Select Page

GT’s Italian Job – Suprema pizza (32cm)

GT’s Italian Job – Suprema pizza (32cm)

Fénysebességgel értük el a pénteket és a hétvégét, ami nem eredményezhet mást, mint egy jól megérdemelt pizzát. Egyszerű, kerek és sokan szállítanak házhoz, így időhiányában is ez a leginkább kézenfekvő megoldás. Beindult a hajtóvadászat melynek eredménye végre ismét egy új étterem.

GT’s Italian Job, amiből a GT jelzőt nem értjük elsőre, nem tudjuk kit rejthet ez a rövidítés, nagyon rejtélyes, juj. Étlapjukon csakis pizza található jelenleg, kétfajta hagyományos méret és egy calzone azaz hajtott szekció van. 32 és 45 centis átmérővel kérhetjük a klasszikus elgondolás szerint, de a hajtottnál is ott szerepel a 32 cm jelző, gyanítom azt a méretet hajtják félbe. Tíz különböző összeállítás szerepel pizzák között, melyekből egy kivételével az összes egységes áron mozog, ami engem picit meglep.

Suprema – paradicsomszósz, mozzarella sajt, nápolyi csípős kolbász, olívabogyó

Nincsen túlrafinálva, pár feltét és kész is. Nápolyi kolbásszal viszonylag ritkán futunk össze egy egyszerűbb pizzán, így epekedve vártam az első randevúnkat. A olívabogyónak az íze jó harsány, ettől picit tartok nehogy elnyomja az egészet és hatalomra törjön. Tészta vastagság vagy hasonlót nem lehet választani, a szakács kezeire és ízlésére vagyunk bízva!

Esztétikai megjelenés: Hello George, remélem jól vagy még mindig, kezdelek unni amúgy. Huh, az első gondolatom, hogy erre a pizzára csapteleptömítéseket karikáztak rá és nem olívabogyókat. Nagyon durván kontrasztos, mintha valami halloween pizzáról lenne szó. Ezen túljutva maga a tészta egészen szép és egyenletes körformát kapott, amin egészen sok szalámi helyezkedik el. A sajt ment legalulra, aminek köszönhetően az egész pizza sokkal látványosabb. Átsütéssel aligha lesz probléma, a tészta szélein már látszik pár apró foltban, hogy kellően megszoliztatták mielőtt dobozba került. A tészta vastagsága egyenletes, nincsenek kalácsos kelések rajta. Olaszosnak nem hívnám egyáltalán, a jól bevált magyaros normál szintet üti meg.

Pont: 8/10

Ízvilág: Egészen felcsiklandozta fantáziámat az extra kolbász. Csípős, ahogy azt a leírás is említi, ami a valóságban is teljesen bebizonyosodott. Nem fog kétszer gyilkolni, de egészen kellemesen csíp szánkba. A paradicsomos alap nem a legintenzívebb ízre, amivel eddig életem során találkoztam, de azért érezni, hogy nem majonézről van szó. Karakteres fűszerezésről aligha beszélhetünk, nagyon lágyan kezelték ezt a pizzát az e fajta kiegészítőkkel. A tömítés, azaz a olívabogyó viszont olyat dobbant, amitől azonnal kikerekedik a szemünk. Íze nagyon erős, tényleg egészen megtekeri a pizza kényelmes ízvilágát. A tészta átlagos, nem mondanám, hogy csak úgy ropog, de azért nem jár tőle nagyon messze. Autentikus olaszhoz még van rajta javítandó, ha egyáltalán az lenne a cél. Összességében két domináns elem van benne, a csípős kolbász és a olívabogyó. Tény, hogy nagyon más nincs is rajta, de ezek jól dolgoznak.

Pont: 8/10


Mennyiség: Szokásos 32-es átmérő, amihez egy normális vastagságú tésztavastagság párosul. Széle nincsen eltúlozva, szolidan jelen van, ennyi nekem személy szerint pont elég is. A feltétek mennyiségét sem érheti panasz, kolbászból jó pár karika került rá, bár sokkal inkább idéz nekem ez szalámit inkább, de ez most itt mindegy is. Olívabogyóból aztán kapunk bőven, minden falatra tudunk egyet varázsolni és nagyon trükközni sem kell. A dobozba sokkal nagyobb átmérő nem férne bele, nagyjából egy ujjnyi hely maradt csak. Átlagos felnőtt számára ebédre egy ilyen gond nélkül elegendő kell legyen.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Hatalmas távokat nem kellett legyőzni a futárnak, mivel csak 1,6 kilométer a köztes távolság. Ezt szerintem rotyogóval 6-7 perc alatt nagyon kényelmesen meg lehet tenni, ha pedig kicsit szemet hunyunk pár tiltótábla felett, akkor 3 körüli eredmény is gond nélkül megvan. Az eddig visszajelzések alapján 36 perces átlagos kiszállítási idővel kecsegtetnek, ami valljuk be, egészen jó teljesítmény. A valóság ennyire nem lett fényes, mivel pontosan 54 percet kellett várnom, míg megcsörrent a klasszikus dallam a kaputelefonon. A futár teljesen jó figura, jó estén keresztül mindent kívánt nagyjából húsvétig.

Pont: 6/10

Ár/érték: Nekem továbbra is fura, hogy ennyire egységes áron mozognak a pizzák, ami annyit tesz, hogy szinte az összes 32-es pizzájuk 1680 forintért rendelhető meg. Nem a legolcsóbb, de nézzük azt is, hogy a nápolyi kolbász nem a legolcsóbb feltét, amit pizzára tehetünk. Egyszerű maga az összeállítás, de a két fő meghatározó elem hibátlanul teljesít. A fűszerezésen én egy picit még dobnék, de ez nagyon ízlés szerinti dolog már. Mivelhogy kizárólag pizzák vannak az étlapon, így annyira nem látom esélyét, hogy hirtelen még egyszer tesztelném őket, de jövőre talán, ha lesz valami újítás esetleg náluk.

Pont: 8/10