Select Page

Graffiti Pizza – Gyros tál sült krumplival, sajttal

Graffiti Pizza – Gyros tál sült krumplival, sajttal

Szinte karácsonyként éltem meg a tényt miszerint új étterem szállít a bányám környékére a XI. kerületbe. A név, ami bearanyozta a napom a Graffiti Pizza. Étlapjukat vizslatva kiderül, hogy a viszonylag gyorsan elkészíthető ételekre gyúrnak legyen az pizza, burger vagy éppen egy gyros. Pizzáikat kétféle méretben választhatjuk, burger szekciójuk három különböző típust rejt, míg gyrosban egészen erősen nyolc lehetőség közül választhatunk. Ezeken felül rendelhetünk még vega kajákat és salátát is, de ezeket inkább mellőzzük.

A hét közepén se pizza, se burger nem jöhet számításba így maradt kizárásos alapon a gyros. Valamiért ritkán futunk bele ilyen típusú kajába, pedig szinte minden 40 méteren találunk egyet a városban. Ahogy már írtam nyolc lehetőség közül kell kiválasztanunk a leginkább nekünk tetszőt, igaz van ahol csak a köret típusa az eltérés. A legérdekesebb a húsimádó gyros, ami a leírás szerint egy pitát és húst tartalmaz.

A végső befutó a rendkívül beszédes nevű “gyros tál sült krumplival, sajttal” amin nagyon nincs mit túlmagyarázni. Kérhettem volna sajt nélkül vagy éppen rizzsel, de most erre éhezett a rendszer. A teljes leírás amúgy így fest: gyroshús, saláta, paradicsom, uborka, olívabogyó, feta sajt és tzatziki öntet.

Esztétikai megjelenés: Szokásos doboz, amiben kapott helyet egy térelválasztó is, így nem keveredik össze a köret a hússal szállítás közben. Háromcsapásra osztható, balról indulva először a kicsit rémisztően sötét árnyalatban pompázó csirkehús hegy, utána egy salátás köret, aminek tetején Erős Pista pislog, illetve a sort a burgonya köret zárja alaposan lefedve olvadt sajttal, ami mellesleg gyanúsan nem feta. A tzatziki szószt is máshogy őrzi emlékezetem, ez gyanúsan valamilyen hígabb joghurtos öntet lehet. Ahhoz képest, hogy házhoz szállított kiadás egészen egyben maradt, de lehet közrejátszott, hogy vajkezű pilóta hozta csak ki.

Pont: 8/10

Ízvilág: A hús olyan mintha porcot ropogtatnék végig vagy éppen apró kavicsokat őrölnék a számban. Túl lett pirítva, igaz van akinek pont ez jön be és ezért rajong, de én pont nem. A nemfeta sajt megolvadt a húson, aminek egyetlen hátránya van mégpedig az, hogy ha átbökünk egy falatot akkor húzzuk vele a húshegy felét legalább. Fűszerezése minimál elvet követ. A hasábburgonyánál szintén fennáll a sajt mágnesszerű tulajdonsága. Ízre kellemes ropogós, utólagos sózással egészen jó lesz. A zöldségek átlagos szintet képviselnek, az Erős Pista és a joghurtos valami keveréke kicsit teker az ízvilágukon. Összességében nem lenne vészes, egy jó átlagos magyar gyros szintet megütné, de ez a ropogós hús nálam, nemgyerebe.

Pont: 6/10


Mennyiség: Ilyen téren aligha van értelme panaszkodni, mivel bőséges adagot szolgáltatott az étterem. Több helyen futhatunk bele olyan utcai gyros tálakba ahol a köret 70%-a az ételnek, itt ez nem fordul elő. Bőséges húsmennyiség, amihez kiadós és laktató köret jár. A szószokból egy kanálnyival több kerülne rá akkor jobb lenne a helyzet a salátás résznél, de így sem mondható, hogy száraz étel lenne. A hús persze más kérdés. A saláta elfogyasztása remek wc maratont ajándékozott, valamil brutális vízhajtó tulajdonsága van. Összességében egy bőséges négy órás adag, e téren tényleg minden frankó.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: A köztes távolság mindössze 1.5 kilométer és egy törött kezű futár is megoldaná mivel egyetlen kanyart sem kell tennie, nyíl egyenes az út munkahelyem és a konyha között. Az 1-es villamos miatt háborús állapotok uralkodnak, ami azért nehezíti a helyzetet. Az átlagos kiszállítási idő véleményük szerint 49 perc, ami nálam 64-et jelentett a valóságban. A futár sajnos elvétette az épülettömböt és kicsit bújócskáztunk mire megleltük egymást, de sűrűn bocsánatot kért, hogy nem olvasta el az általam megadott itinert. Jópofa mosolygós tag, ez sokat szépít a kissé már lassúcska időeredményen.

Pont: 6/10

Ár/érték: Top gyros ebből kifolyólag ez a legdrágább is a kínálatban, de 1250 forintos ára közel sem mondható vészesnek, főleg úgy, hogy ezt még házhoz is szállítják. A leírást és a valóságot kellene kicsit jobban egyeztetni, a feta az legyen az és a tzatziki is vagy ne írják alá és megvan oldva a probléma, de így átverésnek tűnik kicsit. A hús nem tudom, hogy alapértelmezetten mindig ilyen pörkölési fázison esik át vagy csak egyedi eset, de jobb lenne ha puhább maradna pár szinttel. A vízhajtó tulajdonságát akár pozitívumként is felfoghatjuk, mivel garantáltan elkerül a trombózis, maximum 40-50 percet töltünk a székbe préselődve egy helyben. Második esélyre leginkább egy pizza személyében látok esélyt, de rohanni nem fogok vele.

Pont: 6/10