Select Page

Gringos Amigos Anker – El Turbo menü

Gringos Amigos Anker – El Turbo menü

Mexikói biztosan egy vidám ország lehet, bár rohadtul nem jártam még ott. Fesztiválok, karneválok és mindenféle dinom-dánom zenélés, na persze néha becsúszik egy drogkartell háború, de a legjobbaknál is megesik. A Gringos Amigos neve viszont már közel sem ismeretlen előttem, anno egy olvasó tanácsolta, de sajnos sosem jutottam el budai oldalon lévő éttermükbe. Egyik éjszakás műszakom során az Ankernél koptattam a cipőm sarkát, mikor a sötét színtelenségben megláttam egy kivilágított, színes kajáldát.

Bizony megnyitott a Gringos Amigos második üzlete. Lokalizáció szempontjából hibátlan, a Király utcát esténként ostromló tömeg az ajtótól alig pár méterre vonul el és nagy számok törvénye alapján tuti lesz, akinek feltűnik és még éhes is mellé. Belépve egyből fülünkbe mászik a mexikói muzsika dallamossága. A belső remek. Színes falak tokától bokáig végigfestve, melyek egy mexikói falut festenek a vendég szemei elé.

A rendelés menete egyszerű, beállunk a pult elejéhez és eláruljuk a személyzetnek mit szeretnénk kérni. Ők cserébe feltesznek pár kérdést, mint például milyen hússal és zöldségekkel tölthetik ételünket. A tortilla lapokat a szemünk előtt sütik meg egy korongon, ami igencsak hatásvadász folyamat.

El Turbo menü – 2 darab taco szabadon választható feltétekkel, amihez egy újratölthető pohár csatlakozik

Többfajta menü közül választhatunk még, de akár szimplán egy burritot is lehet kérni önmagában. A személyzet türelmesen kivárja, míg fejünket felszegezve, bámulás közben megálmodjuk kívánságunkat.

Esztétikai megjelenés: Sajnos a húskínálat már nem volt túl erős látogatásomkor, ami körülbelül este nyolc órát jelentett. A nem túl erős annyit tesz, hogy csülökkel vagy édes sertéshússal rendelhettem tacomat. Maradtam inkább előbbinél, de különösebb oka nem volt választásomnak. Következő fázis a zöldségek kiválasztása. Paradicsom, jégsaláta és sajt, melyekre jó adag közepesen csípős gringos szószt öntöttek. Köretnek paradicsomos rizs és fekete bab került egy tálba. Bevallom, nem vagyok taco professzor, szóval én ezt külön ellapátoltam magában és nem kezdtem belepakolni a tortillába, ami már így is csurig lett ötlve. A csülök kockák kerültek a legmélyebbre, amit kicsit sajnálok, mert eléggé mutatósak tudnak lenni azok ám.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tortilla tartja ugyebár össze az egészet a kezünkön kívül, ami jól átsült és kellemesen ropog minden egyes falatnál. Első benyomást a szósz kelti, aminél szerencsére hallgattam a pult mögött segédkező Dóri tanácsára és csak a közepesen erős verziót választottam. Van ereje, amihez szerencsére kifogyhatatlan mennyiségű üdítőt lehet borítani, szóval a tűzoltás könnyedén megoldható. A zöldségek átlagosak, de folyadéktartalmuk remekül hűti az öntettől kissé túlhevült ízlelőbimbóinkat. A sajt finom, de érdemes önmagában megkóstolni, hogy tisztán érezhető legyen íze. A csülök hibátlan, hatalmas kockákban hagyták és remekül érvényesül a tiszta hús ízélménye. A köretek közül a rizs enyhén paradicsomos, állagra pedig sokaknál azt vetheti fel, hogy túlfőzték, ami mexikói viszonylatban egyáltalán nem igaz, csak tapadósra készítik. A bab remek hátszelet fog biztosítani a hazaút során, ízre annyira nem vágtam tőle magam földnek bevallom.

Pont: 8/10


Mennyiség: A képeket elnézve én se érezném, hogy na ettől jól fogok lakni. A menü, két tacot és a köretet tartalmazza ugyebár. Előbbi rendesen megvan töltve, sok egyebet nem lehetne belerakni, így is bűvészmutatványnak számít, ha úgy össze tudjuk hajtani, hogy ne essen ki belőle semmi. A hús-zöldség arány szerencsére kicsit előbbi felét tendál, ami igencsak pozitívum nálam. A köret nagyjából fele-fele arányba került bele, amiben végképp nem találni kivetnivalót. Az üdítő végtelen újratöltési lehetőséget biztosít, így akár minden falathoz ihatunk egy liter folyadékot. Összességében megvan a kellemes, jól lakott érzés, ami bőséges négy órát jelent nálam.

Pont: 9/10

Ár/érték: A fogások többnyire 1-2000 forint közötti árcetlivel dolgoznak, a menük inkább a felsőbb határ környékén mozognak érthetően, míg önmagában egy burrito inkább 1500 környékén dolgozik. A menü mindenképpen ajánlott, egyedül annyi bajom van, hogy sörös opció nincs, pontosabban semmilyen alkoholt nem lehet kapni. Kicsit értetlenül állok a dolog előtt, elvégre az Ankert a szomszédban se kizárólag anti-alkoholisták látogatják. A húshiányt én elkönyvelem az indulás körüli apróbb döcögésnek, bízom benne, hogy mondjuk két hónap múlva ilyenbe nem sikerült belefutni, főleg hétvégén közel sem olyan éjszaka. Kérhető gluténmentesen is többfajta étel, ami én személy szerint hatalmas pacsit adnék, sokak szemében pont ez lehet a csábító pont. A hely hangulata hibátlan, szó szerint igazi üde színfoltja lehet a környéknek. A nyitva tartás vége, ha jól dereng akkor 21:30, ami szerintem kicsit korai a környéken, bár lehet alapos kutatás végeredményeként lett ez kitalálva.

Pont: 8/10

(ha józan állapotban annyira nem ismernéd az Anker köz minden zugát, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen!)