Select Page

Grill Terasz – Két személyes bőségtál – Szilvásvárad

Grill Terasz – Két személyes bőségtál – Szilvásvárad

Alig pár napja, hogy a festői szépségű Szilvásvárad lankái között kirándulhattam egyet, ami egyet jelent egy kötelező falodával is. A környék adottságaiból kifolyólag, nagyobb számban találunk halas fogásokat az étlapokon, főleg olyanokat, melyek pisztránggal kezdődnek.

Terasz

A MTB maratonnak köszönhetően jó pár egység csurig volt, de akadt pár üres asztal, ami valahol azért nem a legjobb garancia, ismerjük be. Igazi teraszos kialakítás, egy nagy fából felhúzott központi egységgel. Napernyők alatt, elbújva a nap elől, tökéletesen el lehet helyezkedni. Az első kérdés, hogy milyen itt a kiszolgálás. Van pincér, vagy mindenki szépen csattogjon ki a pulthoz. Elnézve a vendégeket, mindkettőre akadt példa, így maradt a félig önkiszolgáló megoldás.

kétszemélyes tál

kétszemélyes tál

A kétszemélyes bőségtál fő pontja a pisztráng természetesen, ami mellé kapunk még csirkemellet, tarját és rántott sajtot. Köretnek hasábburgonya és ezzel meg is vagyunk. Extraként került még az asztalra egy tál savanyúság, illetve tartár, ami inkább csak majonéz lett. Utóbbit egy laza 5 perccel rendelés után kértem a pultnál, ahol remekül hallani, ahogy a személyzet vitatkozik, és a szakács magasról tesz arra, hogy csúszás van. Valóban meg volt csúszva a két fős személyzet, akik egy laza 20-30 fő közötti vendégadagot már képtelenek voltak kezelni, nem ártott volna némi erősítés egy ekkora volumenű rendezvényre számítva.

"kérek egy puszikát!"

“kérek egy puszikát!”

A tál nagyjából 25 perc várakozással landolt is. A tányér rendkívül stílusosan hal formájú, amit a pisztráng is egészen jól lemásol. Két oldalról a rendkívül bájos mosolyú halat, két szelet rántott sajt fogja közre. A csirke és a tarja egy szinttel beljebb landolt. Zöldfűszer nagy fegyver a konyhán az látszik, mindenre alaposan szórtak belőle. Teljesen átlagos csalamádé mellé, illetve két kanál, amivel akrobatikus mozdulatok árán ki is tudjuk merni az adagokat külön tányérra, ha már két fős kiszerelésről van szó.

A hal teljesen rendben van, kellően omlós és a legfontosabb, hogy a gerincéről és a szálkákról könnyedén le tudjuk húzni a lényeget, nem kell rettegnünk tőle, hogy az egyik kóbor csontika keresztülszúrja torkunkat. A csirkemell hozza a száraz hús hatást, amit a tarja pont tud kompenzálni, mivel az nem sült át teljesen a’la well done. A fűszer mindenen érződik, beismerem nem hátrány, mert a húsok önmagukban nem okoznak ízorgiát. A sajt jóféle mirelit, igazán vékony sajtra építkezve, a panír nagyjából ugyanolyan vastag, mint a sajt. Majonézzel sem rossz, de azért egy ilyenhez kötelezően járna a tartár, már bocsánat.

csalamádé

csalamádé

Két főre szól a mutatvány, ami többnyire helytálló gondolat is, nem kell attól félni, hogy egyikünk se bír az asztal mellől felállni, ahhoz ez azért kevés. Arányaiban jó, érezhetően a halat tették fő fókuszba, a többi mellette bizony csupán mellékszereplő. A köreten lehetne talán vegyesíteni, akár rizs is elférne fele-fele arányba, kicsit színesebbé tenné az egész mutatványt.

nem túl vastag na...

nem túl vastag na…

Árban nincsen elszállva annak ellenére sem, hogy jókora turista célpont kellős közepén vagyunk. A két személyes tál a cuki hallal mindössze 4200 forint, ami nem mondható soknak. Kimérve a pisztráng szerintem kitenné értékének az 70%-át, a maradék meg jogosan alkotja a fennmaradó hányadot. A kiszolgáláson bőven van fejleszteni való, egy értelmes és felfogható rendszer bevezetése lenne a legjobb, bővített személyzettel, mert ez a kétszemélyes hadsereg nem éppen a legjobb.