Select Page

Goodbar – Juicy Lucy & Rák burger

Szerző: | 2016. ápr. 21. | Burger

Goodbar, a Kecskeméti utca sétáló részén található egység, ahova még anno nyitás közeli időszakban tértem be, immár majdnem 3 esztendeje. Azóta sokat változott a kínálat, így elérkezettnek látszott az újrateszt ideje. Teraszuk a kora nyárias időben több mint csábító ajánlat volt önmagában is.

Első étlapjukra aligha emlékszem karakterpontosan, de az biztos, hogy jelentősen bővült és fejlődött. Akkor a hármassal, azaz a trio burger összeállítással kacérkodtam, amin egy darabig agyaltam is, hogy ezt kellene újra bepróbálni, hogy mennyire változott, de végül a töltött vonalon ragadtam és egy hagyományos juicy lucy mellett tettem le voksom.

kínálat

kínálat

Nyitókérdésnek megkapjuk , hogy mennyire legyen a húspogácsa átsütve, amire egy tökéletes medium-ot sikerült rávágni azonnal. Burgereik többsége kétfajta méretben kérhetőek, 140 és 210 grammos húspogácsával. Egy burgonya chips köret a biztonság kedvéért elfér még az asztalon, nehogy éhesen maradjunk a végén.

Juicy Lucy – cheddar sajttal és jalapenoval töltött marhahúspogácsa, krémsajt, dupla GB szósz, lilahagyma, csemegeuborka, paradicsom, salátalevél

Ezt a kompozíciót pont egyfajta méretben lehet rendelni, de ennyi baj legyen. A ráknál a grammok helyett inkább darabszámba fejezte ki a személyzet az eltérést, ami alapján a kisebb verzió is egészen biztató adagnak tűnt.

juicy lucy

juicy lucy

A töltött burger jól mutat, a felső szekcióba került a hús, ami így azonnal meghatározó elme az egésznek, ha csak egy másodpercig is pillantunk rá. A pogácsa alatt a zöldséges réteg, ami meglepően nyers anyagokat rejt csak. Fedelét lerántva meglátjuk a szószt is, de így nagyjából ezzel meg is vagyunk az egésszel. Mindenképpen javallott félbehasítani, főleg, ha előre megbeszéljük, hogy felezzük a burgereket.

vastag

vastag

A hús valóban médium, szaftossága is megvan, omlóssága tökéletes, de a Juicy Lucy-t körülrengő megaszaftosságot én hiányolom. Ennek egyik oka, hogy a cheddaros töltés annyira nincsen eltúlozva, visszafogottan került csak a pogácsa közepébe. A csípősséggel minden a legnagyobb rendben, ez remekül teszi dolgát, sokkal jobban átjön ez az érzés, mint a sajtos haverja. A szósz és a krémsajt viszont kifejezetten jól dolgoznak össze, és egy lágy krémes kenést biztosítanak a burgernek belülről.

Rák – tigrisrák, salsa rosa öntet, paradicsom, kígyóuborka

Sokkal szolidabb elemekre építkezik a tengerhez közelibb burger. Itt grammok helyett valójában rák darabszámot kapunk a kisebbik is elméletben bőven elegendőnek érződik, így maradtunk a kisebb kiszerelésnél. Máshogy látványos, ebben a rákok adják az izgalmat. Nincsen bedarálva péppé, egyben vannak beleszerelve a burgerbe.

rák

A szószt nem igazán sikerült felfedeznem, pedig vadul kerestem a kissé fehéres-rózsaszínes öntetet, de sehol, semmi. Paradicsom és uborka ágyon fekszenek, melyek közül a kígyóuborka még mindig nagy kérdőjel nekem burger kategóriában. Ízre hiányzik a szósz nagyon, megindul nélküle a burger a száraz irányba, ami nem igazán jó.

nehéz felezni

nehéz felezni

A rák karikák nagyon jól dolgoznak, ízre és állagra is tökéletesek. Az uborkából némi folyadék kislisszan, de még ez is kevés sajnos, hogy orvosolja a szósz hiányát. A rák mellé egy alioli mártogatóst is el mernénk képzelni, de ez már csak nagyon maximalizmus.

chips

chips

A köret egy vasárnapi húsleveses tálra hajaz, ami legtöbbször az ember csak másnaposan pillant meg hunyorogva. Chips-szel csurig van töltve, ami mellé jár egy ketchupos szósz. A chips ropog, rendesen átsült, picit utólag sózhatjuk, ha kevésnek éreznénk.

Árban a Juicy Lucy 2550, a rák 1950, míg a köret 550 forintot kóstált. Nem város legbombasztikusabb ajánlata az remekül látszik, kicsit vastagon van húzva az árcetli. A szaftosságot lehetne még engedni az első burgernél, míg a rákosnál a szósz hiánya nagyon eltorzította az összképet. 3 évet talán nem várok a következő látogatásomig, de nem fogok visszarohanni az első szabad percemben, az is biztos.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték