Select Page

Grill Land – Grillezett csirkemellfilé

Grill Land – Grillezett csirkemellfilé

Nyakunkon a péntek, bár ezzel a péntekkel sokan nem megyünk messzire, hisz ezt egy olyan szombat követi, amikor is előre kell kicsit dolgoznunk. Kicsit furcsa ez, ha jobban belegondolunk, nem elég, hogy a mai napért járó bérünkön is ülnek egészen következő hónap elejéig, de most még egy hónap végi napot is van lehetőségünk előre ledolgozni. Az élet nem minden téren igazságos, de szerencsére vannak olyan örömök, mint például egy finom étel elfogyasztása.

A mai ebéd nem máshonnan érkezik, mint az egyik leginkább átjáróház jellegű bevásárlóközpontunk éttermeket felvonultató részlegéből. Korábban egy palacsintázás alkalmával már szemet vetettem a Grill Land névre hallgató, frissen grillezett ételeket is felvonultató gyorsétterem kínálatára. A pult felet számos plakát a különböző alapanyagokból grillezéssel elkészített, a képek alapján ínycsiklandozó ajánlatból. A választásom egy csirkemellfilé, a kínálat alapján hasábburgonyával, de mint ez kiderült ez a rész opcionális.

Esztétika,megjelenés: Még a szájtátásnál tartottam, egy srác már kérdezte is, hogy mit kérek. A választás hirtelen jött, de a kép és a felirat alapján, a grillezett csirkemellfilé lett a befutó. Az alap köret a hasáb, de választhatunk akár steak burgonyát is, vagy rizst. A plakátról az áron kívül, még azt is megtudjuk, hogy nem csak a szelet hús és a köret a része a fogásnak, hanem némi bacon és tükörtojás is. A tálalást egy kicsit komolyabban művelik, mint a tegnapi menü esetében, és az említett összetevők, még némi zöldséggel is kiegészülnek. Alul a steak burgonya, ami héjában főzve, fűszeresen sütve alakult köretté, ez egyértelműen látszik rajta. A krumpli a hús, nem egy vastag szelet, de a tányér felét simán lefedi. A következő réteg a tükörtojás, lágy sárgájával, legfelül pedig két szelet pirított bacon. A salátát paradicsom, uborka lila hagyma és jégsaláta alkotja. Azért egy ilyen kaja, még a műanyag tányéron is nagyot tud dobni.

Pont:8/10

Ízvilág: Ahogy a megjelenésben, úgy az ízvilágban is más a helyzet. Tegnap ettem valamit, ami nem volt rossz, ma ettem valamit, ami kifejezetten jó volt. Nem is simán jó, meg merem kockáztatni, hogy ilyen remek steak burgonyát, még sosem ettem. Mind a fűszerezés, mind az állag olyan szinten rendben volt, hogy a hús a második helyre szorult a dobogón. A burgonya kívül ropogott, belül omlós volt, és a paprikás sós fűszer tökéletessé tette. A csirkehús valóban igen vékony, de nem sütötték túl, nem száradt ki. Nem csak szaftos, igen ízes is, a fűszerezés tudományát tényleg kenik vágják. A tükörtojás már nincs is ízesítve, viszont az fontos, hogy úgy sütötték meg, hogy a sárgája folyós maradt. Ezt az egészet koronázza a bacon füstös íze, amivel azt érték el, hogy még most is összecsorduljon a nyál a számban. Mindez a friss zöldségekkel és a lila hagyma enyhén csípős ízével pedig egy annyira kerek történet, hogy lehet mindjárt fogom magam és visszamegyek még egy körre.

Pont:8/10

Mennyiség: Most a hússal kezdem, mert az önmagában kicsit azért kevéske volt. A tetejére helyezett tojással, már elértek, egy majdnem tisztességes hús szeletnyi vastagságot. A bacon mennyiségben, nem igazán tudott érdemben hozzátenni. Az igen emlékezetes steak burgonya, alapból sem egy kis adag, a csirkéhez viszonyítva pedig igencsak nagynak mondható. Alap esetben nem szeretem az efféle módszert a jóllakatásra, de ezzel a minőséggel még ez is belefér. A saláta adagra, pont illik a fogáshoz, kis sakkozgatással, minden falathoz jutott mindenből. Nem az hasrepesztő adag, de egy ebédre megfelelő mennyiség, amit kapunk.

Pont:7/10

Ár/érték: 1290 forint ennek a fogásnak az ára. Nem érzem, hogy lenne okom a minőségre szót emelni. Az étel egyetlen gyenge pontja a hús vastagsága, amit a tökéletes sütéssel, azért igen ügyesen ellensúlyoznak. A fűszerezés, az összeállítás, bármelyik drága, híres étteremben megállná a helyét. Az össz. mínusz amit mondani tudok, az a sima műanyag tányér, de ez igazából inkább kukacoskodás. Direkt nem emlegetek másik helyet, ami hasonló színvonalat képvisel, és nagyon menő saját logós papír tányérral dolgoznak. Az 1290 forint, amúgy nem kevés, de egy plazás gyorsétterem árfekvésében nem kifejezetten sok. Ha a WestEnd-ben igyekeztek a közelgő ünnepekre beszerezni az ajándékokat, akkor hanyagoljátok a megszokott szendvicseket, és egyetek a Grill Land-ben.

Pont:8/10