Select Page

Grill Kebab – Gyros tál

Szerző: | 2017. Már. 30. | Gyros

A főváros egy dologban biztosan nem szenved hiányt, mégpedig a gyrosokból. Van belőlük annyit, mint égen a csillag, szinte minden 100 emberre jut kettő. A XI. kerület külső része helyenként tobzódik az irodaépületektől, mint például az Újbuda Center és környéke. Építkezés, építkezés hátán és jó pár üzemelő iroda is van, így nem meglepő, hogy árnyékukban felütötte fejét egy új gyrost áruló egység.

Sokáig húzták a dolgot, az első jelektől jó pár hónapig várni kellett, hogy végül megnyissa kaput az egység. Egy eléggé jellegtelen kockaépületben kapott helyet. Egyszerű belső, még nagyon sterilen, de majd a török muzsika és a gyroshús illata hamar belakja az egészet. A kínálat a gyrosokon túl némi készételben és salátában kimerül, de az irodisták legtöbbjének ez is megfelelő már.

a tál

Rendelésnél a gyrosnál felcsendülnek a kérdések azonnal, miszerint hagyma, csípős mehet-e?! A teljesség kedvéért dupla igen mellett kértem, ami a választól számított 3-4 percen belül el is készült. Köretként hasábburgonya, rizs és még pár opció közül választhatunk, nálam most a legelső lett a szerencsés. Külön kihívás a tálcán elegyensúlyozni a tányérral, mert a kettő annyira tapad egymáshoz, mint két azonos pólusú mágnes. Abban az esetben, ha sikerült asztalt érni vele, akkor félig máris büszkék lehetünk napi teljesítményünkre.

hús-hús

A látvány vegyes érzelmeket kelt az emberben, kicsit fájó, hogy a köret telibe a hús alá került, amiből a kicsepegő zsiradék és egyéb folyadékok szépen belecuppannak a burgonyába, aminek ropogóssága ezen mozdulatnál bukik el örökre. A hús szinte mindent lefed, a tányér vékony csíkján kap helyet a zöldség, illetve a pitát rárakták, de az sem takar el sok mindent. A hús úszik a csípős szószban, ettől az erőteljese pirosas árnyalat az egészen.

édes csoda

Kóstolva kiderül, hogy a színvilág mellett ízében is ez uralja a tálat, végig csíp, viszont szerencsére nem olyan embert próbáló lendülettel. A hús átsült, néha rendesen ropog, enyhén fűszerezett szóval nagy baj nincsen vele. A salátával érkezett lilakáposzta egészen édes, ami nagyon megbolondítja az egészet. Édeskés gyros, nem feltétlen az, amit mindenki ujjongó lelkesedéssel fogad. A köret pépessé ázott a hús alatt, nincsen ember, aki olyan gyorsan ki tudná menteni, hogy friss ropogós maradjon. A pita egy picivel több pirítást elbírna, de ez csak apróság a saláta árnyékában már.

pita, szolidan

Adagra nem rossz, rendesen laktat. Arányaiban tekintve kicsit több pita és akár egy kanállal kevesebb hús is elegendő lenne. Árban a tesztelés pillanatában a normál méretű tál 1290 forint volt, ami lehet azóta pont némileg módosult. Egyáltalán nem emelkedik ki a szürke átlagból, tucat plusz egy élmény az egész. Különlegessége az édesebb káposzta, de talán ez inkább negatívum a lakosság döntő részénél. Hagyjuk még kicsit érni a dolgot, aztán egy második körben újra megnézem a dolgot.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték