Select Page

Gordo – Dupla BBQ bacon burger

Gordo – Dupla BBQ bacon burger

Hétfőre perdült ismét a naptár, ami azonnal követeli a heti burger adagot. A hétvégén volt lehetőségem kicsit kutatni, de megint rendelnem kellett, mert sehogy nem jött össze a kiszemelt áldozattal a helyszíni találkozó, de majd talán a következő héten.

Jó öreg Netpincért bedurrantottam és megint vigyorogva konstatáltam, hogy van új étterem a repertoárban. Gordo névre hallgat az egység és bizony ott fityeg mellette az “új” felirat. Fikarcnyi spanyol tudásom sejteti velem, hogy az étterem neve egészen vicces, mivel ha minden igaz azt jelenti, hogy dagadt. Étlapjukat figyelve igazi street food paradicsom, van bőven burger, pizza, tortilla, gyros és szerencsére azért saláta is akad.

Dupla BBQ bacon burger – ciabatta, 13 dkg marhahúspogácsa, BBQ szósz, dupla bacon, chaddar sajt, jégsaláta, csemegeuborka és paradicsom

Két különböző mértben lehet a burgereket rendelni, az egyik a normál, míg a másik a gordo méret. Sajnos a Netpincéres étlap nem segít kitalálni a különbséget, gyanúsan még finomításra szorul, mivel mindkét esetben ugyanaz az leírás, csupán az áruk más. A burger elnevezése önmagában szerintem nem egyértelmű, nekem kicsit afelé hajlott, hogy dupla adag BBQ lesz benne, de a részletesebb tájékoztató átkergetett abba az irányba, hogy dupla a bacon lesz az valójában.

Esztétikai megjelenés: A ciabatta vastagon van tekerve alufóliával, de már ekkor is látszódik rajta, hogy egészen elnyújtott formája van. Kicsomagolás után ez be is igazolódik, bennem nem kelti a tipikus burger látványát, kicsit hibrid. A kenyér egészen megsült, sőt egy kisebb részen meg is égett, bár ez csak a belső felén látszik, szóval akár pirítás közben is összeszedhette ezt a sebet. Oldalról pár elemet látni, szóval a legjobb, ha lekapjuk fedelét és úgy nézegetjük. A hús idomul a kenyér formájához és nem szabályos kört formál, hanem inkább egy négyzet közeli, kissé amorf formát. A sajt meglapul alatta, alig látni leginkább. Szintén ilyen a jégsaláta és a paradicsom is, szóval húst is emelgethetjük, ha kíváncsiak vagyunk rájuk. A szószok felül, ahogy  a két bacon is. A két szelet jelenti a duplát, de sajnos úgy összeugrottak, mint a riadt sündisznó. Pár csík uborka és tényleg mindennel megvagyunk.

Pont: 6/10

Ízvilág: A ciabatta íze egészen jó, állaga meglepően laza, annak ellenére, hogy színe miatt nem ezt várná tőle az ember. A húspogácsa enyhén fűszeres, viszont koppanásig át van sütve, itt nyoma sincsen a szaftosságnak, nemhogy a medium húsélménynek. A BBQ szósz enyhén édes és kicsit sem füstös, ízlése válogatja, nekem jobban bejön, ha van benne egy kis szmóóók. A laza édes iránnyal merőben szembemegy a csemegeuborka, ez azonnal visszaránt minket, érdekes a kettő egyvelege. A bacon sós, ahogy azt elvárja tőle az ember, egyedül csak tényleg ezt a csomóba ugrást kellene elkerülni vele, hússúly vagy akármi segítségével. Zöldségek jól dalolnak, megteszik, amit elvár tőle az ember. A sajt csont nélkül elveszik benne, a hús alatt és a zöldségek között észrevehetetlen sajnos.

Pont: 6/10


Mennyiség: A húspogácsa 13 dkg-s adagja nem az, amitől szét fogunk robbanni, ez már kicsit a mai átlag alatt van burger fronton. A ciabatta egy picit talán túlerőben van, ez nem az ideális egyensúly, vagy a húson kellene hizlalni, vagy pont a ciabattán. A dupla bacon sem ver minket különösebben a földhöz, ez a két csík szerintem máshol inkább az alap szintet képviseli. A BBQ szósz nekem így pont elég bele, legalább nem csöpög belőle minden irányba. A sajt front szintén elbírna egy kisebb erősítést, de lehet csak egy újrapozicionálás kellene neki igazán a szendvicsen belül. Összességében azért pengeélen táncol az “elegendő-e egy étkezésre” kérdésben a burger, egy köretet nyugodtan csapjunk hozzá, ha az átlagnál éhesebbnek érezzük magunkat.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: Nincs statisztika a visszajelzett kiszállítási időkről, ez gyanúsan annak köszönhető, hogy még igencsak új a hely. A megadott alapérték kereken egy óra. A köztes távolság pontosan két kilométer, amit a futár egészen jól teljesített mivel csak 28 perc telt el a rendelés elküldése és a digitális Beethoven felcsendülése között. A futár extra jó arc, megérdemelte a borravalóját mindenképpen.

Pont: 10/10

Ár/érték: Érezni még a kezdeti zárlatok jelenlétét a rendszerben, ami igaz a Netpincéres étlapra is éppen. A burgeren vannak dolgok melyeket picit javítani, újragondolni lehetne. Az irányzat nem rossz, valamivel kicsit kilóg a tucatból, azért ciabattával egyelőre olyan sokan még nem tolják. A dupla bacon a legfájóbb benne, ez a névadó eleme és bizony annyira nincsen eltúlozva. Az árcetli ezért így, ahogy van 1490 forintot mutat, amivel nem is lenne igazán baj, de még csiszolni kell rajta, hogy igazán jól szerepeljen. Második nekifutást tervezek mindenképpen, hagyok egy kis időt, hogy összeérjenek a folyamatok, illetve több visszajelzést kapjanak. Meglátjuk pár hónap múlva mennyit változik a helyzet. Illetve, akkor tuti a menüs opciót fogom választani!

Pont: 6/10