút lezavarni a torkomon, de ma úgy döntöttem, hogy valami csirkés kell, ami az sem baj ha rántott.

A Good Food -ról nem olyan régen már írtam, de az alaposság oltárán áldozva, úgy döntöttem, hogy itt az ideje egy második körös rendelésnek, hogy kiderüljön, hogy általánosan jól teljesítenek e. Korábban biztosra mentem, mivel rosszul elkészítette Mátrai borzassal még nem találkoztam, de most nem egy ilyen alap fogást választottam. A választás a Szantorini csirkemell, ami rántott lényegében kapros juhtúróval és sajttal töltött rántott csirkemellet takar. Köretnek steak burgonya, bár szemeztem most is a kukoricás rizzsel, mivel legutóbb igencsak eltalálták.

Esztétika,megjelenés: A doboz a megszokott kétrekeszes megoldás, a tetején a Bon appetit felirat feszít, köszönöm meglesz. A kiszállítás kicsit megviselte az ételt, de az is lehet, hogy pofásabbnak találták, ezt a megoldást, hogy a csirkemelleke alá is került, egy-két hasáb burgonya.  Ha már a steak burgonyánál tartunk, akkor részletezném is egy kicsit. Nagy vastag hasábok, közepesen megpirítva, nekem tetszetősebb, ha kicsit tovább napozik. A színén az is látszik, hogy nem paprikás fűszerrel operálnak, végül is nem mutat rosszul, csak nem az a szemet gyönyörködtető kiadás. A csirke már annál inkább megdobogtatja a szívemet. Egy nagyobb ökölnyi hús, két darabra vágva, hogy valóban lássuk mivel is van dolgunk. Kicsit közelebbről megnézve, a hússzelet nem hajszálvékony, a panír nem túl vastag. A töltelék két színű, ami – bár az étlapon csak a túró van megjelölve – arra enged következtetni, hogy sajt is került a töltetlékbe, és jelentős mennyiségű kapor is.

Pont:8/10

Ízvilág: Megfordítom kicsit a sorrendet, mert így ahogy írtam a csirke kinézetéről, megint csak összefutott a nyál a számban. Egy falatot lenyisszantva, a számhoz közelítve, a rengeteg töltelék nyúlik, folyik , ahogyan kell neki, és elképesztően finom kapor illatot enged magából. A csirke szaftos, de ilyen töltelékkel esélye sincs kiszáradni, a panír kellően fűszeres, de nézünk csak bele a közepébe. A juhtúró erős ízét remekül felturbozza a kapor, szólok, hogy ez a fogás kapor imádóknak ajánlott. A burgonya nem rendelkezik ilyen markáns ízekkel, enyhén sós, nincs igazán fűszerezve. Alapból, nem mondanám, hogy ez így olyan klassz, viszont a husi erőteljes íze mellé nem is igazán férne oda semmi. Az ízhatás remek, megint csak rájöttem, hogy a kapornak nem csak az illatát, de az ízt is imádom.

Pont:8/10

Mennyiség: Az étvágyam helyre állt, így az elvárásaim is megnövekedtek, az elmúlt héthez képest. A steak burgonyából kiadós adag került az étel mellé, nagyjából az 1/4 -e meg is maradt, délutáni nasinak. A hús mint említettem, egy méretesebb ökölnyi lett volna, ha összeragasztgatom, de szerencsére nem egy üres ökölbe szorított ökölnyi. Együtt a kettő, engem jóllakatott, de természetesen jobban örültem volna, ha a köretből kevesebbet kapok, és az így felszabaduló helyet még egy kis darab csirkemellel töltik fel.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: A szoros munkarendet már egyszer kétszer említettem, aminek az az eredménye, hogy olykor olykor rákényszerülök az időpontra rendelésre. Már fél 11 körül kiszemeltem, hogy mit is fogok ebédelni, és időpontra rendeltem meg a kaját, amit nem sikerült maradéktalanul teljesíteniük. 8 perc késés nem mindig szerencsés, olyan esetekben, ha mondjuk csak 30 perc áll a napunkból rendelkezésre az ebédre. A hiba nem óriási, de remélem legközelebb, nem lesz ilyesféle késés, ha időpontra rendelek, illetve remélem, hogy nektek  5 perces határon belül érkezik a kaja.

Pont:5/10

Ár/érték: Nem is tudom, és nem is nézem most meg, hogy legutóbb, hogyan vélekedtem az árazásukról, ma az a véleményem, hogy kifejezetten kedvező.  1290 forint, ami kóstál a fogás, ami a házhoz szállított frissensültek kategóriában, biztos vagyok benn, hogy a legkedvezőbb árak között szerepel. Természetesen lehet olcsóbban is rendelni, de a minőség, és a felhasznált alapanyagok azt mondatják velem, hogy  ennyiért ez a fogás, ilyen kivitelben nem drága.  A második teszten is átment a Good Food, és ahogyan elnéztem a többi rendelő véleményét, nem én vagyok egyedül, aki csak jó tapasztalatokat gyűjtött velük kapcsolatban.

Pont:7/10