Select Page

Guang Zhou Kínai Gyorsétterem – Hagymás csirke, tojásos rizs

Guang Zhou Kínai Gyorsétterem – Hagymás csirke, tojásos rizs

Gyanítom, hogy nem csak szemfülesebb olvasóinknak tűnt fel az a tény, hogy sok olyan hely szerepel oldalunkon, amit többször is teszteltünk már. Ez teljesen normális, hisz azon túl, hogy egy kaja alapján nem igazán alkothatunk véleményt, kedvenc helyeink is vannak. Amire azért jellemzően figyelünk, az az, hogy ha már ugyanazon a helyen eszünk, ne teljesen ugyanazt a kaját válasszuk.

Eddigi emlékeim szerint, talán egyszer sikerült, egy mindkettőnk által látogatott helyen, ugyanazt a fogást kb. egy héttel később megrendelnem, mint gasztrobetyár kollégának. Mosta helyzet kicsit más. Ismét az Egressy téren találtam magam, a Guanf Zhou Kínai Gyorsétteremben és a kínálatot pásztázva sikerült egy már korábban tesztelt ételt választanom. Semmi baj, ez ám az igazi éles teszt, meglátjuk, hogy most milyennek éreztem a főztjüket.

Esztétika,megjelenés: A választásom a nem túl bonyolult hagymás csirkére eset, és még a köretet is sikerült pont ugyanúgy választanom, mint tavaly. A dobozka a szokásos, igazság szerint még sosem jártam olyan kínai kifőzdébe, ahol más fajtába pakolták volna a kaját. Szóval, amit látunk, mielőtt tányérra halmoznánk, az az, hogy a doboz 2/3-át a köret, a maradék 1/3-át pedig a csirkeféleség foglalja el. Fogtam egy méretes tányért, mert mindig meglep, hogy mennyi kaja fér ezekbe a dobozokba. Kiöntés után a köret vizsgálásával kezdtem. Tojással, az átlagosnál jobban volt szerelve, zöldség téren pedig a pár szem borsó még kevesebb répa elv érvényesült. A hagymás csirke, nem egy bonyolult dolog, a szója szósztól színezett csirkecsíkok, nagy darabokra vágott hagymával és vékony szeletkékre vágott répával vannak összesütve. A kinézet átlagos, nekem ezek a takony állagú szósztól mentes kínai kaják bejönnek.

Pont:6/10

Ízvilág: Elkezdtem falatozgatni, először a rizst. Semmi extra, a szokásos kifőzdés jázminrizs. Többször próbáltam ezt az ízvilágot otthon előállítani, de sosem sikerült. A rizs jázmin az tuti, de ahhoz, hogy ilyen legyen, ahhoz rizsfőző gép kell. A bele került zöldségeket és a tojást pedig wokban készítik elő és a kettő összekeverve lesz kész ez a remek köret. A hagymás csirke összetevői közül először a hagymát emelem ki. Teljesen egyszerű vöröshagymáról van szó, ami a hőkezelésnek köszönhetően, kicsit megpuhult és az erős íze helyett az édeskés hagyma íz került előtérbe. A fogás összességében átment a szűrőmön, de mivel kínai kifőzdés kajáról van szó, mostani gondolkodásom szerint a 10-es skálánkon, maximum 7-re tudom értékelni.

Pont:7/10

Mennyiség: Régebben mindig lenyűgözött, hogy mennyire durván megpakolják ezeket a kis dobozokat. Ha régebbi kínai kajás írásaimat szemügyre venném, gyanús, hogy többnyire magas osztályzatok születtek ebben a kategóriában. Tény, hogy ezzel az adaggal is simán jól laktam, de messze nem éreztem azt, amit mondjuk két évvel ezelőtt, bármelyik kíni büféből kilépve. Ennek egyszerű az oka. Ezek a helyek, ahelyett, hogy megemelték volna az áraikat kicsit visszavettek az adagokból. Ennek eredményeképpen a képeken látható adaggal jól laktam, de ódákat már nem tudok zengeni.

Pont:7/10

Ár/érték: Kínaiba a sok kajáért és az alacsony árakért járunk általában. Rám az is igaz, hogy van pár fogás, köztük ez is, amit kifejezetten kedvelek. A sok kaja, már sajnos nem annyira sok mint régen, és a korábban leírtakkal ellentétben, azért kicsit drágultak ők is. Ezt a dolgot én biztos, hogy nem vettem volna észre, csak azért tudom, mert a tavalyi írásom, ami szintén róluk és pont ugyanerről a fogásukról szól, végén 750 forint szerepel. Ezzel szemben, ha most betértek hozzájuk, akkor csomagolással együtt 780 forintotokba fog kerülni a kaja. Ez még most sem nevezhető soknak, de azért nagy élményre ennyi pénzért ne számítsatok.

Pont:6/10