Select Page

Goodbar Goodburger – Mini burger trió

Goodbar Goodburger – Mini burger trió

Egyre nagyobb sláger a hamburger és társai, egyre több étterem nyílik mely fő fogásként burgereket árul. Pár héttel ezelőtt nyílt meg az Egyetem Tértől pár pillanatra a Goodbar Goodburger. Hétfői alapanyagnak tökéletesen megfelel az étterem, így nem volt nagy dilemma, hogy betérjek-e. Maga a hely még egészen steril értem úgy, hogy látni rajta, hogy még nagyon az elején vannak, a belső még nagyon tiszta. Nyár révén van lehetőség kint, bent falatozni, sőt bent még galéria is van így kicsit jobban el lehet bújni fotózni.

Az étlapot böngészve az első amit észre vettem, hogy ez bizony nem a végleges lista, még bizony ideiglenes étlappal üzemelnek. A burgereket két fajta méretben lehet rendelni, miniben és normálban. Nagy tökölés után végül a lista alján lévő 3 darab miniburgernél ragadtam le, azaz kapok három különböző miniburgert, egyik marhahús, másik bárányból, végül az utolsó kacsából, gondolom én ez lehetne duckburger. Hasábburgonya és egy kis zöldség köretként pluszban jár, ez ma már egyre inkább elvárt.

Esztétikai megjelenés: Kezdjük talán a legkevésbé fontossal, a pohár melyben a burgonya van. Elsőre azt hittem egy unalomig ismert két decis műanyagpohár melynek a széle be is horpadt, magában nem mondhatni, hogy a profizmust idézi, ámbár jobban megfigyelve mégiscsak az, mivel nem műanyagból van a pohár, hanem kerámiából, nagyon csecse így. A három burger tényleg mini, egészen aprók, kicsit berezeltem az adagot illetően. Pici buci mely nem fedi el az összetevőket, így remekül látszanak a különböző húsfajták, a húspogik egészen vastagok a zsemléhez viszonyítva. Fedelüket leemelve egy hajszállal többet látunk belőlük, így látni, hogy van itt ajvár a bárányon, a marhán lekvár hagymából, és a kacsán talán valamilyen BBQ szósz, ezt nem teljesen sikerült megfejteni. Mindegyik húsfajta valamilyen zöldön pihen, van tzatziki, csemege uborka, és hagymalekvár is. Ránézésre tényleg csalogató mindegyik, figyelemmel állították össze őket.

Pont: 9/10

Ízvilág: Elsőnek a kacsával kezdtem, jól eltalált ízvilág, minden tökéletesen harmonizál benne, a szósz ami rajta van nekem továbbra is rejtély, nem tudom határozottan megmondani mi lehet, akinek infója van róla, legyen oly jó dobjon egy kommentet rá. Az uborka és hagymaágy meglepő, de nagyon jó párost alkotnak, le a kalappal. Második áldozat a bárány lett, melyen ott az a bizonyos ajvár, így teljesíti a balkán fanatikusok elvárásait is. Tzatziki tesz az egészbe még egy csavart, ez a miniburger is ott van a szeren. Végül eljutottam a hamburgerhez is, melynél határozott harapással nyitottam hiába kicsit furcsa többszöri átgondolásra is, hogy hagymalekvárral van. Falat úton volt a bendőm felé, hát ajaj nekem ez a kombó nagyon nem adja, lekvár vagy mi, nem igazán az én világom, számomra kissé olyan ízzel bír, mint egy friss kínai tornacipő. Valószínűleg én vagyok finnyás, ennyi idő után tuti leadták volna nekik a drótot, hogy ez nem pálya. A bucik minden esetben egyformák, csillognak és frissek, na meg hála az égnek nem édesek. A burgonya minimális után sózással tuningolható, ízre és állagra majdnem teljesen rendben van, egy picit megszívta magát a burgonya. A rukkola friss és szép zöld, ennyi bőven elég róla.

Pont: 8/10 (a lekvárt nem veszem bele)

Mennyiség: Egyenként a miniburgerek nem sokra elegendőek, talán pillanatnyi tűzoltásra alkalmasak, kiadós főétkezésnek egyetlen darab, nem lehet elegendő. Három darabbal már egy fokkal jobban állunk, de a bezabálástól így is távol. A köret itt is sokat segít az összképen, az egész pohárnyit benyomva számolhatunk úgy, hogy van egy negyedik kis burgerünk is a trióhoz grátiszba. Az utolsó falatig mindent elfogyasztva, úgy érzem egy gyengébb négy órás adaggal van dolgunk, ha a triót burkoljuk a Goodbar-ban. Persze van egy kis zöld köret is, de azt inkább ne vegyük figyelembe, mivel sokra nem jók ilyen téren.

Pont: 7/10

Ár/érték: Nos a három miniburger 1700 forint, ami körülbelül egy jobb minőségű hamburger értékével egyenértékű. Nagyétkűek talán válasszanak még egy desszertet is a sor végére, akkor tuti lesz a siker. Az éttermen egyértelműen látszik hogy törekednek a minőségre, és pont. Szépen összerakott hambik egytől-egyig, nekem a hagymalekvár nem jött be, de ízlésficamom lehet a magyarázat. Személy szerint egy kis sajtot el tudnék képzelni mindegyikhez, de talán ez is megoldható némi puncsolással. Ha legközelebb is itt kötök ki, akkor egy teljes normál méretű burgerrel fogok kacérkodni. Aki erre jár próbázza be őket, és mondja meg, hogy neki ízlett-e a hagymalekvár.

Pont: 7/10